در نشست هم اندیشی كووید۱۹ و ملاحظات تحقیقاتی بیان شد

اهمیت طراحی مطالعات كاربردی درباره كووید-۱۹ در ایران

اهمیت طراحی مطالعات كاربردی درباره كووید-۱۹ در ایران به گزارش مطب نما معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با تاكید بر اهمیت نقش طراحی و اجرای مطالعات كاربردی موثر در این حوزه، روندهای مورد انتظار را در مورد رسالت مراكز و موسسات تحقیقات علوم پزشكی كشور در جهت تولید شواهد علمی مستند كه بتوانند در سیاست گذاری و برنامه ریزی های مداخله ای اثربخش باشند، بیان كرد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، با عنایت به اهمیت بررسی جامع ابعاد و الزامات تحقیقاتی و تمهید راهكارهای مورد نیاز در مورد مدیریت انتشار و مقابله با ویروس كرونا (كووید ۱۹)، "نشست هم اندیشی كووید ۱۹ و ملاحظات تحقیقاتی برگزار گردید. طی این ویدئو كنفرانس، اهم سیاست ها و برنامه های حوزه های مختلف معاونت تحقیقات و فناوری به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
در ابتدا دكتر ملك زاده، ضمن تبیین وضع موجود و با تاكید بر اهمیت نقش طراحی و اجرای مطالعات كاربردی موثر در این حوزه، روندهای مورد انتظار را در مورد رسالت مراكز و موسسات تحقیقات علوم پزشكی كشور در جهت تولید شواهد علمی مستند كه بتوانند در سیاست گذاری و برنامه ریزیهای مداخله ای اثربخش باشند، بیان كرد.
او همینطور توضیحاتی را در مورد سیاستهای كلان معاونت تحقیقات و فناوری در شكل گیری كمیته تحقیقات كرونا و فعالیتهای كمیته های شكل گرفته عرضه كرد.
در ادامه، تمهیدات در رابطه با تسهیل و تسریع تصویب طرحهای تحقیقاتی و ظرایف تخصصی و اخلاقی مورد نظر در تدوین پروپوزال ها و روندهای داوری، همینطور نكات مورد توجه در نشر به هنگام داده ها و نتایج قابل استناد از مهمترین مواردی بود كه توسط دكتر آخوندزاده با جزئیات تشریح شد. اطلاع رسانی در مورد تخصیص بودجه های تحقیقاتی مرتبط، ضرورت شناسایی زیرساختها و امكانات تشخیصی مراكز و موسسات تحقیقاتی جهت هم افزایی ظرفیت ها و روندهای اجرایی متناظر از دیگر محورهای مورد تاكید وی بود.
معرفی كانال تلگرامی ردا ( رسانه دانش ایران)، جهت دسترسی و بهره برداری از آخرین اطلاعات قابل استناد در این عرصه هم از دیگر نكاتی بود كه توسط وی مورد توجه قرار گرفت.
در مورد ملاحظات اخلاقی در زمینه طراحی و اجرای مطالعات مرتبط و همینطور نشر نتایج، با عنایت به راهكارهای تمهید شده، نقش كمیته های اخلاق دانشگاه ها و آمادگی تمام وقت كمیته اخلاق كشوری در این حوزه، توسط دكتر شمسی توضیح داده شد.
او همینطور بر ضرورت توجه به مشغله اعضای هیات علمی بالینی و برنامه ریزی برای تشكیل تیم های تحقیقاتی موثر كه در آنها پژوهشگران اپیدمیولوژیست و علوم پایه در كنار محققین بالینی بتوانند نتایج اقدامات بالینی و مطالعات را به صورت دقیق و به هنگام ثبت و منتشر كنند، تاكید داشت. ضرورت ثبت تمامی مطالعات كارآزمایی بالینی در IRCT (Iranian Registry of Clinical Trials) هم مورد تاكید قرار گرفت.
در این جلسه، دكتر زنده دل هم نكاتی را در زمینه سامانه ثبت اطلاعات بیماران و ضرورت توجه به تكمیل دقیق و كامل فیلدهای اطلاعاتی مورد نیاز ذكر كرد. با عنایت به اهمیت داده ها و تكمیل و صحت آنها تمهیدات مدیریتی جهت هم اندیشی فرمها و داده های مورد انتظار، روشهای تكمیل در فیلد و هم پیگیری تلفنی بعد از ترخیص، ازموارد دیگری بود كه توسط وی بیان شد.
در ادامه، با عنایت به ضرورت توجه و برنامه ریزی بهینه برای بهره مندی از ظرفیت های شركت های دانش بنیان بخصوص در حوزه طراحی و تولید كیت های تشخیصی و مواد مورد نیاز در حوزه پیشگیری، ضمن بیان سیاست ها و اقدامات صورت گرفته در ستاد، جنبه های حمایتی توسط دكتر وطن پور بحث شد.
بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در این هم اندیشی همینطور دانشگاه های علوم پزشكی كشور، نقطه نظرات و پیشنهادات كاربردی خویش را به بحث و تبادل نظر گذاشتند كه از مهمترین آنها می توان به ضرورت توجه به مطالعات در رابطه با پیشگیری، ثبت و مطالعه روش های درمانی، ضرورت تعریف استانداردهای بیوبانك بیماران مبتلا و ابلاغ دستورالعمل های مربوطه، ضرورت توجه به حفظ سلامت پرسنل درمانی، توجه به سلامت و جنبه های مراقبتی در محققین، توجه به تحقیقات حوزه سلامت روان و هم اعتبارات مورد نیاز جهت طراحی و اجرای مطالعات، اشاره نمود.



1398/12/27
19:46:03
5.0 / 5
3342
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما