محققان یكی از شركت های دانش بنیان موفق شدند
ساخت سیستم ردیابی حركات چشم برای تشخیص بیماری های اعصاب و روان
به گزارش مطب نما محققان یكی از شركت های دانش بنیان با طراحی و ساخت سیستم ردیابی چشم در تلاشند كه با استفاده از داده های این سیستم نسبت به تشخیص بیماری های حوزه روانشناسی و روانپزشكی اقدام نمایند.
دكتر علی اسداللهی، عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: با همكاری گروهی از مهندسان در مركز رشد دانشگاه فردوسی مشهد در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی علوم اعصاب و علوم شناختی پروژه هایی را اجرایی كردیم.
وی طراحی و ساخت دستگاه ردیابی حركات چشم (Eye tracking) را همچون طرح های اجرا شده نام برد و اضافه كرد: كل اطلاعاتی كه مغز دارد، از راه چشم دریافت می شود، ضمن آنكه هر نقطه و یا موضوعی كه برای فرد مهم باشد، چشم به آن خیره می شود؛ ازاین رو بررسی حركات چشم هم برای افراد سالم و هم برای افراد مبتلا به بیماری بسیار مهم می باشد.
اسداللهی افزود: بر این اساس خیلی از بیماری ها را می توان با حركات چشم تشخیص داد كه از آن جمله می توانیم به بیماری اوتیسم و یا بیمارانی كه نقص در توجه دارند، اشاره نمود.
مجری طرح با اشاره به فرایند ردیابی در این سیستم، تصریح كرد: این دستگاه مجهز به دوربینی است كه شخص مقابل آن می نشیند و از راه انعكاس نور مادون قرمز می تواند مردمك چشم را پیدا و جهت حركت آنرا ردیابی كند.
وی با تاكید بر اینكه این دستگاه ساخته شده است، خاطرنشان كرد: كاربرد این سیستم در آزمایشگاه های روانشناسی، علوم اعصاب و كلینیك های روانپزشكی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینكه با استفاده از این سیستم پروژه ای را در حال اجرا داریم، اظهار نمود: هم اكنون پروژه ای را بر روی مغز میمون و بر روی سیستم بینایی آن داریم. در این پروژه می خواهیم دریابیم كه مدارهای مغزی كه وظیفه بینایی را بر عهده دارند، چگونه فعالیت می نمایند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب