دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مقاله ای بررسی كرد

اهمیت سلامت الكترونیك در مقابله با بیماری های فراگیر

اهمیت سلامت الكترونیك در مقابله با بیماری های فراگیر مطب نما: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مقاله ای به اهمیت سلامت الكترونیك در مقابله با بیماری های فراگیر مانند كووید 19 (ویروس كرونا) پرداخت.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر سعید رضا عاملی، استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در مقاله ای به اهمیت سلامت الكترونیك در مقابله با بیماری های فراگیر مانند كووید 19 (ویروس كرونا) پرداخت و اظهار داشت: در طول تاریخ، همواره شیوع بیماری ­های عفونی، از شیوع طاعون در آتن (430 ق. م) كه اولین بیماری عفونی فراگیر بود ( كمیسیون پهن ­باند برای توسعه پایدار، 2018) تا كووید 19 كه جدیدترین بیماری فراگیر در وسعت جهانی است، خسارت­ های جبران ناپذیری بر انسان و حیات اجتماعی و اقتصادی او داشته است.
ایشان در ادامه آورده است: نگاهی به خطر سیر بیماری ­های فراگیر نشان می­ دهد كه فاصله شیوع چنین بیماری­ هایی در دهه اخیر نسبت به قبل كوتاه ­تر شده است.
در دوره معاصر، در شرایط تهدید ویروس­ های فراگیری مانند كرونا یا حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله، خدمات سلامت الكترونیك، امكان مهمی در تامین سلامت عمومی، شامل پیشگیری، رصد، تشخیص، اولویت بندی اقدامات، درمان و پیگیری است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همین طور تصریح كرد: زمانی كه ریسك بیماری به سطح همه مردم نزدیك می­ شود، امكان اتصال مردم به شبكه ارتباطی مشترك (اینترنت)، كه امروز نزدیك به 60 میلیون نفر جمعیت ایران امكان دسترسی به اینترنت و شبكه ­های ملی و بین ­المللی اجتماعی را دارند (مركز برنامه ­ریزی و نظارت راهبردی سازمان فناوری اطلاعات، 1398)، فرصتی مهم برای كاهش توسعه بیماری­ ها و ارائه خدمات بهداشتی و سلامت عمومی و درمان فراگیر بوسیله ارائه دانش ­های لازم عمومی و فردی به حساب می­ آید.
استاد ارتباطات دانشگاه تهران افزود: اصطلاح «سلامت الكترونیك» اولین بار در سال 1999 در سطح آكادمیك عنوان شد. تا قبل از آن، این مفهوم در بخش صنعت و بازاریابی در ارتباط با هر چیزی كه در رابطه با كامپیوتر و پزشكی بود، مورد استفاده قرار می­ گرفت. ایزنباخ (2001) در مقاله «سلامت الكترونیكی چیست؟» این مفهوم را بعنوان «زمینه در حال ظهوری میان انفورماتیك پزشكی، سلامت عمومی و كسب و كار تعریف كرده كه به خدمات و اطلاعات مربوط به سلامت كه بوسیله اینترنت و فناوری­ های در رابطه با آن ارائه می­ شود یا بهتر می­ شود، اشاره دارد.
بگفته وی، سازمان بهداشت جهانی نیز (2019) سلامت الكترونیكی را بعنوان «استفاده مقرون ­به ­صرفه و امن از فناوری­ های اطلاعاتی و ارتباطاتی برای پشتیبانی از سلامت و زمینه­ های در رابطه با سلامت تعریف كرده كه شامل خدمات مراقبت سلامت، نظارت بر سلامت، ادبیات سلامت، و آموزش، دانش و تحقیق سلامت است.»
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه كرد: در حوزه «سلامت الكترونیكی»، كاربرد فناور­ی ­های موبایل، مفهوم «سلامت همراه» را مطرح كرده كه با هدف بهبود سلامت عمومی گسترش یافته است. این مفهوم برای اولین بار توسط لاكس مینارایان و استپانیان[2] در سال 2000 عنوان شد و بعد از آن عمومیت یافت. در سال 2003، استپانیان و لاكال سلامت همراه را بعنوان «فناوری­ های ارتباطی و شبكه­­ ای همراهِ در حال ظهور برای سیستم­ های مراقبت سلامت» تعریف كردند و در ادامه در سال 2004، استپانیان و دیگر همكارانش در تكمیل مطالعات پیشین خود توضیح دادند كه سلامت همراه مفهومی است كه «حوزه­ های شبكه ­سازی، رایانش موبایل، حسگرهای پزشكی و دیگر فناوری ­های ارتباطی در مراقبت سلامتی» را پوشش می­ دهد و بر این اساس، سلامت همراه اشاره به «رایانش موبایل، حسگر پزشكی و فناوری­ های ارتباطاتی برای مراقبت سلامت» دارد.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، متن كامل این مقاله در سایت شورای عالی انقلاب فرهنگی انتشار یافته و در این لینك قابل مطالعه است.




منبع:

1398/12/19
21:18:27
5.0 / 5
3389
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما