راهیابی 102 طرح فناورانه به داوری تخصصی جشنواره شیخ بهایی

راهیابی 102 طرح فناورانه به داوری تخصصی جشنواره شیخ بهایی به گزارش مطب نما، اصفهان دبیر هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ضمن بیان این که هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، فرصتی طلایی برای تعاملات فناورانه است، اعلام نمود: از بین 481 طرح حائزشرایط برای حضور در جشنواره، 102 طرح به مرحله داوری میدانی و تخصصی راه یافته اند.



سعید آجلی، دبیر هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی و عضو هیئت علمی دانشکده نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان، درباب برگزاری این دوره از جشنواره شیخ بهایی، در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: پایه گذار، برگزارکننده و میزبان جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است و از سال ۱۳۸۳ شمسی تا حالا این جشنواره معتبرترین جشنواره کشور در عرصه فن آفرینی و فناوری است و تا حالا نیز تاثیرات مثبتی در راه توسعه اقتصاد دانش بنیان داشته است.

سپس او با یادآور شدن این نکته که امسال هجدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی برپا خواهد شد، اضافه کرد: در این دوره از جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ما دو بخش مسابقه ای اصلی خواهیم داشت. بخش نخست برای گروه هایی است که در آغاز فعالیت علمی و حرفه ای خود به سر می برند و از سابقه چندانی برخوردار نیستند. در حقیقت، این افراد در عرصه های فن آفرینی و فناوری دارای ایده هستند، اما به مرحله تجاری نرسیده اند. ایده شرکت کنندگان بخش نخست یا نزدیک به محصول تولیدی است و یا در مرحله رسیدن به تجاری سازی قرار دارند. «طراحان کسب وکار» عنوانی است که برای این گروه برگزیده ایم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با نظر به دومین بخش این دوره از جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی توضیح داد: اما در بخش دوم که عنوان «فن آفرینی و تجاری سازی فناوری (نوپا و رشدیافته)» را بر خود دارد، مخاطبان ما شرکت هایی هستند که محصولات خودرا با تاکید بر فن آفرینی و فناوری ساخته اند. این گروه در حوزه اقتصاد و در مقام فروشنده محصول حضور دارند.

وی در ادامه توضیح بخش دوم یا «فن آفرینی و تجاری سازی فناوری (نوپا و رشدیافته)»، تاکید کرد: اگر مدت زمان حضور این گروه در بازار یا به عبارتی عرضه آنها در اقتصاد، کمتر از ۳ سال باشد، آنها را در دسته ای موسوم به «نوپا» قرار می دهیم. اما افرادی که بیش از ۳ سال از فعالیتشان در عرصه عرضه در بازار می گذرد را در دسته ای دیگر و به نام «رشدیافته» تعریف کرده ایم. بدیهی است که رقابت میان دو دسته «نوپا» و «رشدیافته» آسان و منصفانه نیست. بنابراین، رقابت بین این دو دسته، مجزا از هم خواهد بود. گفتنی ست که رقابت در میان شرکت کنندگان «رشدیافته» دشوارتر است.

آجلی ضمن اشاره به این مطلب که در هر دسته سه برنده خواهیم داشت، بیان کرد: در هجدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی بخش دیگر و با عنوان «جایزه فناوری صنعت ساز» داریم. دو بخش جانبی هم در این دوره از جشنواره فعال است. یکی از آنها که اولین دوره اش با همکاری شهرداری اصفهان و در دوره قبل برپا شد، «جایزه ویژه مدیریت شهری» نام دارد. در این بخش، شرکت کنندگان با تکیه و تاکید بر موضوعات مختلف شهری شرکت کرده اند و حوزه متنوعی است که نقش هوش مصنوعی در راهبری شهر، جمع آوری پساب و مدیریت مصرف آب فقط نمونه هایی از آن بشمار می رود.

دبیر هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در ادامه اینگونه توصیف کرد: در کنار دومین دوره «مدیریت شهری»، ما بخش فرعی دیگری داریم که با عنایت به نیاز و ضرورت روز شهر اصفهان به موضوع آب اختصاص یافته است و «جایزه ویژه‌ی فناوری آب» عنوان آن بشمار می رود. این بخش فرعی برای نخستین بار است که با همکاری شرکت آبفای استان اصفهان برگزار می شود. در هر دو بخش فرعی نیز جوایزی اهدا خواهد شد.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در تکاپوی آیین اختتامیه

آجلی درباب آمار شرکت کنندگان در این دوره از جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی که به واپسین روزهای خود نزدیک می شود، اظهار داشت: در هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ۴۸۱ شرکت فناور ثبت نام کرده اند. از میان شرکت کنندگان اولیه، ۳۹ ایده در شاخه فن آفرینی به مرحله نیمه نهایی رسیده اند. رقابت نیمه نهایی در میان «طراحان کسب وکار» نیز با حضور ۶۳ گروه تحقق خواهد یافت. در مجموع، ۱۰۲ طرح به سومین مرحله داوری، یعنی داوری میدانی و تخصصی راه یافته اند.

وی درباره ی زمان برگزاری اختتامیه جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی تصریح کرد: این جشنواره در ایام ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ و در محل شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می شود و در آخر شاهد برگزاری آیین اهدای جوایز در بعدازظهر ۲۷ اردیبهشت ماه، در میهمان سرای عباسی شهر اصفهان خواهیم بود.

او اهمیت برگزاری معتبرترین جشنواره فن آفرینی در ایران یا جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی را اینگونه تبیین کرد: هرساله در این جشنواره، گروهی شرکت کننده نوپا داریم. اگر ما بتوانیم بین سرمایه گذاران و این شرکت های نوپا ارتباط برقرار نماییم، بطور قطع دستاورد مهمی است که اهمیت برگزاری جشنواره را نیز روشن می کند. همین طور حضور شرکت های صنعتی که بر فناوری مبتنی هستند یا درحقیقت گردهمایی آنها رویداد مهمی است. حضور آنان در کنار هم غالباً نتایج مثبت فراوانی دارد. این افراد زبان و حال یکدیگر را به درستی درک می کنند. بنابراین، جشنواره فرصتی طلایی است تا با یکدیگر تعاملی سازنده و هدفمند داشته باشند.

آجلی در خاتمه گفت و گو، حامیان برگزاری این دوره از جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی را چنین اظهار داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و نیز صندوق پژوهش، یونیسف و شهرداری اصفهان در هجدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ما را همراهی کرده اند.





منبع:

1403/02/08
19:33:30
5.0 / 5
159
تگهای خبر: تولید , شركت , فناوری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما