انتشار مقاله استاد دانشگاه شریف در مجله معتبر Research Policy

انتشار مقاله استاد دانشگاه شریف در مجله معتبر Research Policy مطب نما: به گزارش مطب نما، مقاله عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف در معتبرترین مجله تخصصی مدیریت و سیاستگذاری نوآوری منتشر گردید.



به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، مقاله دکتر سید ایمان میرعمادی؛ عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف با همکاری تعدادی از پژوهشگران دانشگاه تهران، با تعمیق یافته های حوزه مدیریت نوآوری در توسعه حکمرانی اکوسیستم های پلتفرمی، موفق به چاپ مقاله خود در مجله Research Policy، معتبرترین مجله تخصصی مدیریت و سیاست گذاری نوآوری، شد.

این مقاله با عنوان «تقویت مولد بودن اکوسیستم های پلتفرمی: چگونه نوآوری باز و پیچیدگی بر پذیرش پلت فرم ها اثر می گذارد»، با تحلیل کمی داده های پلتفرمی بازی های ویدیوئی، نشان داده است استراتژی نوآوری باز یک راهکار کلیدی برای افزایش توان تولید ارزش متنوع در پلت فرم ها است و بدین ترتیب منجر به درک بهتر پدیده حکمرانی باز یک اکوسیستم پلتفرمی می شود.

قابل توجه است که بر مبنای رتبه بندی ABS (مجلات مدیریت و اقتصاد)، تا کنون فقط پنج مقاله توسط مؤلفینی از دانشگاه های ایران موفق به چاپ در ژورنال های با درجه 4* ABS در همه حوزه های مدیریت و اقتصاد شده اند. این مقاله موفقیت ششم است که برای نخستین بار همه مؤلفین آن ایرانی هستند.

در این پژوهش پیشگامانه که به همراهی دو پژوهشگر جوان دیگر از دانشگاه تهران، مصطفی خوش باش و محمدمهدی سعیدیان انجام شده است، برای نخستین بار در ادبیات نوآوری به این نکته اشاره شده است که استراتژی نوآوری باز که منجر به افزایش محبوبیت پلت فرم ها می شود، در واقع یک تغییر درونی در اکوسیستم به وجود می آورد و آن هم افزایش توان تولید نوآورانه آن پلت فرم است. به معنای دقیق تر این پژوهش پاسخ به این سؤالات را می دهد که ۱- چگونه حکمرانی باز یک اکوسیستم نوآورانه محصور به پلت فرم ها می تواند منجر به افزایش توان تولید نوآوری آن شود؟ ۲- توان تولید بوجود آمده چگونه می تواند باعث افزایش محبوبیت پلت فرم نزد کاربران شود؟ ۳- حکمرانی باز با افزایش پیچیدگی فناوری ها چگونه باید تغییر یابد تا توان تولید نوآورانه و متنوع حفظ شود؟

یافته های این مقاله این سفارش را به مدیران و حکمرانان پلت فرم ها عرضه می کند که آنها باید به صورت استراتژیک به باز بودن پلت فرم توجه داشته باشند تا تقاضاهای بازار را با استفاده مناسب از استراتژی های نوآوری هماهنگ کنند. بنابراین حکمرانان پلت فرم ها به معماری مناسبی که یکپارچگی با تأمین کننده را تسهیل کند و منابع نوآوری مکمل کافی را ایجاد نماید، نیاز دارند تا بتوانند ترجیحات متنوع کاربران را پاسخ مناسب بدهند.

همچنین مطابق با یکی دیگر از یافته های این پژوهش پذیرندگان پلت فرم های فناورانه در چارچوب یک طیف به پدیده توان نوآوری پلت فرم نگاه می کنند. به این مفهوم که پذیرندگان اولیه توجه کمتری به توان تولید نوآورانه دارند و با گذر زمان اهمیت توان تولید نوآورانه بیشتر می شود. این مورد می تواند سفارش ای بسیار مهم برای حکمرانان و مدیران پلت فرم ها باشد، با این مضمون که توجه خویش را در کاهش یا افزایش توان نوآوری باید معطوف به طیف پذیرندگان نگه دارند.

در نهایت هم مدیریت پیچیدگی های فناورانه در تعامل با استراتژی نوآوری باز مورد بررسی این پژوهش قرار گرفته و سفارش هایی برای مدیران در این خصوص عرضه شده است. مشخصاً در این پژوهش بررسی شده است که با پیچیده تر شدن فناوری های درون یک اکوسیستم، احتیاج به بهره مندی بیشتر از استراتژی نوآوری باز بیشتر می شود. چونکه در عمل بازدهی این استراتژی بهتر خواهد شد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف؛ نتایج این پژوهش از ۷ آوریل ۲۰۲۳ به صورت آنلاین در دسترس قرار گرفته و در جلد ۵۲ و شماره ۶ مجله معتبر Research Policy از انتشارات Elsevier با ضریب تاثیر ۹/۴۷۳ و ۲۵۵= H-index به چاپ رسیده است.





منبع:

1402/01/28
11:44:15
5.0 / 5
449
تگهای خبر: پذیرش , تولید , فناوری , مكمل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما