کدام رنگ های خوراکی مصنوعی بر رفتار و سلامت خردسالان تاثیر دارند؟

کدام رنگ های خوراکی مصنوعی بر رفتار و سلامت خردسالان تاثیر دارند؟ به گزارش مطب نما، خراسان رضوی محققان دریافتند که رنگ های غذایی مصنوعی به صورت گسترده در غذاهای بسته بندی شده استفاده می شوند و به علت جذب نسبی بالاتر و صدمه پذیری رشدی، به صورت نامتناسبی بر کودکان موثر هستند.


شواهد حاصل از آزمایش های بالینی، تحقیقات حیوانی و بررسی های نظارتی، رنگ های خاصی را به تغییرات رفتاری و واکنش های آلرژیک مرتبط می دانند. پژوهشگران در این مطالعه به بررسی رنگ های خوراکی رایج در غذاهای بسته بندی شده، ارتباط بالقوه آنها با اختلال کم توجهی یا بیش فعالی، واکنش های آلرژیک و تنفسی، تعاملات میکروبیوم روده در خردسالان و جایگزین های طبیعی برای این رنگ ها پرداختند.

رنگ های خوراکی

افزودنی های رنگی مصنوعی، اغلب به سبب رنگ های زنده، پایدار و ظاهر یکنواختشان در غذاها و نوشیدنی های فرآوری شده استفاده می شوند. رایج ترین رنگ های دارای گواهی شامل قرمز شماره ۴۰ (قرمز آلوورا)، زرد شماره پنج (تارترازین)، زرد شماره ۶ (زرد غروب خورشید) و آبی شماره یک (آبی درخشان) هستند.
رنگ قرمز شماره ۴۰ در نوشیدنی های ورزشی، آب نبات، چاشنی ها و غلات صبحانه و رنگ زرد شماره پنج در آب نبات، نوشابه، چیپس، پاپ کورن و غلات صبحانه استفاده می شود. رنگ زرد شماره ۶ اغلب در آب نبات، سس ها، محصولات پخته شده و میوه های کنسرو شده یافت می شود، در صورتیکه رنگ آبی شماره یک در بستنی، نخود فرنگی کنسرو شده، سوپ های بسته بندی شده، بستنی یخی و پوشش روی شیرینی وجود دارد. این رنگ ها توسط سازمان های نظارتی اصلی جهت استفاده تایید شده اند، هرچند کاربردهای مجاز و الزامات برچسب گذاری آنها باتوجه به حوزه قضایی متفاوت می باشد.

متابولیسم و جذب در کودکان

خردسالان در مقایسه با بزرگسالان، به سبب توده بدنی کمتر و مصرف بیشتر غذاهای غنی از رنگ، مواجهه بیشتری با رنگ های مصنوعی متناسب با وزن خود دارند. عدم بلوغ رشدی آنزیم های کبدی و سیستم های انتقال روده ای می تواند تبدیل زیستی و حذف را تغییر دهد و بطور بالقوه موجب افزایش مواجهه سیستمیک با متابولیت های رنگ شود. در خردسالان دچار اختلال طیف اوتیسم، الگوهای غذایی محدودکننده ممکنست خطر کمبود ریزمغذی ها، ازجمله کمبود روی را افزایش دهد که می تواند دفاع آنتی اکسیدانی با واسطه «متالوتیونین»، نوعی پروتئین را مختل کند.
مصرف محصولات با غلظت رنگ بالا مانند شربت ها، پاستیل ها و نوشیدنی های با رنگ روشن می تواند میزان جذب را در بعضی از خردسالان به آستانه های قابل قبول دریافت روزانه نزدیک یا بیشتر کند. در مجموع، جذب نسبی بالاتر و ظرفیت سم زدایی درحال تکامل کودکان، آنان را نسبت به بزرگسالان در مقابل رنگ های با کد FD&C حساس تر می کند. کد FD&C این مفهوم را دارد که جهت استفاده در غذا، دارو و محصولات آرایشی-بهداشتی مجاز است.

اختلال کم توجهی یا بیش فعالی و رفتار

سیگنالینگ دوپامین و آزادسازی هیستامین با واسطه سیستم ایمنی بعنوان مکانیسم های بالقوه ای مطرح شده اند که از راه آنها رنگ های غذایی ممکنست بر برانگیختگی و رفتار در خردسالان مستعد تاثیر بگذارند. اریتروسین (قرمز شماره ۳) به سبب اثرات آن بر سیگنال دهی تیروئید و نتایج عصبی-رفتاری مورد بررسی قرار گرفته است.
دفتر ارزیابی خطرات بهداشت محیط کالیفرنیا، بررسی سیستماتیک از ۲۷ کارآزمایی بالینی خردسالان را انجام داد و دریافت که ۱۶ مورد از این کارآزمایی ها، شواهدی از ارتباط بین مواجهه با رنگ های مصنوعی و نتایج نامطلوب رفتاری را گزارش کرده اند و ۱۳ مورد تاثیرات آماری مدلول داری را نشان داده اند. سه مطالعه سم شناسی حیوانی، پشتیبانی همگرا از این یافته ها ارایه کردند و احتمال بیولوژیکی را تقویت کردند.

واکنش های آلرژیک

رنگ های آزو مانند تارترازین می توانند در داخل بدن به آمین های آروماتیک تبدیل شوند که ممکنست بعنوان حساس کننده عمل کنند. گزارش های بالینی، ایجاد کهیر، خارش و علایم شبیه آسم را بعد از مواجهه، در افراد حساس مشخص کردند. تحقیقات بر روی خردسالان بطور مداوم واکنش های آلرژیک و شبه آلرژیک در رابطه با مصرف رنگ مصنوعی، بخصوص در کودکانی که بیماریهای زمینه ای آتوپیک دارند را گزارش می کنند.

تعاملات میکروبیوم روده

رنگ های آزو می توانند پیش از جذب توسط آزوردوکتازهای (آنزیم کاهنده پیوند آزو) میکروبی روده تجزیه شوند. دفتر ارزیابی خطرات بهداشت محیط کالیفرنیا تأکید کرده است که این متابولیت های مشتق شده از میکروب به سبب پتانسیل تاثیرگذاری بر محور روده-مغز، احتیاج به ارزیابی سم شناسی بیشتری دارند. تحقیقات روی جوندگان، اختلال میکروبیوم، التهاب روده و استرس اکسیداتیو را بعد از قرار گرفتن مزمن در معرض بعضی از رنگ های مصنوعی آشکار می کند که نشان دهنده مکانیسم های بالادستی قابل قبول برای اثرات سیستمیک و عصبی-رفتاری است.

سرطان زایی

بعضی از رنگ ها، همچون اریتروسین و آمارانت، اثرات ژنوتوکسیک (توانایی یک ماده برای لطمه رساندن به دی ان ای) یا تشدیدکننده تومور را در مدلهای حیوانی در دوزهای بالا نشان داده اند. میزان مصرف روزانه فعلی اغلب با بهره گیری از تحقیقات سم شناسی قدیمی تر تعیین شده که اهداف عصبی-رفتاری یا در رابطه با میکروبیوم را ارزیابی نمی کردند و همین مورد باعث شده است که درخواست هایی برای ارزیابی مجدد با بهره گیری از روش های مدرن مطرح شود.

جایگزین های بدون رنگ

رنگ قرمز چغندر (بتنین، E۱۶۲) رنگ های صورتی تا قرمز به وجود می آورد و برای محصولات لبنی، شیرینی ها و غلات مناسب می باشد. هرچند واکنش های آلرژیک نادر گزارش شده است، اما میزان جذب روزانه آن ثابت نشده و جذب آن کم و دفع آن از راه ادرار سریع است.
عصاره زردچوبه (کورکومین، E۱۰۰) رنگ زرد تا نارنجی-زرد به وجود می آورد و سمیت کمی، با میزان جذب روزانه ثابت ۱۵.۷۵ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن دارد.
عصاره پاپریکا (کاپسانتین/کاپسوروبین، E۱۶۰c) رنگ های زرد تا قرمز به وجود می آورد و میزان جذب روزانه آن ۲۴ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن است.

راهنمایی های عملی برای والدین
سایت مدیکال نت گزارش کرد، والدین می توانند با خواندن لیست مواد تشکیل دهنده برای رنگ های FD&C مانند قرمز شماره ۴۰، زرد شماره پنج، زرد شماره ۶، آبی شماره یک و آبی شماره دو، میزان مواجهه با رنگ را کاهش دهند و در صورت دسترسی، باید فرمولاسیون های بدون رنگ داروها و مکمل ها انتخاب شوند. نتایج ارزیابی های مواجهه نشان داده است که یک وعده از برخی نوشیدنی ها می تواند بخش قابل توجهی از میزان جذب روزانه برای قرمز شماره ۴۰ در خردسالان را تشکیل دهد که بر اهمیت جذب تجمعی تأکید می کند.

رنگ قرمز شماره ۴۰ در نوشیدنی های ورزشی، آب نبات، چاشنی ها و غلات صبحانه و رنگ زرد شماره پنج در آب نبات، نوشابه، چیپس، پاپ کورن و غلات صبحانه استفاده می شود. رنگ زرد شماره ۶ اغلب در آب نبات، سس ها، محصولات پخته شده و میوه های کنسرو شده یافت می شود، در صورتی که رنگ آبی شماره یک در بستنی، نخود فرنگی کنسرو شده، سوپ های بسته بندی شده، بستنی یخی و پوشش روی شیرینی وجود دارد. میزان مصرف روزانه فعلی اغلب با استفاده از تحقیقات سم شناسی قدیمی تر تعیین شده که اهداف عصبی-رفتاری یا در ارتباط با میکروبیوم را ارزیابی نمی کردند و همین مورد سبب شده است که درخواست هایی برای ارزیابی مجدد با استفاده از روش های مدرن مطرح شود.

1404/09/30
16:27:00
5.0 / 5
14
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب مطب نما را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مطب نما
نظرات بینندگان مطب نما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما

نزدیک ترین مطب به شما تنها یک کلیک فاصله دارد! با مطب نما، پزشک مناسب خویش را سریع تر پیدا کنید