ژاپن نخستین راکتور همجوشی حالت پایدار جهان را راه اندازی می کند

ژاپن نخستین راکتور همجوشی حالت پایدار جهان را راه اندازی می کند به گزارش مطب نما، ژاپنی ها درحال راه اندازی نخستین راکتور همجوشی حالت پایدار جهان هستند که پیشبینی می شود این راکتور ظرفیت تولید برق اولیه بین ۵۰ تا ۱۰۰ مگاوات داشته باشد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، یک استارت آپ ژاپنی می خواهد تولید برق را با روشی پاک تر متحول کند که می تواند انرژی بی حد و حصری را عرضه نماید.
این استارت آپ معروف به «هلیکال فیوژن»(Helical Fusion) می خواهد یک راکتور همجوشی حالت پایدار راه اندازی کند که نخستین راکتور از این نوع در جهان خواهد بود.
این شرکت مستقر در توکیو می خواهد در ابتدا یک راکتور آزمایشی بر مبنای روش مارپیچی که یک تکنیک محصور کردن مغناطیسی است، توسعه دهد. پیشبینی می شود این راکتور ظرفیت تولید برق اولیه ۵۰ تا ۱۰۰ مگاوات داشته باشد.
این راکتور از دو سیم پیچ پیوسته مارپیچی تشکیل شده است و می تواند بدون جریان پلاسما کار کند.
این شرکت همینطور برنامه هایی برای تجاری سازی این نوع تولید انرژی بعد از توسعه موفقیت آمیز راکتور خود دارد.
توسعه راکتور همجوشی مارپیچ تجاری برای تولید نیروی الکتریکی
تاکایا تاگوچی مدیرعامل هلیکال فیوژن به رویترز اظهار داشت: ما می خواهیم نخستین راکتور ترکیبی حالت پایدار جهان را در ۱۰ سال آینده راه اندازی نماییم و نیروی الکتریکی تولید نماییم.
راکتور همجوشی با خروجی کوچک کاربردهای بالقوه ای بعنوان منبع انرژی محلی برای کارخانه هایی مانند کارخانه های ذوب آلومینیوم یا تیتانیوم، جزایر دور افتاده یا کشتی های بزرگ دارد.
هزینه ساخت این نخستین نیروگاه در نوع خود حدود ۵ میلیارد دلار ارزیابی شده است که بعد از بیشتر از یک سال کار مداوم، تعمیر و نگهداری می تواند در عرض سه ماه تکمیل شود تا به نرخ دسترسی بالای بیشتر از ۸۰ درصد برسد.
به قول شرکت هلیکال فیوژن، واکنش همجوشی، ایزوتوپ های هیدروژن مانند دوتریوم و تریتیوم را با استفاده از یک گرم انرژی مشابه سوزاندن هشت تن روغن تولید می کند.
هدف هلیکال فیوژن که در سال ۲۰۲۱ تأسیس شد، اجرای موفقیت آمیز یک راکتور همجوشی مارپیچ تجاری برای نیروی الکتریکی بار پایه برای جامعه است.
این راکتور معروف به هستیا(HESTIA) یک راکتور همجوشی دوتریوم-تریتیوم است که در آن تریتیوم با استفاده از سیستم های پوشش فلزی مایع تولید می شود و انتظار می رود نقش کارخانه آزمایشی همجوشی این شرکت را ایفا کند.
به قول هلیکال فیوژن، نخستین نیروگاه همجوشی در نوع خود که از هستیا استفاده می نماید، یک راکتور همجوشی مارپیچی با قدرت ۱۰۰ مگاوات خواهد بود.
از آنجاییکه جریان پلاسما در این راکتور مورد نیاز نیست، هستیا را میتوان با بهره همجوشی کم به راه انداخت و عملکرد حالت پایدار اصولاً در حدود یک سال امکان پذیر است.
هلیکال فیوژن بعد از چند سال صرف زمان برای مراحل توسعه، یک دستگاه نمونه اولیه برای ساخت و بهره برداری برای نمایش یکپارچه پیش از شروع ساخت هستیا برنامه ریزی نموده است.
احتمال راه اندازی در سال ۲۰۳۴
تاگوچی اضافه کرد: اگر ما راکتور آزمایشی را از سال ۲۰۳۴ به مدت چند سال راه اندازی نماییم، می توانیم ساخت یک راکتور تجاری را آغاز نماییم و در نخستین فرصت آنرا در حدود سال ۲۰۴۰ به بهره برداری برسانیم.
با این وجود وی به چالش های خاصی در اجرای این طرح اشاره نمود. به گزارش رویترز، این چالش ها شامل مشکلاتی در جمع آوری یک تریلیون یِن برای ساخت این راکتور آزمایشی، ایجاد فناوری ابررسانایی در دمای بالا برای سیم پیچ ها و ایجاد قوانین امنیتی برای دریافت تاییدیه ساخت و ساز محلی است.
در یک راکتور همجوشی مارپیچ، میدان مغناطیسی(خطوط میدان مغناطیسی) لازم برای محصور شدن پلاسما به صورت پایدار فقط توسط سیم پیچ های الکترومغناطیسی ایجاد می شود. این کار اجازه می دهد با محصور شدن پلاسمای پایدار در دوره های طولانی و خروجی انرژی ثابت، آنرا برای تولید برق مناسب کند.




منبع:

1403/06/12
11:03:41
5.0 / 5
99
تگهای خبر: امنیت , تولید , دستگاه , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما