پناهی در همایش كتابداران و اطلاع رسانان سلامت مطرح كرد

معرفی جدی ترین بیماری هایی که سبب مرگ ومیر می شوند

معرفی جدی ترین بیماری هایی که سبب مرگ ومیر می شوند مطب نما: به گزارش مطب نما، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در ششمین همایش کتابداران و اطلاع رسانان سلامت با اعلان اینکه بیماریهای قلب و عروق و مغز و اعصاب امروزه جدی ترین بیماری هایی هستند که سبب مرگ و میر انسان ها می شوند، به تشریح برخی انتظارات از کتابداران و اطلاع رسانان سلامت پرداخت و اظهار داشت: بستر اطلاع رسانی و کتابداری درست امکان کنترل بار بیماری را امکانپذیر می کند و این می تواند حتی روی اقتصاد سلامت نیز موثر باشد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دکتر یونس پناهی در ششمین همایش کتابداران و اطلاع رسانان سلامت که با رونمایی از دو سامانه ملی ارزیابی کتابخانه ها و کتابداران علوم پزشکی و نرم افزار یکپارچه مدیریت منابع کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی کشور و استاندارد کتابخانه های بیمارستانی و نخستین نشریه انگلیسی در زمینه کتابداری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به این که وزیر بهداشت بر هوشمندسازی کتابداری تاکید بسیار دارند، اظهار داشت: کشورهایی که در تولید علم و فناوری پیشرو هستند، حاکم دنیا به شمار می روند.
پناهی اضافه کرد: بیگ دیتا، علم، تولید علم و مرجعیت علمی و داشتن اطلاعات درست یکی از مهم ترین خواسته های سیستم سلامت است و تمام ابزارهای وزارت بهداشت قابل استفاده می باشد و از همکاران کتابدار انتظار می رود در این راه تمام تلاش خودرا به کار بگیرند.
وی اشاره کرد: مقام معظم رهبری، رئیس جمهوری و وزیر بهداشت نیز طی یک سال قبل درباب تولید علم و مرجعیت علمی تاکیدات بسیاری داشتند، برای اینکه این مسئله نماد قدرت در دنیاست.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، با اعلان اینکه امروزه یکی از مسائل مهم در علم پزشکی بار بیماری هاست، اظهار داشت: بیماریهای قلب و عروق و مغز و اعصاب امروزه جدی ترین بیماری هایی هستند که سبب مرگ و میر انسان ها می شوند.
پناهی با طرح این پرسش که آیا کتابداری و اطلاع رسانی سلامت می تواند در کنترل بار بیماریها کاری کنند یا خیر؟ اضافه کرد: توزیع و تشخیص بیماریها همه برمبنای شواهد علمی است و بدون مطالعه علمی امکانپذیر نیست. اگر مقرر است کار علمی صورت گیرد، باید به کتاب های علمی مراجعه شود و این کتاب ها هستند که به ما کمک می کنند تا این هدف میسر شود. بستر اطلاع رسانی و کتابداری درست امکان کنترل بار بیماری را امکانپذیر می کند و این می تواند حتی روی اقتصاد سلامت نیز موثر باشد.
اهمیت رسانه ای شدن نتایج تحقیقات
پناهی، ترجمان دانش را یکی از انتظاراتی دانست که پژوهشگران باید به آن بپردازند و اشاره کرد: ترجمان دانش یعنی نتیجه تحقیق به دست کاربران اصلی از کادر درمان تا آحاد مردم برسد و رسانه ای شدن نتایج تحقیقات حائز اهمیت بسیاری است.
وی به توانمندسازی نیروی انسانی اشاره و اظهار داشت: همزمان با توسعه علم و فناوری در زمینه سلامت باید نیروی انسانی هم توانمند شوند. این افراد حتی می توانند مشاوران خوبی برای حوزه بالین باشند.
افزایش شتاب تولید علم
وی با اشاره به این که فاکتورهای مرجعیت علمی چه کمی و کیفی روند توسعه علم و فناوری را نشان می دهند، اظهار داشت: روند شتاب تولید علم در علوم پزشکی سریعتر از دیگر علوم در کشور است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در ادامه اضافه کرد: در کشورهای اطراف، ترکیه روند رشد مشابه ما دارد، ولی امارات و چین شتاب بالاتری دارند. هم اکنون در منطقه پیشرو هستیم، ولی تعدادی از کشورهای منطقه سرعت بالاتری در تولید علم دارند؛ بدین سبب باید برای آینده برنامه ریزی مدون طرح ریزی شود.
پناهی بیان کرد: طبق فرمول های موجود سرعت تولید علم در دانشگاه های علوم پزشکی نیز استخراج شده است و این محاسبات نشان داد ۱۰ دانشگاه میانگین سرعت تولید علم پایین تری نسبت به بقیه دارند و به آنها اعلام شده است تا جبران کنند؛ برای اینکه هر دانشگاه باید در تولید علم سهمی داشته باشند.
انتظارات از کتابداران و اطلاع رسانان سلامت
وی خطاب به کتابداران سلامت اظهار داشت: جهت ارتقای تحقیقات نافع و مرجعیت علمی فاکتورهای کاربردی پیدا کنید تا بصورت مستمر وضع موجود پایش شده و معضلات پیدا شود و طی آن راهکارهایی ارائه دهید تا آنها را رفع کرده و به قله های مرجعیت علمی دست پیدا نماییم.
پناهی اضافه کرد: مدل هایی هوشمند پیدا کنید تاجهت دسترسی به اطلاعات پزشکی دنیا تسریع و تسهیل شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت به رتبه بندی دانشگاه های علوم پزشکی اشاره نمود و اظهار داشت: رتبه بندی دانشگاه ها برمبنای فاکتورهای ملی و بین المللی صورت گیرد. مدیریت داده هم اهمیت بسیاری دارد. گاهی دسترسی به خیلی از داده های علوم پزشکی به سبب حفظ و حراست از اطلاعات دشوار می شود، باید همکاران کتابدار سلامت روش هایی پیشنهاد دهند تا داده های کسب شده قابل بهره برداری باشند.
به نقل از وزارت بهداشت، در این رویداد استاندارد ملی کتابخانه های بیمارستانی از ماموریت ابلاغ گردیده معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به کلان منطقه ۱۰ آمایشی با محوریت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همین طور نخستین نشریه انگلیسی در زمینه کتابداری با عنوان journal medical library and information science رونمایی گردید.
همین طور سامانه ملی ارزیابی کتابخانه ها و کتابداران علوم پزشکی که ماموریت ابلاغ گردیده معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به کلان منطقه ۲ آمایشی به محوریت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بود، نیز رونمایی گردید.
در آخر نیز نرم افزار یکپارچه مدیریت منابع کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی کشور، ماموریت واگذار شده معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی گلستان رونمایی گردید.




منبع:

1401/08/22
08:55:36
5.0 / 5
432
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما