آئین نامه ۸ ماده ای آینده پژوهی برای دانشگاه های وزارت بهداشت

آئین نامه ۸ ماده ای آینده پژوهی برای دانشگاه های وزارت بهداشت به گزارش مطب نما، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از ابلاغ آئین نامه آینده پژوهی به دانشگاه های علوم پزشکی اطلاع داد و اظهار داشت: در این خصوص آیین نامه هشت ماده ای به معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شده است.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دکتر یونس پناهی، ضمن بیان این مطلب در اختتامیه نخستین دوره آموزشی و فرهنگی همراه با حکیمان و تجلیل از استادان برتر دانشگاه های علوم پزشکی کشور در مشهد، ضمن اشاره به این که مدیر کاربلد کسی است که آینده پژوهی را در کنار آینده نگری ببیند، اظهار داشت: طبق تاکید وزیر بهداشت، توجه ویژه ای روی مبحث آینده پژوهی صورت پذیرفته و در همین خصوص آیین نامه هشت ماده ای به معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شده و در این بندهای هشت گانه به موضوعات بسیار مهمی همچون تحول در پژوهش، تشکیل کمیته تخصصی آینده پژوهی، پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان و استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان اشاره شده است.
دکتر یونس پناهی افزود: سال ۱۴۰۱ از جانب مقام معظم رهبری با عنوان سال تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شده و ما هم در جهت تحقق شعار سال می خواهیم که به جایگاه حقیقی مان در حوزه هایی همچون تولید ثروت و دانش، شاخصهای فناورانه و دستاوردهای علمی دست یابیم.
ایران رتبه پانزدهم تولید دانش در جهان
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با ذکر این نکته که در آخرین رتبه بندی جهانی، ایران در رتبه پانزدهم جهان در عرصه تولید دانش بوده است، تصریح کرد: ایران از کشورهایی همچون مالزی، سنگاپور، اندونزی، قطر و عربستان بالاتر است. اما معتقدیم با توانمندی هایی که داریم، می توانیم به جایگاه های بهتر برسیم.
دکتر پناهی با اشاره به اینکه باید عرصه علم و فناوری، مسیرهای پیشرفت و ارتقا را به خوبی طی نماییم، تصریح کرد: ما باید با توسعه علم و فناوری به سرعت به سمت دانشگاه نسل چهار حرکت نماییم و حرکت از نسل یک به نسل های ۲، ۳ و ۴ نباید به کندی صورت پذیرد.
وی خاطرنشان کرد: ما همانگونه که به تولید علم و دانش تاکید داریم، باید در صادرات محصول هم این گونه باشیم و صرفا یک مصرف کننده محصولات وارداتی نباشیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت افزود: وزیر بهداشت بر توجه ویژه به مبحث دیپلماسی سلامت تاکید کرده و معاونت پژوهش و فناوری این وزارت خانه مکلف به توسعه ارتباطات بین الملل و همینطور تلاش در راه ارتقای مجلات علمی شده است.
دکتر پناهی اظهار داشت: اگر با ایرانی ها مقیم خارج از کشور ارتباط بگیریم، می توانیم به نتایج و دستاوردهای بهتر هم برسیم، چونکه این مهم را حق خودمان می دانیم و نباید در این خصوص از دیگر کشورها عقب بمانیم.
ضرورت آینده نگاری در شاخصهای علمی
وی ادامه داد: ما باید آینده نگاری در شاخصهای علمی داشته باشیم، در این عرصه الان در عدد زیر ۱۵ هزار در بین تولید علمی سالیانه هستیم و باید در سال ۲۰۲۵ به عدد بالای ۲۵ هزار در این حوزه برسیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه باید به سمت علوم جدید حرکت نماییم، تصریح کرد: باید روی مبحث سلول بنیادی، درمانی و ژن درمانی نوین و همینطور علوم جدید و به روز برای درمان بیماری های جدید همچون ALS، PLS، MS و غیره کار نماییم و در کنار آن هم معتقدیم که مراکز جزیره ای به شبکه ای تبدیل گردد و به جای داشتن چندین پژوهشکده، یک پژوهشگاه جامع و کامل ایجاد نماییم.



1401/06/20
23:25:25
5.0 / 5
451
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما