به بهانه سی و نهمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی،

تأمین نیازهای كشور رویكرد اصلی فعالیت های فناورانه جهاددانشگاهی تهران

تأمین نیازهای كشور رویكرد اصلی فعالیت های فناورانه جهاددانشگاهی تهران به گزارش مطب نما معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران هدف از فعالیت های این معاونت را تأمین نیازهای كشور، دستیابی به دانش فنی، فناوری و كاربردی كردن آن و هم توسعه این زنجیره دانست و اظهار داشت: صاحبان صنایع لازم است بكوشند تا پایگاه ها و مراكز تخصصی و فناورانه دائمی در كشور در حوزه فعالیت عمل خود ایجاد كنند.


مهندس حمید هاشمی در گفتگو با ایسنا، با بیان این كه صاحبان صنایع می توانند با طرح و انتقال نیازهای خود به مراكز علمی - پژوهشی به دنبال راهكاری جدید برای مرتفع ساختن مشكلات خود باشند، اظهار نمود: در این راستا لازم است توجه ویژه ای به مراكز تحقیقاتی و فناورانه شود.
وی با اشاره به شرایط سخت تحریم و با تاكید بر لزوم تأمین نیازهای داخلی كشور اظهار داشت: در اولین مرحله می كوشیم تا نیازهای كشور از منابع بومی تأمین شود در غیر این صورت به دنبال راه های جایگزین خواهیم بود تا ناگزیر به خرید محصول نهایی از خارج نباشیم.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران گسترش فعالیت های پژوهشی این سازمان را به نیاز بازار منوط دانست و اظهار داشت: جهاد دانشگاهی تهران این آمادگی را دارد تا در دیگر حوزه های نیاز كشور فعالیت كند كه نمونه بارز آن دانش فنی ساخت ECU (سیستم كنترل موتور خودرو) كه از نیازهای صنایع خودروسازی است.
هاشمی با بیان این كه الان در حال مذاكره با شركت های سازنده نیروهای محركه خودرو در اینباره هستیم، اضافه كرد: ورود به صنعت خودروسازی مسیر جدیدی است كه از بازار و صنعت تا دانش و پژوهش ادامه خواهد داشت.
وی با بیان این كه تابحال با صنعت خودروسازی ارتباط دائمی نداشته ایم، تصریح كرد: این قرارداد كریدوری جدید برای ارتباط دائمی با صنایع خودروسازی خواهد بود.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران احتیاج به سرمایه انسانی را از چالش های مهم این معاونت پژوهشی برشمرد و اضافه كرد: امید می رود با شناسایی جوانان مستعد و توانمند در مرتفع ساختن نیاز نیروی انسانی متخصص موفق باشیم چون نیروهای جدید به مثابه خون تازه در رگ های سازمان است كه سبب می شود سازمان با توان، اندیشه های متنوع تر و جدی تر در جهت تأمین نیازهای كشور، بومی سازی، اقتصاد مقاومتی، استقلال و خودكفایی پیش برود.
هاشمی با بیان این كه جهاد دانشگاهی تهران در حوزه پژوهش و فناوری سازمان سال قبل رشد و جهش خوبی در عقد و اجرای قرارداد داشته است، تصریح كرد: مبلغ این قراردادها رشد 3 تا 4 برابری به همراه رضایت كارفرما را به دنبال داشته است.
وی با بیان این كه برخی پروژه های فناورانه در كمتر از زمان پیشبینی شده به نتیجه رسیده است، خاطرنشان كرد: بعنوان مثال مدت زمان برای یكی از پروژه ها 2 سال پیشبینی شده بود امابا تلاش اعضای این سازمان طی 11 ماه به سرانجام رسید.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این كه فعالیت های پژوهشی این واحد از جهاد دانشگاهی در حوزه های شیمی، مهندسی شیمی، نفت و گاز، پتروشیمی، فرآوری مواد ویژه فلزی، كشاورزی و كشت بافت، آبزیان و پرورش ماهیان سردآبی و علوم انسانی است، اضافه كرد: بهبود فضای كسب و كار و ارزیابی مدیران دستگاه های اجرایی از دیگر حوزه های فعالیت معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی تهران است كه در این راستا كانون ارزیابی و توسعه شایستگی های حرفه ای جهاد دانشگاهی تهران راه اندازی و در سال 97 با استقبال خوبی از جانب دستگاه های اجرایی روبرو شد.
هاشمی طرح های مدیریت دانش و برنامه استراتژیك را از دیگر موارد فعالیت این معاونت دانست، و خاطرنشان كرد: تولید مواد شیمیایی و قطعات فلزی از آلیاژهای ویژه، واكسن برای آبزیان از دیگر طرح های خاتمه یافته است.
وی سیاست كلی جهاد را در فعالیت های پژوهشی ایجاد و حفظ ارتباط صنعت، دانشگاه و افزایش رفاه و تأمین نیازهای جامعه از راه فعالیت های دانش بنیان و فناورانه بیان كرد.
وی اضافه كرد: بر این اساس سال قبل با ساختار جدید مراكز تحقیقاتی و فناوری، 2 مركز به صورت آزمایشی در حوزه مواد ویژه فلزی و در حوزه نفت و گاز و فرایند شیمیایی تشكیل شد و در هر یك از این مراكز ضمن حفظ گروه های پژوهشی و مراكز خدمات تخصصی به وظیفه متعالی تر تبدیل دانش و تحقیقات به فناوری های قابل استفاده در صنعت و جامعه تمركز شده است.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این كه طرح تاسیس و مدیریت مراكز تحقیقات و فناوری به صورت مدون به دفتر مركزی جهاد دانشگاهی كشور عرضه و تأیید اولیه آن دریافت شده است، اظهار داشت: بعد از دریافت تأیید نهایی اجرای رسمی آن شروع می شود البته با عنایت به دستاورد یكسال گذشته دفتر مركزی هم علاقه مند پیاده سازی این مدل و ساختار در دیگر واحدهای جهاد دانشگاهی است.
هاشمی ضمن تاكید بر انسجام بیشتر میان پژوهش و فناوری اضافه كرد: این شیوه سبب شد تا با كارفرما در شرایط مناسب تر مذاكره شود و قراردادهای مناسبی منعقد شود تا با هدف مرتفع ساختن نیازهای آنان چاره نهایی عرضه شود.
وی با بیان این كه تحریم ها سبب شدند كه صنایع توجه ویژه ای به تأمین نیازهای خود از منابع داخلی داشته باشند، تصریح كرد: ازاین رو صنایع به نهادهایی چون جهاد دانشگاهی و شركت های دانش بنیان بیشتر رجوع كردند البته توجه ویژه و التفات رهبری به جهاد دانشگاهی و جوانان جهادگر هم در اینباره راهگشا و راهنما بوده است.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران از شروع به كار برخی پروژه ها كه به دلیل كمبود منابع به تعطیلی منجر شده بود اطلاع داد و اظهار داشت: الان با حمایت ها و اعتبارات جدید در حال راه اندازی این پروژه ها هستیم كه با عنایت به شرایط كنونی تلاش مضاعفی را می طلبد.
هاشمی عمده مشكلات در این عرصه را مشكلات غیرتخصصی دانست و تصریح كرد: متأسفانه فضای پژوهشی در كشور باثبات نیست و در صورت بروز كمبود اعتبارات بودجه های پژوهش اولین محلی است كه دستخوش كاهش و تغییر می شود هم چنین برای توسعه پژوهش و فناوری نیازمند ایجاد فضای مناسب و مساعد هستیم و این قبیل فعالیت ها اغلب دشوار و زمان بر است.
وی با اعتقاد به این كه تغییرات سریع در ساختار مدیریتی كشور فضای پژوهشی را متلاطم و بی ثبات می كند، خاطرنشان كرد: این موارد منجر به كاهش انگیزه و علایق پژوهشگران می شود و لازم است برای بازگشت وضعیت اولیه و یا بهینه تلاش مضاعفی كرد.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این كه دانش ما نسبت به دنیا در مورد مدیریت پژوهش و فناوری اندك است، اضافه كرد: ما بعنوان مدیران، همكاران و پژوهشگران و اعضای هیئت علمی همگی دائماً در حال یادگیری و كسب تجربیات جدید از یكدیگر هستیم.





1398/05/20
14:08:01
5.0 / 5
4317
تگهای خبر: بافت , تولید , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما