طراحی نوعی پوست مصنوعی برای کاهش استفاده از حیوانات آزمایشگاهی در آزمایش ها

طراحی نوعی پوست مصنوعی برای کاهش استفاده از حیوانات آزمایشگاهی در آزمایش ها مطب نما: پژوهشگرانی از بریتانیا، ایتالیا، پرتغال، استرالیا و ایران موفق به طراحی بافت مصنوعی پوست برای کاهش استفاده از حیوانات آزمایشگاهی در آزمایش ها شدند.



به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، احسان نظرزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه دامغان اظهار داشت: با همکاری پژوهشگرانی از بریتانیا، ایتالیا، پرتغال، استرالیا و ایران موفق به طراحی بافت مصنوعی پوست به عنوان یک مدل جایگزین برای ارزیابی آزمایشات برون تنی و درون تنی در ارزیابی برچسب های میکروسوزنی، دارورسانی و ارزیابی درمان زخم به وسیله نور گرما درمانی شدند.

نظرزاده اظهار داشت: با افزایش مطالعات گسترده روی بیماریها به ویژه آن هایی که به طور مستقیم با لایه شاخی پوست سروکار دارند، پژوهشگران بدنبال توسعه مدلهای مختلف بافت مصنوعی پوست در انجام و ارزیابی برون تنی و درون تنی تحقیقات خود برای کاهش استفاده از حیوانات آزمایشگاهی در آزمایش ها شدند. ولی تا به امروز هیچ مدل موفقی ارائه نشده است که بتواند خواص بیومکانیکی پوست را تقلید کند و در عین حال خاصیت های آب دوستی/آب گریز بودن لایه های پوست را نشان دهد.

وی اضافه کرد: در این کار تحقیقاتی یک جایگزین مدل پوست برپایه پلیمرهای صمغ آکاسیا، ژلاتین، آگاروز و پلی وینیل الکل طی وضعیت خاصی تهیه شد و ارزیابی نفوذ برچسب های میکروسوزنی، انتشار دارو، فعالیت فتوترمال و تصویربرداری زیستی روی مدل پوست انجام شده است که نتایج رفتار مشابهی با لایه شاخی پوست طبیعی نشان میدهد.

نظرزاده اظهار داشت: این مدل برای ارزیابی فعالیت نوری یک عامل فتوترمال (به عنوان مثال، پلی دوپامین) نیز استفاده می شود و طراحی این مدل پوست راه را برای کاهش استفاده از آزمایش بر روی حیوانات آزمایشگاهی در تحقیقات هموار می کند و نگرانی های اخلاقی را در این خصوص از بین می برد.

به نقل از وزارت علوم، نتایج این کار تحقیقاتی در مجله Advanced Materials با ضریب تاثیر 32.09 انتشار یافته است و علاقه مندان برای دسترسی به مقاله می توانند به لینک زیر مراجعه کنند:

https: //onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/adma.202210034




1402/02/29
16:51:44
5.0 / 5
319
تگهای خبر: بافت , بیمار , بیماری , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما