انتشار مقاله نقش کوئرستین در کنترل دیابت و سایر اختلالات متابولیک

انتشار مقاله نقش کوئرستین در کنترل دیابت و سایر اختلالات متابولیک مطب نما: پژوهشگران دانشکده طب ایرانی و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، نتیجه مطالعه ای مشترک بر تأثیر کوئرستین بر کنترل دیابت با تمرکز بر تنظیم فلور میکروبی روده را منتشر نمودند.



به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، مقاله "اثرات کوئرستین بر کنترل دیابت و سایر اختلالات متابولیک مرتبط؛ با تمرکز ویژه بر تنظیم فلور میکروبی روده" در مجله معتبر Critical Reviews in Food Science and Nutrition (با ایمپکت فکتور 11.18) منتشر گردید.

این مطالعه با مدیریت اساتیدی از پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری اساتیدی از دانشگاه های علوم پزشکی بیرجند، تبریز و شهرکرد به انجام رسیده است.

کوئرستین (Quercetin) یک مولکول از دسته فلاونول هاست که در بیشتر میوه ها، سبزیجات، برگ ها، دانه ها و نیز در قهوه یافت می شود و در مکمل های غذایی هم مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، ضد ویروس، و ضد التهاب دارد. همچنین، کوئرستین با رادیکال های آزاد مقابله کرده و به تقویت جریان مواد مغذی در رگ های خونی کمک می نماید.

برخی یافته های قبلی اثرات مفید کوئرستین در بیماری دیابت را از مسیرهای مختلف همچون تأثیر بر فلور میکروبی روده نشان داده بودند؛ اما برخی نتایج ضد و نقیض بودند و هیچ مطالعه جامعی هم جهت بررسی اثرات و مکانیسم های اثر کوئرستین در بیماریهای متابولیک و همچون دیابت وجود نداشت.

این مطالعه، ضمن اینکه بصورت کامل خصوصیات بیوشیمیایی و بیولوژیک کوئرستین را تشریح می کند، با بررسی کامل منابع الکترونیک پزشکی و جمع بندی تمام مطالعات شامل کارآزمایی های بالینی، مطالعات مروری، مطالعات حیوانی و نیز مطالعات آزمایشگاهی وin-vitro؛ اثرات کوئرستین بر کنترل قند و سایر اختلالات متابولیک در دیابت را جمع بندی کرده و بصورت اختصاصی تأثیر این ماده بر تنظیم فلور میکروبی روده را مطالعه و گزارش می کند.

نتایج این مطالعه نشان میدهد کوئرستین در مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی (in-vitro) اثرات قطعی بر بهبود اختلالات متابولیک و کنترل قند خون در بیماران دیابتی دارد. همین طور برخی عوامل محیطی و مراحل تهیه غذاها و مکمل های غذایی، و نیز فرمولاسیون های نانو می توانند اثربخشی کوئرستین را تحت تأثیر قرار دهند.

همچنین ثابت شد که یکی از مکانیسم های مهم اثربخشی کوئرستین؛ تنظیم فلور میکروبی روده است.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ بعنوان یک نتیجه گیری کلی از مجموع یافته های این مقاله؛ می توان به مزیت استفاده از میوه ها مانند لیمو ترش، کرنبری، بلوبری، انگور، سیب، آلبالو و گیلاس، انبه، و گوجه فرنگی و سبزیجات تازه مانند سبزیجات با برگ سبز، پیازها، و بروکلی، و نیز مصرف متعادل چای سبز و قهوه؛ نسبت به مصرف مکمل های حاوی کوئرستین موجود در بازار دارویی، اشاره نمود.




1400/07/27
10:05:42
5.0 / 5
957
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما