ساعت ۱۸ به دادمان می رسد؟

ساعت ۱۸ به دادمان می رسد؟ به گزارش مطب نما مركزی ˮتعطیلی واحدهای صنفی از ساعت 18 به بعدˮ كه روز 17 آبان بعنوان مصوبه ستاد ملی مقابله با كرونا از جانب سخنگوی این ستاد عنوان شد، از اعمال محدودیت یك ماهه فعالیت برای مشاغل(غیر از رده های شغلی شماره یك) از ساعت 18 هر روز، البته از 20 آبان ماه اطلاع داد.


بدنبال این مصوبه، در همانروز، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی نیز اعلام نمود که از ۲۰ آبانماه مشاغل گروه دو، سه و چهار به مدت یک ماه از ساعت ۱۸ در اراک و ساوه تعطیل خواهند بود.
بر این اساس اجرای این مصوبه از شب گذشته در اراک شروع شد. البته اینکار در ساعات ابتدایی به خوبی در اراک انجام نشد بطوریکه تا ساعت ۱۹ همچنان بیشتر اصناف بازار تاریخی اراک و سطح شهر به فعالیت خود ادامه می دادند ولی بعد از مداخله عوامل اجرائی و حضور فرماندار اراک در میدان اصلی شهر بخش عمده ای از کسبه تعطیل کردند، اما نکته قابل توجه تعطیل نشدن اغذیه فروشی ها، فست فودها و رستوران های سطح شهر بود که با وجود گذشت حدود ۲ ساعت از آغاز اجرای طرح هچنان باز و مشغول خدمات رسانی بودند.
نکته جالب بعدی، استمرار مردم بر مراجعه به این واحدهای صنفی برای خرید بود، گویی آنها هیچ وظیفه ای در کمک به اجرای این مصوبه ندارند و تا وقتی مغازه ها باز باشند آنها هم دست از مغازه گردی برنخواهند داشت، در واقع در این شرایط، این کرکره مغازه است که حرف آخر را می زند و هر یک از کسبه نگاهش به مغازه کناری است و تا وقتی که او ادامه دهد، این یکی هم دست از کار نمی کشد و در این شرایط حضور ناظرانی که باید بر اجرای مطلوب مصوبه نظارت و تاکید جدی داشته باشند، ضروری به نظر می آید، هرچند حضور آنها در تمام نقاط شهر اساسا امکانپذیر نیست.
در واقع خیلی از کسبه به این راهکار معترضند و بر این باورند که اینکار مشکلی را رفع نمی کند و می گویند "مگر ویروس با بسته شدن مغازه ها کارش را تعطیل می کند" یا "کرایه ها را چه کنیم" یا " آیا دستفروش ها را هم جمع می کنند؟ ".
مشاهدات عینی نشان میدهد که بخش قابل توجهی از کسبه و البته مشتری ها آنگونه که باید پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند و این درباب بازار روزها یا مغازه های کوچکی مثل خرازی ها و سوپری ها و میوه فروشی های محلی بیشتر به چشم می خورد. اوج فروش این مغازه ها ساعات عصرگاهی است. این مغازه ها که بیشتر مشتریانی از میان بانوان دارند، زمینه ساز تجمع مشتری در فضایی کوچک آن هم در مدت زمان گاه طولانی هستند و همین مورد ریسک مبتلاشدن در بین این بانوان را که اتفاقا عموما زنانه خانه دار هستند بالا می برد، چنانکه بیشترین آمار مبتلاشدن در استان مرکزی مربوط به این قشر است.
بگذریم از ویروس هایی که دیگر اعضای خانواده در جریان بازارگردی و خیابان گردی و دورهمی های دوستانه و... به خانه می برند و به مادران هدیه می کنند و تعطیلی اعمال شده حتما درصدی از میزان انتقال ویروس را کاهش می دهد.
با اینهمه، اصناف رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی هم به این نوع تعطیلی انتقاد دارد.
جمشید زند در حاشیه اجرای این طرح، با اعلان اینکه تابع مصوبات ستاد مقابله با کرونا هستیم، به ایسنا اظهار داشت: با وجود همراهی که با این طرح داریم، اما به این نوع تعطیلی انتقاد داریم چونکه کارشناسی شده نیست.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی بیان کرد: هم اکنون اصناف باتوجه به مشکلات فعلی در کنار مسئولان قرار گرفته اند و این نوع تعطیلی تاثیر بسیار زیادی در اقتصاد اصناف خواهد داشت.
وی اشاره کرد: نباید فراموش کرد که این اصناف نبودند که موجب شیوع بیماری شدند، عدم مدیریت بعضی از افراد موجب این شرایط شده است، هم اکنون در بیمارستان ها ملاقات آزاد است، بیماران کرونائی همراه دارند، مطب های پزشکان پر از بیمار است، داروخانه ها مرکز تجمع شده اند و اینها موجب شیوع بیماری می شود.
وی با اشاره به تعطیلی اصناف در آستانه نوروز، اضافه کرد: در کنار این تعطیلی، اصناف مبادرت به تولید ماسک برای مردم کردند و در ساخت و تکمیل بیمارستان آیت الله خوانساری نیز مشارکت داشتند و باوجود قول هایی که داده شده، اما عملیاتی نشد، در کل ۹ ماهه اخیر خودرا به اثبات رساندند و همچنان پای کار هستند.
زند اظهار داشت: چه ضرورتی دارد که در وضعیت کنونی همه مطب های دندانپزشکی باز باشند؟ متاسفانه در نقاطی که باید رعایت شود، کاری صورت نمی گیرد و در مقابل، فشار را روی اصناف می گذارند که کار درستی نیست.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، آنگونه که مشاهدات نشان می دهند گرچه این طرح تا حدودی به کم شدن تجمعات در بازارها و مراکز شهرها کمک خواهد کرد، اما امکان اجرای سراسری این طرح آنچنان که باید وجود ندارد، چونکه نظارت بر تمامی نقاط شهر و الزام تمامی مغازه داران به بستن مغازه ها به ویژه آنها که در محلات و حاشیه ها قرار دارند، ممکن نیست.
از طرفی باتوجه به اعمال این محدودیت برخی مراکز خرید و مغازه داران حضور در محل کار را تا ساعت ۱۸ یکسره کرده و از تعطیلی مغازه ها در میانه روز خبری نیست.
با اینهمه می توان امیدوار بود که با توجه به این که ساعات مقرر شده برای تعطیلی واحدهای صنفی غیرضروری، ساعات اوج شلوغی بازارها و مراکز خرید هستند، اجرای این طرح، درصدی از زمینه های شیوع را کم کند یا از سرعت حرکت کرونا بکاهد.
هرچند برخی معتقدند که در وضعیت فعلی که کرونا شمشیر را از رو بسته و قتل عامی بزرگ را آنهم در ماه های پیش رو در دست اقدام دارد باید از اینطور اقدامات محافظه کارانه دست برداشت و ضربه آخر را به این ویروس زد.
این نکته ای است که عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، با اشاره به موثر بودن اعمال تعطیلی دو هفته ای مشاغل غیرضروری بیان کرده و گفته است: البته منظور ما تعطیلی کامل است؛ حالا طغیان شدید بیماری در کشور به ما می گوید که روش های محافظه کارانه دیگر جواب نمی دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم معتقد می باشد که اجرای مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص تعطیلی برخی صنوف غیرضروری به مفهوم قطع کامل زنجیره کرونا نیست، بلکه سرعت سرایت و انتشار این ویروس از این طریق کاهش پیدا می کند.
وی در گفت و گو با ایسنا، تعطیلی کامل شهرهای سیاه و قرمز کرونائی را در قطع زنجیره کرونا موثر دانست و اضافه کرد: تعطیلی کامل شهرهای سیاه و قرمز که در فروردین ماه ۱۳۹۹ تجربه کردیم منجر به فروکش شدن بیماری کروناویروس خواهد شد.
وی با اشاره به اعمال محدودیت های تردد شبانه شهری اظهار نمود: هم اکنون بیشترین میزان درگیری افراد با کروناویروس مربوط به دورهمی های خانوادگی و میهمانی های شبانه بمنظور دید و بازدید است که بر این اساس نسبت به اعمال محدودیت های تردد از ساعت ۲۱ به بعد بیشتر امیدوار بوده و معتقدم محدودیت در تردد شبانه منجر به کاهش دورهمی های خانوادگی شبانه خواهد شد.
وی درباب پیش بینی روند خط سیر مبتلاشدن به کرونا در استان اظهار داشت: اگر پروتکل های بهداشتی و مصوبات ستاد ملی و استانی رعایت و اجرا نشود، اساسا با سیر صعودی بیماری مواجه خواهیم بود و صعود نمودار مبتلایان با نخستین موج سرد شدن هوا شتاب خواهد گرفت.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، اراک و ساوه که در وضعیت سیاه کرونائی قرار دارند، مقرر است در یکماه پیش رو تعطیلی اصناف غیرضروری از ساعت ۱۸ را تجربه کنند، از ۲۴ آبانماه تا ۲۴ آذرماه نیز شاهد ممنوعیت تردد خودرو های شخصی از ساعت ۲۱ تا ۴ بامدادان خواهند بود و هرگونه تردد با جریمه ۵۰۰ هزار تومانی روبرو خواهد شد.
شاید این سخت گیری ها که قسمتی از آن خلوت شدن بازارها و بخشی کاهش برگزاری دورهمی های خانوادگی را نشانه رفته اند بتواند شدت شیوع بیماری را کم کند، به ویژه اینکه بگفته دکتر جمالیان رئیس علوم پزشکی اراک، تا روز ۱۹ آبان، ۱۹۰ بیمار در بیمارستان امیرالمومنین و ۱۲۰ بیمار در بیمارستان آیت الله خوانساری اراک بستری بوده اند و اساسا تا امروز این آمار افزایش یافته است.
بگفته وی، ظرفیت اکسیژن سازها با وجود اینکه ۳ برابر شده اما جواب نمی دهد و کپسول های اکسیژن در کمتر از ۲ تا ۳ ساعت خالی می شوند و این شرایط تهدید بزرگی است، همین طور ۴۵۱ پرستار، پزشک و بهیار مبتلا شده اند و هرکدام از مدار بیرون رود فشار به باقی پرسنل می آورد.
بر طبق این گزارش، اساسا نتایج محدودیت های اعمال شده، یکی دو هفته آتی خودرا نشان می دهند و باید منتظر ماند و دید که آیا با این محدودیت ها آمار مبتلایان کاهش پیدا می کند یا خیر که البته امیدواریم اینطور باشد وگرنه همانگونه که جمالیان گفته است اگر با همین روند پیش برویم ظرفیت بیمارستان خوانساری نیز تکمیل خواهد شد و کار به بیمارستان ولیعصر می کشد که آنهم به سرعت مملو از بیماران کرونائی می شود و در صورتیکه سرعت شیوع و مبتلاشدن کاهش پیدا نکند، مشخص نیست در آذر و زمستان چه فاجعه ای را شاهد باشیم.
رعایت این محدودیت ها هرچند از نظر اقتصادی بار سنگینی بر دوش اصناف است، اما کمک بزرگی به کاهش شیوع و مبتلاشدن خواهد بود، هرچند اساسا همراهی مردم در این خصوص و پرهیز از اقداماتی که مناسبتی با پروتکل های بهداشتی ندارند همچون عدم حضور در پارک ها، پرهیز از مسافرت و رستوران و کافه و تعطیل کردن جشن ها و مراسم های مختلف در کارسازتر شدن این کارزار مقابل کرونا لازم است.
به ویژه اینکه بگفته معاون سیاسی استاندار مرکزی، طبق آمار جهانی، ۳۱ درصد مبتلایان، گردهمایی خانوادگی داشته اند که متاسفانه این رقم در کشور و استان مرکزی به بیش از ۴۰ درصد می رسد، بنا بر این باید دورهمی ها تعطیل شوند و شاید محدودیت های اعمال شده و محدودیت هایی که در راهند بتوانند به کاهش دورهمی های خانوادگی بخصوص برای خانواده هایی که همچنان بر این دورهمی ها اصرار دارند، منجر شوند.




1399/08/21
22:27:59
5.0 / 5
1692
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما