پژوهشگران بررسی كردند

وضعیت اضطراب و استرس در بیماران کرونائی

وضعیت اضطراب و استرس در بیماران کرونائی مطب نما: پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران با انجام یک مطالعه میزان اضطراب، افسردگی و اختلال بعد از سانحه را در بیماران بستری و غیر بستری و همین طور جمعیت عمومی مقایسه کردند.



به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، ترس و اضطراب ناشی از بیماری کرونا، چه پیش از مبتلاشدن به بیماری و چه پس از آن مساله ای قابل توجه است. ترس و اضطراب طولانی مدت، می تواند سبب ضعف سیستم ایمنی و کاهش توان بدن، برای مقابله با بیماری شود. باتوجه به این مساله پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران با انجام یک طرح پژوهشی، سلامت روان افراد مبتلا به کووید-۱۹ و غیر مبتلا را بررسی کردند.

نتایج این پژوهش که بصورت نظرسنجی آنلاین در سال 1399 اجرا شد، نشان داد که حدود یک سوم از پاسخ دهندگان در گروه بیماران سرپایی؛ اضطراب، افسردگی و استرس متوسط تا خیلی شدید داشتند. در گروه بیماران بستری، نیمی از افراد اضطراب و افسردگی متوسط تا خیلی شدید و یک سوم آنها استرس متوسط تا خیلی شدید داشتند.

بررسی افراد غیر مبتلا حاکی از این بود که بیشتر از نیمی از پاسخ دهندگان در گروه جمعیت عمومی، اضطراب، افسردگی متوسط تا خیلی شدید و نزدیک به نصف آنها استرس متوسط تا خیلی شدید داشتند. همین طور در حدود نیمی از افراد گروه های بیماران بستری و سرپایی و در بیشتر از یک سوم افراد جمعیت عمومی اختلال استرس پس از سانحه (از حد محتمل تا حد سرکوب کننده عملکرد سیستم ایمنی) پیدا شد. شدت این اختلال در هر دو گروه بیماران سرپایی و بستری بیشتر از جمعیت عمومی بود. اضطراب و افسردگی در گروه بیماران بستری بیشتر از جمعیت عمومی بود؛ اما بیماران سرپایی اضطراب و افسردگی کمتری نسبت به جمعیت عمومی داشتند.

محققان این طرح پژوهشی، پیشگیری و تشخیص سریع و درمان عصبی- شناختی علایم روان پزشکی در بازماندگان کووید-۱۹ را سفارش می کنند. این پژوهشگران سفارش می کنند در دوران همه گیری این بیماری، با بهره گیری از روش های غیر حضوری مبتنی بر تلفن های هوشمند یا بر بستر وب و رسانه های خبری مانند تلویزیون و با افزایش سطح آگاهی های بهداشتی و ارائه مراقبت های روان شناختی، اضطراب و افسردگی افراد جامعه کاهش داده شود.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «مقایسه سلامت روان و تاثیر رویداد در افراد مبتلا به کرونا ویروس و جمعیت عمومی در طول همه گیری بیماری (COVID-19)» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و مریم حسن نژاد رسکتی، فروزان الیاسی، مطهره خردمند، محمود موسی زاده، تورج اسدی، میثاق شفیع زاد، اکبر هدایت زاده عمران؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران در انجام این طرح پژوهشی مشارکت داشتند.





منبع:

1400/06/22
23:46:31
5.0 / 5
552
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما