رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشكی ایران:

طلب میلیاردی شركت های تجهیزات پزشكی از بیمارستان ها، ورشكستگی نیمی از این شركت ها

طلب میلیاردی شركت های تجهیزات پزشكی از بیمارستان ها، ورشكستگی نیمی از این شركت ها مطب نما: تهران-ایرنا- رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشكی ایران اظهار داشت: شركت های تجهیزات پزشكی تولیدی و وارداتی ایران از اسفند سال 92 به میزان حدود سه هزار میلیارد تومان از بیمارستان ها مطالبه معوقه دارند و حدود نیمی از آنان در مرز ورشكستگی هستند.


ابوالفتح صانعی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا اضافه كرد: حدود سه هزار شركت تجهیزات پزشكی در كشور وجود دارد كه هزار شركت آنها فعال تر هستند، این شركت ها تجهیزات و ملزومات مورد نیاز بیمارستان ها و مراكز درمانی كشور را كه با جان انسان ها سر و كار دارد تأمین می كنند و هر گونه وقفه در تامین این تجهیزات می تواند به سلامت مردم صدمه بزند.
وی ادامه داد: به دلیل تاخیر بیمه ها در پرداخت مطالبات بیمارستان ها كه با تاخیر بیش از یكساله مواجه شده است، شركت های تجهیزات پزشكی در تأمین نقدینگی مورد نیاز برای تأمین تجهیزات پزشكی مورد نیاز بیمارستان ها با مشكل رو به رو شده اند.
صانعی اظهار داشت: شركت های تجهیزات پزشكی شرایط و محدودیت های كشور را درك می كنند. پیشنهاد فعالان عرصه تولید و واردات تجهیزات پزشكی این است كه حدود 20 درصد از درآمد بیمارستان ها از محل دریافت مطالبات خود از بیمه ها، برای پرداخت مطالبات شركت های دارویی و تجهیزات پزشكی در صندوقی تحت نظر سازمان غذا و دارو قرار گیرد تا پرداخت مطالبات این شركت ها تسهیل و تسریع شود و از ورشكستگی آنها جلوگیری شود.
رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشكی اضافه كرد: مشكل دیگر این است كه تاخیر در پرداخت مطالبات شركت های تجهیزات پزشكی از اسفند سال 92 سبب شده كه بخش قابل توجهی از پول شركت های تجهیزات پزشكی نزد بیمارستان ها بماند و الان با عنایت به افزایش حدود 40 درصدی قیمت دلار، ارزش پول این شركت ها نسبت به زمانی كه خرید كرده اند حدود 40 درصد كمتر شده است.
وی اظهار داشت: در واقع این شركت ها اگر پول خویش را در زمان مناسب دریافت می كردند می توانستند با آن پول، كالاهای فروخته شده را جایگزین كنند اما اكنون با این پول 40 درصد كمتر می توانند كالاهای پزشكی از خارج وارد كنند.
صانعی اضافه كرد: تا پیش از سال 92 خیلی از كالاهایی پزشكی كه با ارز آزاد وارد می شدند، مشمول قیمت گذاری نبودند اما دولت برای كنترل بازار با شركت های تجهیزات پزشكی توافق كرد كه به شرط پرداخت مطالبات آنها ظرف 45 روز، این كالاها قیمت گذاری و در واقع ارزان شوند اما در عمل پس از سه ماه از توافق كم كم تأخیر در پرداخت ها آغاز شد و الان بیش از یكسال عقب ماندگی در دریافت مطالبات شركت های تجهیزات پزشكی انباشته شده است.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت، در سال های اخیر برای كنترل بازار كالاهای پزشكی را كه با ارز آزاد وارد شده اند هم قیمت گذاری كرده است در حالیكه مطابق قانون، كالاهایی كه با ارز آزاد یا مبادله ای وارد می گردد نباید قیمت گذاری دولتی داشته باشند و باید سندیكا با در نظر گرفتن پایه قیمت مورد نظر دولت با اعمال یك ضریب مشخص، قیمت این كالاها را مشخص نماید. در واقع یك كف و سقف برای قیمت این كالاها در نظر گرفته می گردد تا امكان رقابت شركت ها فراهم باشد.
رئیس اتحادیه بازرگانان تحهیزات پزشكی ایران اضافه كرد: امیدوارم وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو با همكاری سازمان برنامه و بودجه و بیمه ها تدبیری اتخاذ كنند كه شركت های تجهیزات پزشكی تولیدی و وارداتی ایران از این شرایط سخت خارج شوند و دچار ورشكستگی نشوند، زیرا در این صورت تأمین تجهیزات پزشكی مورد نیاز بیماران و مراكز درمانی با مشكل مواجه می گردد.
اجتمام*3063*1436*افشین شاعری*انتشار: داود پورصحت*


1396/11/06
19:17:29
5.0 / 5
4707
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما