نتایج یك فراتحلیل نشان داد

شیوع یك باكتری مقاوم به آنتی بیوتیك در كودكان ایرانی

شیوع یك باكتری مقاوم به آنتی بیوتیك در كودكان ایرانی به گزارش مطب نما پژوهشگران با انجام یک مطالعه فراتحلیل شیوع باکتری ˮاستافیلوکوک اورئوسˮ مقاوم به آنتی بیوتیک را در کودکان ایران بررسی کردند.



به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، باکتری استافیلوکوک اورئوس یکی از اصلی ترین علل بروز عفونت بیمارستانی است و از عوامل شایع مرگ ومیر در بیماران است. این باکتری می تواند نسبت به آنتی بیوتیک های جدید به سرعت مقاومت پیدا کند و بنابراین درمان عفونت ناشی از آن دشوار است.

پژوهش ها در ایران نشان داده که ۹ تا ۷۰ درصد سویه های استافیلوکوک اورئوس جدا شده از بیماران مقاوم به متی سیلین (MRSA) است و شیوع آن در ایران بالاست. باکتری های مقاوم به متی سیلین در مقابل برخی آنتی بیوتیک ها مانند متی سیلین، کلوکسیلین، اگزاسیلین، سفالکسین و... مقاوم است.

با توجه به این که در ایران شیوع باکتری های مقاوم بعنوان یک مشکل مهم درمانی برای جامعه پزشکی مطرح است، نگرانی در مورد تشخیص، کنترل و درمان وجود دارد. بر همین مبنا پژوهشگران با انجام یک مطالعه سیستماتیک و متاآنالیز شیوع این مشکل را در کودکان ایران بررسی کردند.

مطالعات متاآنالیز یا فراتحلیل مطالعاتی هستند که با استفاده از روش های آماری، نتایج پژوهش های دیگر را ترکیب کرده و با استفاده از آن نتیجه گیری و تحلیل انجام می دهند.

پژوهشگران برای انجام این مطالعه کلیدواژه های در رابطه با این مورد در پایگاه های بین المللی و ایرانی، در بازه زمانی سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۹ جستجو کردند و از تعداد ۵۵ مقاله شناسایی شده اولیه، ۲۳ مقاله وارد فرایند متاآنالیز شدند.

این مطالعه که نخستین مرور سیستماتیک در ارتباط با شیوع باکتری استافیلوکوک اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک در بین کودکان ایرانی است، نشان داد که عفونت باکتری استافیلوکوک اورئوس اکتسابی از جامعه و بیمارستان در کودکان ایران ۲۸ درصد بوده و شیوع کلی باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک ۲۲ درصد است.

در این مطالعه مشخص شد که میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در ارتباط با ۲۰ آنتی بیوتیک نشان داد که این باکتری نسبت به آنتی بیوتیک های لینزولید، کلرامفنیکل، سفازولین، ونکومایسین کم ترین میزان مقاومت و به کوآموکسی کلاو، پنی سیلین، سفکسیم، آموکسی سیلین و سفالوتین بیشترین میزان مقاومت را دارد. با عنایت به بررسی های انجام شده موثرترین انتخاب برای درمانی عفونت های ناشی از این باکتری های مقاوم، ونکومایسین است که البته افزایش استفاده از این آنتی بیوتیک ها هم سبب ایجاد سویه های مقاوم شده است.

پژوهشگران این مطالعه می گویند میزان شیوع استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در کودکان ایران دارای عفونت این باکتری قابل توجه است.

به اعتقاد این محققان؛ این امر هشداری در مورد لزوم درمان مناسب و استاندارد عفونت های ناشی از این باکتری است تا از بروز مقاومت پیشگیری شود. همینطور پیشنهاد می شود که متخصصان اطفال برای درمان تجربی، درمان گونه های مقاوم را هم در نظر بگیرند.

در انجام این مطالعه رضا علیزاده نوایی، فرشته فرشیدی، مریم حجتی و محمدصادق رضائی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران و شقایق رضائی دانشجوی دکتری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه فروردین ماه سالجاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی شیوع عفونت استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در کودکان ایرانی: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز» در مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، انتشار یافته است.




1400/02/19
21:17:43
5.0 / 5
938
تگهای خبر: بیمار , بیمارستان , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما