ضرورت توجه به مشكلات روحی سالمندان در دوران قرنطینه

ضرورت توجه به مشكلات روحی سالمندان در دوران قرنطینه به گزارش مطب نما پژوهشگران با انجام مطالعه ای دیسترس های روانی دوران قرنطینه، ناشی از بیماری کووید-۱۹ را بررسی کرده و ریسک عامل های در رابطه با این عوارض را تعیین کردند.



به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، از زمان اعلام بیماری کووید-۱۹ بعنوان یک پاندمی، توسط سازمان جهانی بهداشت روش های گوناگونی برای جلوگیری از انتقال بیماری و کنترل آن در پیش گرفته شد. یکی از طریق های کنترل بیماری کووید-۱۹ اعمال قرنطینه در سطح گسترده بود که توسط کشورهای مختلف درگیر با این بیماری در سطح جهان به اجرا در آمد.

قرنطینه به مفهوم محدود کردن افرادی که در رویارویی با بیماری مسری بوده اند؛ اما علائم بالینی بیماری مورد نظر را ندارند. با عنایت به اینکه انسان یک گونه اجتماعی است، نیاز های عاطفی و سلامتی روان آنها تاحدود زیادی وابسته به تعاملات اجتماعی است. بنابراین محدود کردن افراد می تواند نتایج جدی همچون افسردگی و اضطراب برای آنها به دنبال داشته باشد.

یکی از گروه های در معرض خطر بالای مبتلا شدن و مرگ و میر افراد سالمند هستند. این دسته از افراد در تمامی کشورها درصد بالای مبتلا شدن و مرگ و میر را به نام خود ثبت کرده اند. مطالعات، صدمه پذیری جسمی و روانی افراد سالمند را نسبت به افراد در سنین دیگر را نشان داده اند. ازاین رو نتایج روانی متعاقب قرنطینه ناشی از بیماری کووید-۱۹ در افراد سالمند باید مورد توجه قرارگیرد.

بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با انجام مطالعه ای دیسترس های روانی دوران قرنطینه، ناشی از بیماری کووید-۱۹ را بررسی نموده و ریسک عامل های در رابطه با این عوارض را تعیین کردند.

بررسی های این مطالعه نشان داده است که محدودیت های متعاقب قرنطینه، سالمندان را در معرض خطر بالای پریشانی های روانی یا دیسترس روانی قرار می دهد. عوامل خطر اصلی که امکان دارد سبب افسردگی و اضطراب شوند، شامل فعالیت فیزیکی پایین، محدودیت های اجتماعی و خانوادگی و وضعیت سلامت عمومی هستند.

به گفته پژوهشگران این مطالعه افراد سالمند باید در دوران قرنطینه از نظر دیسترس های روانی مورد مراقبت قرار گیرند. پایش دوره ای سالمندان توسط روانشناسان در چنین شرایطی سفارش می شود.

این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی دیسترسهای روانی افراد 50 سال به بالا در دوران محدودیت اجتماعی ناشی از اپیدمی کرونا در نیشابور 1399» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و مجری اصلی این طرح دکتر نیره امینی ثانی از دانشگاه علوم پزشکی نیشابور است.





منبع:

1400/03/09
20:57:20
5.0 / 5
706
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما