در یك پژوهش مروری بررسی شد

نقش دارچین در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی

نقش دارچین در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی به گزارش مطب نما، پژوهشگران کشور در یک تحقیق مروری، اثرات گیاه دارویی دارچین را بر کنترل بیماری های قلبی عروقی مورد بررسی قرار داده و بر مزایای آن تاکید کرده اند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، بیماریهای قلبی عروقی کماکان از علل اصلی مرگ ومیر در سراسر جهان شناخته می شوند. این بیماریها شامل اختلالات ایسکمیک قلبی، پرفشاری خون، بیماریهای مادرزادی قلب، روماتیسم قلبی، کاردیومیوپاتی، آندوکاردیت، نارسایی قلبی و همین طور آریتمی ها هستند. سکته قلبی و نارسایی قلبی، یک سوم تا نیمی از موارد بیماریهای قلبی عروقی را می سازند. طبق پیش بینی ها تا سال ۲۰۳۰ میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی به بالای ۲۳ میلیون مورد خواهد رسید. خیلی از شرایط، ازجمله عادت های نامناسب غذایی، استرس، استعمال دخانیات، بی تحرکی و بیماری هایی ازجمله دیابت، تصلب شرایین و پرفشاری خون می توانند موجب پیشرفت بیماریهای قلبی عروقی شوند.
برمبنای گفته های متخصصان، استفاده از درمان های رایج در درمان خیلی از بیماریهای قلبی عروقی، صرف نظر از عوارض وسیع آن برای خیلی از مردم، مقرون به صرفه نبوده و در مقابل استفاده از گیاهان دارویی باتوجه به اعتقادات و سازگاری های فرهنگی، عوارض کمتر، در دسترس بودن و ارزان بودن، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. چاشنی ها و ادویه های غذایی از عناصر مهم رژیم غذایی بوده و هزاران سال است که تعدادی از آنها به عنوان گیاهان دارویی در درمان خیلی از بیماریها، ازجمله عفونت های باکتریایی، سرفه، سرماخوردگی و بیماریهای قلبی عروقی استفاده می شوند. خواص دارویی مختلفی شامل اثرات تنظیم کنندگی سیستم ایمنی، خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی در مقابل بیماریهای مختلف به تعدادی از ادویه ها نسبت داده شده است.
در این خصوص، گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در یک مطالعه مروری، اثرات گیاه دارویی و ادویه معروف و محبوب دارچین را بر ریسک فاکتورها یا عوامل خطرزای بیماریهای قلبی عروقی مورد بررسی قرار داده اند.
آنها در این مطالعه، کلیدواژه های تخصصی مربوطه را در پایگاه های اطلاعاتی پابمد، ساینس دایرکت، وب آو ساینس، گوگل اسکالر، اسکوپوس و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی بدون محدودیت زمان تا ماه مارس سال ۲۰۲۱ جستجو کرده و مقالات و اطلاعات مورد نیاز تحقیق را استخراج کردند.
نتایج بیشتر مطالعات انسانی و حیوانی انجام شده روی این مساله حاکی از آن بود که دارچین اثرات مفیدی در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی بوسیله کاهش استرس اکسیداتیو و آپوپتوز یا مرگ سلولی و همین طور بهبود فشارخون و پارامترهای چربی خون دارد.
بگفته مریم محمودآبادی، پژوهشگر گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکارانش، «در تحقیق ما، از مجموع ۲۰۴ مقاله یافت شده در آخر جست وجو، درنهایت ۵۱ مقاله بطور کامل بررسی و از اطلاعات آن در این مطالعه مروری استفاده شد. در مقالات نهایی شده، نتایج مربوط به اثرات دارچین بر ریسک شاخصهای بیماریهای قلبی عروقی، ازجمله بالا بودن سطح چربی خون، پرفشاری خون و استرس اکسیداتیو بررسی شد».
آنها افزوده اند: «مطالعات بررسی شده نشانگر اثرات مفید دارچین در پیش گیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی هستند. دارچین و همین طور ترکیبات مختلف آن می توانند با کاهش ریسک شاخصهای مختلف ازجمله سطح چربی های خون و فشارخون و بهبود توازن عوامل اکسیدان و آنتی اکسیدان نقش مؤثری در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی داشته باشند».
دارچین یا به قول انگلیسی زبان ها، سینامون، گیاهی متعلق به خانواده لوراسه با ۲۵۰ گونه مختلف است. این گیاه، یک درختچه همیشه سبز است که در آسیا و استرالیا یافت می شود. دو نوع از اینگونه ها به اسامی «کاسیا» و «وروم» معروف ترین دارچین ها هستند.
محمودآبادی و همکارانش اشاره کرده اند: «برگ و پوست شاخه دارچین به عنوان گیاه دارویی و همین طور در آشپزی به عنوان ادویه طعم دهنده و رنگ دهنده از زمان های قدیم در کشورهای مختلف استفاده می شده اند. در طب سنتی نیز، دارچین در درمان آرتریت، عفونت ها و همین طور به عنوان ضد سرفه، آنتی اکسیدان، ضدالتهاب و ضد درد در مشکلات دندان و زخم استفاده می شده است».
این اطلاعات بصورت یک مقاله علمی پژوهشی در نشریه ای موسوم به «طب داخلی روز» انتشار یافته است. این فصل نامه علمی پژوهشی، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد است.



1401/07/16
21:56:20
5.0 / 5
403
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما