عضو هیات علمی دانشگاه آزاد دزفول خبر داد

ترمیم خطوط لوله های نفت و گاز با استفاده از تکنولوژی جدید ایرانی

ترمیم خطوط لوله های نفت و گاز با استفاده از تکنولوژی جدید ایرانی به گزارش مطب نما، خوزستان استادیار مهندسی متالورژی دانشگاه آزاد دزفول از ترمیم خطوط لوله های انتقال نفت و گاز با استفاده از تکنولوژی جدید و بومی پوشش کامپوزیتی اطلاع داد.



دکتر علی حیدری مقدم در گفتگو با ایسنا با اشاره به، به کار بردن یک تکنولوژی جدید و بومی در محافظت از لوله های نفت و گاز در مقابل خوردگی، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی وجود دارد اینست که گاها لوله ها و خطوطی که برای انتقال انرژی در این صنایع به کار می روند، معمولاً به واسطه شرایط گرفتار خوردگی می شوند. این خوردگی به معنای کاهش ضخامت جداره لوله است و در صورت افزایش خوردگی باید لوله از دو طرف قطع شود تا بتوان آنرا تعویض کرد.

وی اضافه کرد: تعویض خطوط انتقال و قطع جریان گاز یا نفت هزینه بسیار زیادی در بر دارد که می تواند سبب هدر رفتن منابع هم شود. در فناوری جدیدی که به کار برده ایم، با بهره گیری از یکسری کامپوزیت های زمینه پلیمری، فرایند ترمیم خطوط لوله ها را انجام می دهیم.

استادیار مهندسی متالورژی دانشگاه آزاد دزفول با اعلان اینکه این فناوری توسط محققان شرکت دانش بنیان منشور کامپوزیت صنعت آسیا مستقر در دزفول طراحی و اجرا شده است، اظهار داشت: بر این اساس، در فرایند ترمیم احتیاج به قطع جریان سیال نیست. این کامپوزیت ها خصوصیت های بسیار خوبی دارند و زمانیکه اعمال می شوند ابتدا جلوی پیشرفت خوردگی را می گیرند و از سویی همزمان، استقامت لوله را می افزایند.

وی با اعلان اینکه این فناوری می تواند لوله ای که تا ۸۰ درصد کاهش ضخامت داشته را ترمیم کند، افزود: نخستین پروژه ها را با شرکت ملی گاز و شرکت گاز یکی از استان ها انجام دادیم که خوشبختانه تابحال موفق بوده و تست های مربوطه انجام شده است. در آینده نزدیک هم از این فنآوری در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به شکل گسترده تر استفاده خواهد شد.

به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، خوردگی یک فرایند طبیعی است که فلزات خالص شده را به اشکال شیمیایی مانند اکسید، هیدروکسید و یا سولفید تبدیل می کند. خوردگی به صورت کلی به از میان رفتن مواد به سبب واکنش با محیط گفته می شود.





منبع:

1402/03/14
13:22:44
5.0 / 5
389
تگهای خبر: تكنولوژی , شركت , فناوری , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما