وزیر بهداشت:

برخی استادان آموزش را تعطیل کرده و فقط به تولید مقاله در مراکز تحقیقاتی مشغول هستند

برخی استادان آموزش را تعطیل کرده و فقط به تولید مقاله در مراکز تحقیقاتی مشغول هستند به گزارش مطب نما، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتقاد از اینکه تعدادی از استادان آموزش و درمانگاه های خودرا تعطیل کردند و فقط به تولید مقاله در مراکز تحقیقاتی مشغول هستند، اضافه کرد: این روش پاسخگوی نیاز ها نیست.


به گزاش ایسنا، دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین افتتاحیه شصت و نهمین آزمون دانشنامه تخصصی و سی و ششمین دوره آزمون دانشنامه فوق تخصصی با اشاره به مرتبه و ارزش شغل معلمی در جامعه، گفت: هیچ شغلی در یک جامعه بالاتر از معلمی نیست.
وی با اعلان اینکه رشد علم و دانش و وجود دانشمندان در هر نظامی از افتخارات آنست، اشاره کرد: علم نافع در دین اسلام از ارزش و جایگاه بالایی برخوردارست و دانش وقتی ارزش و اعتبار دارد که در خدمت مردم قرار بگیرد و بتواند نیاز جامعه را برآورده کرده و مشکلات مردم را حل کند.
بگفته دکتر عین الهی علم و دانش در زمینه پزشکی و درمان توانسته است به کمک مردم بشتابد و از خیلی از مشکلات آنان گره گشایی کند.
وی ادغام آموزش پزشکی و بهداشت و درمان را از افتخارات جمهوری اسلامی ایران عنوان و اشاره کرد: با این ادغام، دانش و نیاز جامعه تلفیق یافته و به عبارتی دانشگاه های ما در خدمت جامعه قرار گرفته اند که ما باید این را قدر بدانیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: با گفت وگویی که با خیلی از وزرای بهداشت کشورهای مختلف در اجلاس ژنو داشتم، ادغام بهداشت و درمان و آموزش پزشکی را افتخاری برای کشور ما تلقی می کردند و سبب مباهات است که اعلام نماییم جمهوری اسلامی ایران در علوم و دانش پزشکی رشد بسیار شایان توجهی داشته است.
دکتر عین اللهی که در آیین افتتاحیه شصت و نهمین آزمون دانشنامه تخصصی و سی و ششمین دوره آزمون دانشنامه فوق تخصصی سخن می گفت، وظیفه اصلی استادان علوم پزشکی را تربیت دانشجو و نخبه پروری برشمرد و اشاره کرد: هر دانشگاه را به استادان برجسته ای که در آن تدریس می کنند، می شناسند و از طرف دیگر استادان را نیز به دانشجوی هایی که تربیت می کنند، خواهند شناخت.
وی با اعلان اینکه طبیعتا هر استادی مقاله شاخصی دارد، اظهار داشت: برای ما قابل قبول نیست که حاصل کار یک استاد تنها مقاله باشد؛ بلکه شاخص اصلی یک استاد، محصولاتی است که بتواند نیاز جامعه را تامین کند.
دکتر عین اللهی، مهارت آموزش، فراگرفتن شیوه های تدریس، ایجاد انگیزه در دانشجو و بهره گیری از ابزار کمک آموزشی را از الزامات امروز آموزش علوم پزشکی در کشور دانست.
وی با بیان این خبر که نخستین دانشگاه هوشمند در کشور به وجود آمده است، اظهار داشت: در این دانشگاه هوشمند به دنبال آن هستیم که از ابزارها و روش های جدید آموزش تؤام با تکنولوژی های جدید بهره بگیریم چونکه امروزه تدریس، سرکلاس حاضر شدن و جزوه دادن نیست بلکه باید از انواع و اقسام شبیه سازها دستگاه های سمعی و بصری و انیمیشن ها که بتوانند روش های دشوار آموزش پزشکی را اجرا کنند و در اختیار دانشجو قرار دهند، استفاده نمائیم.
وزیر بهداشت افزود: البته در دانشگاه های علوم پزشکی مختلف کشور اقدامات خوبی در بحث سیمولاتورها (شبیه سازها) و سیمولیشن ها (شبیه سازی) انجام شده به عبارتی رزیدنت ها پیش از حضور در اتاق عمل، باید با نرم افزارها و سیمولاتورها کار کنند و سپس وارد اتاق عمل شوند.
دکتر عین اللهی با اعلان اینکه استادان می توانند برای تدریس خود برنامه داشته باشند، توانمندسازی اساتید را یک ضرورت عنوان و اشاره کرد: دانشگاه های علوم پزشکی باید بتوانند استادان را در رابطه با روش های آموزشی تجهیز و توانمند کنند و یکی از خاصیت های مهم اساتید دانش پژوهی است.
وی با تاکید بر این که در گام دوم انقلاب اسلامی، اعتلای ارزش های معنوی و اخلاقی در استاد و دانشجو اهمیتی ویژه دارد، اظهار داشت: ما استاد را فرمانده معنوی و علمی دانشگاه و دانشجو را رزمنده عرصه علم و خوداتکایی می دانیم.
وزیر بهداشت از دبیران شورای آموزش پزشکی و تخصصی و گروههای بورد خواست که تابع قانون باشند و بر اجرای درست و کامل آن تاکید کنند.
دکتر عین اللهی همین طور به دیپلماسی علمی اشاره و اشاره کرد: از استادان انتظار داریم اگر در همایش ها و برنامه های بین المللی شرکت می کنند، به مثابه یک دیپلمات علمی برای کشور و با حفظ ماهیت فرهنگی خود در اینگونه مجامع ظاهر شوند.
وی با تاکید بر این که راهبرد اصلی وزارت بهداشت، افزایش راندمان است، اشاره کرد: نزدیک به ۶۰۰ هزار پرسنل، هزار بیمارستان و ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی وجود دارد اما از این همه تجهیزات، متوسط راندمان ۲۵ درصد است که باید اهتمام نماییم راندمان ما در مراکز دانشگاهی افزایش یابد.
دکتر عین اللهی اظهار داشت: باید با بهره گیری از نیروی های تمام وقت، راندمان را در مراکز دانشگاهی و درمانی بالا ببریم.
وی با اشاره مصوبه روز چهارشنبه ۲۶ مردادماه هیات دولت اظهار داشت: سقف کارانه در مناطق محروم بطور کلی برداشته شد و سقف کارانه در مراکز علوم پزشکی غیر محروم ۱۲۰ میلیون تومان تعیین که به میزان ۲۰ درصد با نظر وزیر قابل افزایش است. این مصوبه برای یک سال است و اگر به نتایج خوبی رسیدیم، تمدید خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره ی تعرفه های بخش دولتی و خصوصی نیز اصرار کرد که این وزارتخانه در نظر دارد تا در سال آینده (۱۴۰۲) این تعرفه ها برابر شود.
دکتر عین اللهی همین طور با اشاره به طرح دارویار ضمن برشمردن موفقیت های حاصل از این طرح اظهار داشت: لازمه اجرای طرح دارویار نسخه نویسی الکترونیک بود و ما باید به سمت پرونده الکترونیک می رفتیم تا داده های خودرا کامل نماییم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: تا اختتام امسال هیچ تغییری در قیمت لوازم و وسایل پزشکی و پروتزها صورت نمی گیرد.
وی طرح پزشک خانواده را همچون طرح هایی عنوان نمود که ۱۸ سال بر روی آن مطالعه انجام شده و اجرائی شدنش نیازمند نهایی سازی پرونده الکترونیک است.
دکتر عین اللهی با اعلان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیشترین همکاری را با نخبگان داشته و دارد، اظهار داشت: سه هزار عضو بورد با وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی همکاری می کنند که این یک فرصت است و باید از همه اساتید در تمام فرآیندها استفاده نمائیم.
وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه در برگزاری برخی امتحانات روش نادرست اتخاذ می شود، اظهار داشت: چرا باید خیلی از کارها همچون «امتحانات ارتقا» را متمرکز کرد؟ من شخصا اعتقادی ندارم که ارتقا متمرکز باشد بلکه باید به خود بخش ها واگذار شود و فقط امتحانات خروجی، گواهینامه و دانشنامه متمرکز باشد.
دکتر عین اللهی بر توجه کافی به آموزش کیفی دانشجویان علوم پزشکی تاکید و اشاره کرد: فارغ التحصیلان ما باید جوابگوی نیاز جامعه باشند. از این حیث ارزشیابی مراکز مختلف دانشگاهی کشور را انتظار داریم.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، وی از اعضای بورد خواست تا خطوط قرمز آموزشی را مدنظر قرار دهند؛ چونکه تامین سلامت و حفاظت آزمون ها، اعتبار و آبروی کشور است و مسئولیت برگزاری هر رشته به عهده دبیر آن رشته است. بدین سبب وقتی دبیر تعیین شد ما دبیر را به عنوان نماینده تام الاختیار خود می شناسیم و انتظار داریم خطوط قرمز را رعایت نمایند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد: لازم است در طراحی سوالات وقت کافی گذاشته شود چونکه آموزشی بودن سوالات مهم می باشد. ما امتحان را جزیی از پروسه آموزش می دانیم که در زندگی دستیار نقش مهمی دارد.
دکتر عین اللهی با اعلان اینکه قوی ترین سیستم سلامت منطقه از آن ماست، اظهار داشت: این به سبب زحمات همه نیروهای سیستم سلامت است و وظیفه داریم این توفیق را حفظ نماییم و ارتقا دهیم و امیدواریم با همکاری هم موفقیت های بزرگی را برای جمهوری اسلامی ایران رقم بزنیم.



1401/05/31
13:15:35
5.0 / 5
553
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما