رعایت پروتکلهای بهداشتی، سفارش ای سیاسی نیست

رعایت پروتکلهای بهداشتی، سفارش ای سیاسی نیست مطب نما: عضو هیات مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران با تکیه بر این که یکی از اقدامات برای مقابله با وضعیت بحرانی کرونا،  تجدید نظر در سبک زندگی است، اظهار داشت: بخش بزرگی از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی به علت این است که مردم توجیه نشده اند و فلسفه رعایت پروتکل ها برایشان روشن نشده است. اگر افراد مطمئن باشند که رعایت پروتکلهای بهداشتی می تواند سلامت خود و خانواده شان را ارتقاء ببخشد حتما آنرا رعایت خواهند کرد، اما مردم هنوز به این باور نرسیده اند که این سفارش ها، سفارش های سیاسی نیست.


عباسعلی یزدانی در گفتگو با ایسنا، ضمن تشریح راه های مقابله با ویروس کرونا به تأثیر این ویروس بر ابعاد مختلف جوامع اشاره نمود و اظهار داشت: بر مبنای اخبار و اظهارات متخصصان، جریان پاندمی کرونا درحال پیچیده تر شدن است؛ شکل ها و گونه های جدیدی از ویروس ظاهر می شوند و انواع جدید ویروس، سابقه ای در تاریخ پزشکی ندارد، این مورد کار را برای پزشکان و متخصصین تیم درمانی و مردم سخت تر می کند. از طرفی، این بیماری در دنیا با فشارهای متنوعی به لحاظ اجتماعی، زیست محیطی و در ایران به لحاظ اقتصادی همراه بوده که همین روند نیز، تحمل وضعیت را سخت تر کرده است.
وی با اشاره به اینکه پاندمی کرونا بخصوص در ایران با مسائل و فشارهای اقتصادی همراه شده است که فشار مضاعفی را به مردم وارد می کند، به ابراز همدردی با مردم کشور پرداخت و اظهار داشت: همه ما می دانیم که وضعیت اقتصادی بد است و دولت به لحاظ مالی توان حمایت کافی از مردم را ندارد و تصمیم هایی هم که تابحال اندیشیده شده به هر علتی پاسخگو نبوده یا مسئولیت پذیری لازم از جانب مسؤلان به اندازه کافی وجود نداشته یا سیاست های اتخاذ شده به میزان کافی مبتنی بر شواهد نبوده است و در نهایت، حمایتی که باید از شاغلین و آحاد مردم می شده، اتفاق نیفتاده و طبیعتا سفارش به جهت اینکه مردم کمتر به سرکار بروند، یا در خانه بمانند نتوانست اثرگذار باشد.
این مددکار اجتماعی افزود: از طرفی، آنطور که باید نظام حمل و نقل بخصوص در شهرهای بزرگ کارایی لازم را ندارد و متروها و اتوبوس ها و به صورت کلی نظام حمل و نقل عمومی نمی توانند مردم را بموقع به مقصد برسانند و این خود به ازدحام جمعیت کمک کرده است. مسؤلیت این مشکلات برعهده مدیران و حاکمان است که باید مرتفع می شد اما نشده است.
عضو هیات مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران ضمن اشاره به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از جانب برخی افراد، اظهار داشت: از طرفی، باتوجه به طولانی شدن دوره پاندمی بیماری کرونا، سبک زندگی مردم که برآمده از تاریخ، آداب و رسوم مقبول بوده مختل شده و به مرور هم جذابیت اخبار از بین رفته است و الان فقط خستگی آن باقی مانده است. امکان دارد مردم دیگر توان این که بخواهند اخبار بد جدید را گوش کنند، نداشته باشند و این مورد سبب می شود کمتر پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمایند.
وی با طرح این پرسش که آیا تنها نادیده گرفتن ملاحظات پروتکل های بهداشتی چاره مناسبی است؟، سخنان خویش را اینطور تکمیل کرد: اگر قرار باشد به نشانه اعتراض پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنیم و جان یکدیگر را به خطر بیندازیم، آن اعتراض معقول و پایدار نیست. باتوجه به این که رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی به سلامت عمومی جامعه خدشه های پرهزینه ای وارد می کند، باید مردم این اصل را مدنظر داشته باشند تا هزینه کمتری به هموطنانمان وارد شود.

وی اعتقاد دارد بخش بزرگی از عدم رعایت پروتکل ها به علت این است که مردم توجیه نشده اند و فلسفه رعایت پروتکلهای بهداشتی برایشان روشن نشده است. اگر مردم نسبت به پروتکلهای بهداشتی اطمینان داشته باشند، رعایت پروتکل ها چندان کار سختی نیست؛ یعنی اگر افراد مطمئن باشند که رعایت پروتکلهای بهداشتی می تواند سلامت خود و خانواده شان را ارتقا ببخشد حتما آن رعایت خواهند کرد، اما مردم هنوز به این باور نرسیده اند که این سفارش ها، سفارش های سیاسی نیست.
عضو هیات مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران اظهار داشت: ناچاریم برای توسعه جامعه و خیلی از داشته هایی که به خاطر آنها هزینه دادیم، همبستگی اجتماعی را یادآوری کنیم؛ به یاد آوریم که همه ما به یکدیگر مرتبط هستیم و اگر سلامت یک نفر به خطر می افتد، سلامت همه افراد آن جامعه هم به خطر می افتد.
یزدانی با اشاره به اینکه برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در جهت مقابله با کرونا باید به دو پس از مسئولیت در جامعه دقت کنیم، اظهار داشت: یک پس از مسئولیت در جامعه، برعهده حاکمان است که اعتمادی که در جامعه ضعیف شده را ترمیم کنند و با استراتژی های مختلف اعتماد مردم را برگردانند. اما از طرفی چون معلوم نیست این پاندمی چه زمانی تمام می شود نیاز است مردم هم در سبک زندگی خود تجدیدنظر کنند؛ بخشی از این سبک زندگی، زندگی فردی و شخصی است و قسمتی دیگر در ارتباطات اجتماعی است که باید در این دو بخش مردم تجدیدنظر کنند، یکی از اقدامات برای مقابله با این وضعیت بحرانی، خودمراقبتی است. باید به مراقبت از خودمان بیشتر دقت کنیم، رفتارهای ناسالم را تغییر دهیم و رفتارهای سالم و بهداشتی را تمرین نماییم.




منبع:

1400/05/22
12:05:36
5.0 / 5
936
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما