در اولین گرامیداشت روز زنان در ریاضیات عنوان شد

مركز پژوهشی مریم میرزاخانی در دانشگاه الزهرا ایجاد شود

مركز پژوهشی مریم میرزاخانی در دانشگاه الزهرا ایجاد شود به گزارش مطب نما استاد پیشكسوت دانشكده زیست شناسی دانشگاه تهران ضمن انتقاد از نقش كمرنگ زنان در جایگاه تصمیم گیری و مدیریتی خاطرنشان كرد: به لحاظ وضعیت زنان در پژوهش می توان گفت در مقایسه با كشورهای همسایه وضعیت خوبی نداریم. درصد خانم هایی كه با مقطع دكتری استخدام می شوند كمتر از آقایان است. ضمن آن كه كمتر از یك سوم پروپوزال خانم ها مورد حمایت قرار می گیرد.



به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، الهه الهی در نخستین"گرامیداشت روز زنان در ریاضیات" كه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به اینكه سازمان هایی همچون بنیاد علم و غیره سیاست پژوهشی كشورها را تعیین می كنند، اظهار داشت: در این میان همینطور سازمان های منطقه ای وجود دارند كه از این لحاظ كشور ایران در منطقه خاور دور قرار دارد.

وی با اشاره به اینكه ایران سه الی چهار ماه پیش میزبان نشست منطقه ای در همین ارتباط بوده است، اظهار داشت: در این جلسه به نقش زنان در پژوهش ایران هم پرداخته شد و برقراری تعادل بین زن و مرد در حوزه پژوهش از موضوعات این نشست بود.

استاد پیشكسوت دانشكده زیست شناسی دانشگاه تهران با اشاره به اینكه هم اكنون خانواده ها در مناطق دورافتاده هم علاقه دارند كه فرزندان دختر آنها همچون پسران تحصیل كنند، اظهار داشت: آخرین سال پیش از انقلاب اسلامی ۴۰ درصد دانش آموزان دختر و ۶۰ درصد پسر بودند و هم اكنون تعداد دانش آموزان دختر و پسر تقریباً برابر است. ضمن آنكه تعداد دانش آموزان از آن زمان تابحال تقریباً دو برابر شده است.

الهی اضافه كرد: صد درصد جمعیت در مدارس ابتدایی تحصیل می كنند. در حالیكه در مقاطع بعدی ۷۰ درصد تحصیل می كنند اما تفاوتی در جنسیت آنها وجود ندارد.

وی تصریح كرد: حدود پنج درصد از جمعیت در مقاطع پس از دبیرستان تحصیل می كنند. این در شرایطی است كه طی ۱۰ سال قبل تعداد زنان در مقطع لیسانس و دوره های دانشگاهی دو ساله مقادیری اندك كاهش پیدا كرده اما تعداد زنان در مقاطع تحصیلات تكمیلی همچون فوق لیسانس، دكتری و هم رشته های پزشكی در حال افزایش می باشد.

استاد پیشكسوت دانشكده زیست شناسی دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: به لحاظ وضعیت زنان در پژوهش می توان گفت در مقایسه با كشورهای همسایه وضعیت خوبی نداریم. درصد خانم هایی كه با مقطع دكتری استخدام می شوند كمتر از آقایان است. ضمن آنكه كمتر از یك سوم پروپوزال خانم ها مورد حمایت قرار می گیرد.

الهی اضافه كرد: به صورت كلی با عنایت به تعداد زیاد اساتید برجسته ایرانی در دانشگاه های سراسر جهان كه تحصیلات خویش را در ایران گذرانده اند، می توان گفت آموزش ما در دبیرستان ها و در مقطع لیسانس از كیفیت نسبتاً خوبی برخوردار می باشد اما در مقاطع تحصیلات تكمیلی پژوهش را با كیفیت جهانی انجام نمی دهیم.

وی با اشاره به اینكه پایین بودن اعتماد به نفس خانم ها، مسائل خانوادگی و غیره می تواند در نامناسب بودن وضعیت پژوهش زنان در ایران تأثیرگذار باشد، اظهار داشت: مساله دیگر نقش كمرنگ زنان در تصمیم گیری ها به صورتی كه از حدود ۶۴ دانشگاه علوم پزشكی تنها رئیس یك دانشگاه زن است.

پیشنهاد ایجاد مركز پژوهشی "مریم میرزاخانی" در دانشگاه الزهرا

نسرین سلطان خواه، استاد دانشكده علوم ریاضی دانشگاه الزهرا هم در میزگرد این مراسم با عنوان راهكارهای افزایش نقش بانوان در ارتقای ریاضیات كشور حضور پیدا كرد و ضمن برشمردن چند دلیل در مورد اینكه خانم ها شانس كمتری برای دریافت بودجه پژوهشی دارند، اظهار داشت: خانم ها معمولاً به جزئیات بیشتری می پردازند؛ این در شرایطی است كه اغلب داوران مرد هستند و ادبیات كلی نگر آقایان را بیشتر می پسندند.

وی همینطور شبكه های اجتماعی و ارتباطی آقایان را علت نقش پررنگ آنها در حوزه های مدیریتی دانست و خاطرنشان كرد: تشكیل شاخه بانوان انجمن ریاضی می تواند خلع شبكه ارتباطی بانوان را پر كند؛ ضمن آنكه همكاری خانم ها و آقایان می تواند سبب بالا رفتن سهم آنها در پژوهش باشد.

استاد دانشكده علوم ریاضی دانشگاه الزهرا با اشاره به اینكه كمیته ریاضی در صندوق پشتیبانی از پژوهشگران تشكیل شده و گرنت های پژوهشی ویژه ای را به بانوان اختصاص می دهد، اظهار داشت: لازم است توافقی ذیل آنچه رئیس صندوق پشتیبانی از پژوهشگران بیان كرد (اختصاص ۵ طرح پژوهشی ۲۰ میلیون تومانی به بانوان فعال در ریاضی) وجود داشته باشد و نماینده اجرایی شدن این توافقنامه هم خانم مژگان محمودی دبیر كمیته بانوان انجمن ریاضی باشد.

وی در انتها پیشنهاد كرد مركز پژوهشی به نام مریم میرزاخانی در دانشگاه الزهرا تشكیل گردد كه هیأت امنای آن به این دانشگاه محدود نشده و متشكل از جامعه ریاضی و بانوان ریاضی ایران باشد.




1398/02/24
23:34:42
5.0 / 5
4848
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما