آیا احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به كرونا وجود دارد؟

آیا احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به كرونا وجود دارد؟ به گزارش مطب نما پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران می گویند: كووید-19 یك بیماری تنفسی است كه از فرد بیمار به فرد دیگری توسعه می یابد. این یك بیماری ناشی از غذا نیست و شواهد زیادی در خصوص انتقال كروناویروس جدید بوسیله غذا، ظروف غذا یا بسته بندی مواد غذایی وجود ندارد. در شرایط اپیدمی بیماری، بمنظور ایمنی غذا پیشنهاد می شود بسته بندی سطحی ماده غذایی ترجیحا شسته، ضدعفونی و یا دور انداخته شود و پیش از خوردن غذا حداقل 20 ثانیه دست ها با آب و صابون شسته شوند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به پرسشی درباره احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به ویروس کرونا پاسخ داده اند.
آنها می گویند: ویروس کرونا نمی تواند در غذا تکثیر شود. این ویروس برای تکثیر و زنده ماندن به یک حیوان زنده و یا یک میزبان انسانی نیاز دارد. همین طور می تواند روی سطوح یا اشیا مدتی زنده بماند. تحقیقات نشان می دهد که ممکنست ماندگاری ویروس از چند ساعت تا چند روز طول بکشد که به سطح، دما و رطوبت محیط بستگی دارد. مرکز کنترل بیماری های آمریکا می گوید اگر فرد بعد از لمس یک سطح آلوده، چشم و دهان خودرا لمس کند، می تواند مبتلا شود اما بنظر می رسد این مسیر منبع اصلی انتقال نباشد.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، مرکز کنترل بیماری ها و سازمان غذا و دارو هنوز شواهدی که نشان دهد ویروس کرونا بوسیله مواد غذایی و یا بسته بندی مواد غذایی قابل انتقال باشد، وجود ندارد.
اگر یک کارگر آشپزخانه یا پیشخدمت که بیمار و یا ناقل ویروس می باشد، غذا را لمس کند ممکنست ویروس بوسیله غذای تازه مانند گوشت و ماهی منتقل شود. اما رعایت دستورالعمل های تهیه مواد غذایی، خطر انتقال بیماری از غذای منجمد خیلی کم می شود. همین طور سفارش می شود میوه و سبزیجات تازه، پیش از مصرف زیر آب جاری شسته شوند و برای شستن مواد غذایی از صابون، ضدعفونی کننده یا مواد شوینده استفاده نشود.
سازمان غذا و دارو اشاره می کند که این ویروس همین طور قادر به زندگی بر روی بسته بندی مواد غذایی وارداتی نیست و فقط برای مدت کوتاهی بر روی یک سطح زنده می ماند. ولی برای ایمنی غذا پیشنهاد می شود که بسته بندی سطحی ماده غذایی ترجیحا شسته، ضدعفونی و یا دور انداخته شود و پیش از خوردن غذا، حداقل ۲۰ ثانیه دست ها با آب و صابون شسته شوند.




منبع:

1399/05/14
14:23:02
5.0 / 5
2118
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما