رئیس انتقال خون رفسنجان:

باورهای ذهنی درباره کم خونی بانوان اصلاح گردد

باورهای ذهنی درباره کم خونی بانوان اصلاح گردد به گزارش مطب نما رئیس پایگاه انتقال خون شهرستان رفسنجان ضمن اشاره به این که میزان خون اهدایی توسط بانوان پایین است و باور غلط در خصوص این که بانوان کم خون هستند در جامعه رواج دارد اظهار داشت: می طلبد در فرهنگ سازی اهدای خون بانوان تلاش شود چونکه آنان سالم ترین خون را دارند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایرنا مهدی محمدحسینی روز سه شنبه در آیین تجلیل از اهداکنندگان خون در محل سالن کنفرانس مرکز نوآوری شهید ستاری رفسنجان بیان نمود: یکی از اشکالات در حوزه خون پایین بودن آمار اهدایی خون بانوان در کشور، بخصوص استان کرمان و رفسنجان است.
وی اضافه کرد: این درحالی است که سالم ترین خون را بانوان دارند امّا فکر می کنند بانوان کم خون هستند که ترویج این باور غلط باعث پایین بودن آمار اهدای خون است.
اهدای خون زنان در رفسنجان یک سوم کشور
محمدحسینی بیان نمود: بیشتر خانم ها شرایط اهدای خون را دارند ولی در کشور، استان کرمان و شهرستان رفسنجان به ترتیب اهدای خون توسط بانوان ۱۰، ۸ و ۳ درصد است.
ذخایر خون در رفسنجان مطلوب است
وی ضمن اشاره به این که رفسنجان در راه ترانزیت اصلی کشور قرار دارد و از شهرستان های پرحادثه ترافیکی به حساب می آید اضافه کرد: همینطور اعمال جراحی زیادی همچون عمل جراحی قلب باز و دیگر اعمال در بیمارستان های رفسنجان انجام می شود که احتیاج به تعداد واحد خون و فراورده های خونی زیادی است.


محمدحسینی افزود: وجود معادن مس در سرچشمه هم سبب شده هر ساله برخی از کارگران بر اثر حوادث حین کار گرفتار صدمه شوند که احتیاج به خون پیدا می کنند و خون مورد نیاز را تأمین می نماییم.
وی خاطرنشان کرد: فقط در یکی از سالهای اخیر بیشتر از ۳۰۰ واحد خونی برای مصدومان حوادث سرچشمه مصرف شد.
ارسال خون به کهنوج
رییس انتقال خون رفسنجان در ادامه ضمن اشاره به وجود هزار و ۲۰۰ بیمار تالاسمی در استان کرمان اظهار داشت: این افراد ماهانه ۲ هزار واحد خون نیاز دارند که بخشی از خون مورد نیاز آنان در جنوب استان کرمان یعنی کهنوج از راه رفسنجان تأمین می شود.
وی اضافه کرد: ۲۵۰ بیمار تالاسمی در شهرستان کهنوج زندگی می کنند و ماهانه به ۵۰۰ واحد نیاز دارند که نیمی از این نیاز توسط پایگاه انتقال خون رفسنجان و نیمی دیگر از سیرجان تأمین می شود.
ارسال ۲۴ هزار واحد خونی به استان
محمدحسینی بیان نمود: سال قبل بیشتر از ۱۲ هزار و ۷۰۰ نفر به این پایگاه برای اهدای خون رجوع کردند که از این تعداد هزار و ۷۵۹ نفر بنا به حفظ سلامت شان یا این که دارای بیماری بودند معاف از اهدای خون شدند؛ از طرفی خون اهدایی هم باید دارای بالاترین ضریب اطمینان و سلامتی باشد.
وی اظهار داشت: اهداکنندگان خون شامل اهداکنندگان بار اوّل، باسابقه و مستمر هستند که در رفسنجان ۶۳ درصد اهدا کنندگان مستمر هستند و سالانه حداقل دومرتبه خون خویش را اهدا می کنند.


رییس پایگاه انتقال خون رفسنجان خاطرنشان کرد: سال قبل در این شهرستان از ۱۰ هزار و ۳۲۴ واحد خونگیری که انجام گرفته، ۲۴ هزار و ۹۵۲ واحد خون و فرآورده های خونی به سراسر استان کرمان ارسال شد.
محمدحسینی افزود: از ۲ سال قبل واحدی را با عنایت به نیاز بیماران شیمی درمانی شهرستان راه اندازی کردیم که خون با کیفیت و فرآوری شده تأمین و به بیماران تزریق می شود.


وی اضافه کرد: در این واحد دستگاه آفرزیس (شیوه ای از دریافت خون و جداسازی پلاکت ها) نصب گردید و پلاکت خون به شیوه آفرزیس همزمان با خونگیری از اهداکننده تولید می شود.
این مقام مسئول بیان نمود: سال قبل ۸۴ واحد پلاکت آفرزیس در رفسنجان برای تزریق به بیماران شیمی درمانی تولید شد.
به گزارش مطب نما به نقل از خبرگزاری ایرنا در این مراسم ضمن تجلیل از اهداکنندگان خون مستمر رفسنجان، محمدحسینی از خیران خواست برای حفظ، نگهداری و تعمیر ساختمان پایگاه انتقال خون رفسنجان که قدمتی ۲۰ ساله دارد کمک کنند.


رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.


منبع:

1401/03/25
08:22:00
5.0 / 5
571
تگهای خبر: بانوان , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما