پژوهشگران چگونه می توانند یارانه 500 میلیونی بگیرند؟

پژوهشگران چگونه می توانند یارانه 500 میلیونی بگیرند؟ به گزارش مطب نما، مرکزی مدیر کل دفتر پشتیبانی، فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: فناوران و پژوهشگرانی که بتوانند رویدادهای خویش را به یک تفاهم با بخش خصوصی تبدیل کنند از یارانه تجاری سازی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان بلاعوض برخوردار خواهند شد.



امید رضائی فر دوشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۱ در آئین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان مرکزی اظهار نمود: تجلیل از پژوهشگران و فناوران فرصتی برای تبادل نظر و اشتراک تجربیات در حوزه پژوهش و فناوری در کشور است.

وی اضافه کرد: در نسل های مختلفی که در حوزه های فناوری و توسعه در جهان شاهد بودیم سرانه درآمدی افراد از کسب و کارهای بوجود آمده از ۲۰۰ سال پیش هزار دلار برای هر فرد بوده و بعد از آن در انقلاب صنعتی (۱۵۰ سال پیش) سرانه درآمدی ۱۰ هزار دلار و در انقلاب فراصنعتی در حدود ۵۰ سال پیش به سرانه درآمدی ۴۰ هزار دلار افزایش پیدا کرده و در سال ۲۰۲۰ به سرانه ۴۰۰ هزار دلار برای هر فرد رسیده است که باید در آینده با نگاه ویژه به این مورد توجه کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در مورد مالکیت فکری از زوایای دانشگاهی و صنعتی کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اظهار نمود: چین با حدود هفت میلیون ثبت اختراع رتبه اول جهان را کسب کرده و آمریکا با ۸۰۰ هزار ثبت اختراع رتبه برتر را به خود اختصاص داده اند که این اختلاف اعداد به ماهیت و استاندارد مالکیت فکری بر می گردد.

این مقام مسئول در وزارت علوم به ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره نمود و اضافه کرد: امکان در اختیار قرار دادن تحقیقات دانشگاهی در حوزه صنعت که بتواند به فضای تولیدی و تجاری سازی کمک نماید در این قانون مورد توجه قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: قانون جهش تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین که هر کدام از آنها از اهمیت خاصی برخوردار می باشد و امکان توسعه به مجموعه دانش بنیان و دانشگاهی می دهد، یک فرصتی برای بهره برداری جوامع دانشگاهی و واحدهای دانش بنیان است.

وی در ادامه اظهار داشت: یکی از برنامه های اصلی وزارت علوم تدوین طرح "نظام ایده ها و نیازها" با مخفف "نان" است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲۰ هزار و ۷۰۰ نیاز کشور (۹۰ درصد به صورت وب سرویس و ۱۰ درصد تعریف مستقل) از دستگاههای مختلف گردآوری شده است، اضافه کرد: آیین نامه اجرایی برای دانشگاه ها تدوین شده است تا رساله و رساله های دانشگاهی به سمت وسوی رفع نیازها حرکت نماید و امتیازات ویژه ای برای آنها در نظر گرفته شده است.

مدیر کل دفتر پشتیبانی، فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تکیه بر ارتباط موثر صنعت با دانشگاه و جامعه اظهار داشت: صنعت و جامعه باید نیازهای خویش را در سامانه ای که پیشبینی شده قرار دهند و اساتید دانشگاهی هم باید نیازهایی که تشخیص می دهند را در سامانه ثبت کنند و برای انجام این مهم دانشگاه کارگزارانی را پیشبینی کرده است.

وی بیان نمود: فضاهای آموزشی مناسبی برای صنایع مختلف طراحی شده است تا درصورتیکه صنایع احتیاج به طی دوره های آموزشی ویژه داشته باشند از راه این سامانه نیازهای خویش را اعلام کنند و دانشگاهها هم سرفصل های آموزشی خویش را برپایه نیاز عنوان شده تعریف کرده و آموزش دهند.

رضائی فر ضمن اشاره به وقفه دوساله در بزرگداشت هفته پژوهش در کشور اظهار داشت: سال جاری یارانه تجاری سازی برای فناورانی که تفاهمنامه هایی با حوزه صنعت داشته باشند اختصاص خواهد یافت و فناوران و پژوهشگرانی که بتوانند رویدادهای خویش را به یک تفاهم با بخش خصوصی تبدیل کنند از یارانه تجاری سازی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان بلاعوض برخوردار خواهند شد.

وی به اجرای طرح ملی ترویج کار آفرینی هم اشاره نمود و اضافه کرد: در این طرح هر دانشجو می تواند از مبلغ یک میلیون تومان برای گذراندن دوره های کارآفرینی برخوردار شود که دبیرخانه متمرکز آن در پارک دانشگاه امیرکبیر مدیریت خواهد شد و هر دانشگاه می تواند در این سامانه ثبت نام کند و دانشجویان هم می توانند از این مزیت استفاده نمایند. در فاز دوم هم هر دانشجو می تواند پنج میلیون تومان تسهیلات از صندوق رفاه دریافت کند.

این مقام مسئول در وزارت علوم بر گسترش مراکز کارآفرینی و نوآوری دانشکده ای تصریح کرد و اضافه کرد: دسترسی دانشجویان به مجموعه های در رابطه با فناوری و کارآفرینی محدود است و از سویی فضاهای دانشکده ای برخلاف رویه ای که در دنیا اتفاق می افتد به صورت تخصصی است.

وی تصریح کرد: تبدیل فضای تخصصی دانشکده ای به یک فضای جامع تر می تواند فرصتی را برای ایده پردازی و شکل گیری مراکز کارآفرینی و نوآوری فراهم آورد و باید در هر دانشکده حداقل ۱۰ الی ۱۵ مرکز کارآفرینی و نوآوری تشکیل گردد تا جامعه دانشگاهی به سمت برآوردن مطالبات بازار و جامعه حرکت نماید.

او خاطرنشان کرد: فضای نوآوری و فناوری در یک مسیر همگرا حرکت نمی کند و در بسیاری مواقع نیاز به ایجاد چالش و بی نظمی مدیریتی در فضای پژوهشی و فناوری هستیم تا بتوان نوآوری و خلاقیت را با مرتفع ساختن بی نظمی ها در سایه ایده های فناورانه شکل داد.





منبع:

1401/09/15
11:44:55
5.0 / 5
467
تگهای خبر: آموزش , تولید , دستگاه , رفاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما