رییس سازمان غذا و دارو خبر داد:

آغاز شناسایی موادغذایی تقلبی با کمک هوش مصنوعی در فاز سوم توسعه فناوری نوین

آغاز شناسایی موادغذایی تقلبی با کمک هوش مصنوعی در فاز سوم توسعه فناوری نوین به گزارش مطب نما رئیس سازمان غذا و دارو از آغاز مرحله سوم «برنامه جامع سلامت و اصالت مواد غذایی» اطلاع داد و اظهار داشت: در این مرحله، شناسایی سریع مواد غذایی تقلبی با کمک هوش مصنوعی انجام می شود و کمیته ملی ارزیابی خطر را هم راه اندازی خواهیم کرد.


به گزارش مطب نما به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت بهداشت، بهرام دارایی در آیین آغاز مرحله سوم برنامه جامع سلامت و اصالت غذای کشور و رونمایی از دارونامه های رسمی کشور و فرآورده استنشاقی تیوتروپیوم بروماید، اضافه کرد: سازمان غذا و دارو عزم خویش را در حفظ سلامت غذا و داروی کشور جزم کرده و آزمایشگاه مرجع غذا و دارو اصالت محصولات دارویی و غذایی را تایید می کند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه طی ۱۰ سال قبل فرایندها در این سازمان به کمک معاونت علمی ریاست جمهوری شروع شده است، هرچند در دولت قبل فعالیت ها کمرنگ شد، اما در این دوره با اهتمام بیشتر و همکاری بین بخشی مبحث اصالت و سلامت مواد غذایی را پیگیری خواهیم کرد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه زیرساخت های بزرگی در تولید محصولات غذایی و دارویی در کشور وجود دارد، افزود: این به شرطی است که بتوانیم سلامت آنها را تضمین نماییم و این مهم با حضور شرکتهای دانش بنیان که در لبه دانش حرکت می کنند، محقق می شود. نباید فکر نماییم که تنها محصولات و کالاها می توانند دانش بنیان باشند، روش ها، فرآیندها و آنالیزها و روش های غربالگری هم محصولات دانش بنیان محسوب می شوند.
وی خاطرنشان کرد: برای نخستین بار وزیری در وزارت بهداشت سکاندار است که به سازمان غذا و دارو توجه ویژه دارد و معاونت علمی ریاست جمهوری تمام قد کنار سازمان غذا و دارو قرار گرفته است. در این دوره نگاه ما ویژه و علمی به غذا و دارو خواهد بود و معاونت فناوری وزارت بهداشت هم در کنار ما قرار گرفته و بزودی ثمره آنرا خواهیم دید.
رییس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در تولید داروهای بیوتکنولوژی جزو ۱۰ کشور اول دنیا در عمل نه به حرف هستیم، در صنعت غذا و ایمنی غذایی حرف های زیادی داریم و در فاز اول همکاری بین المللی با اتریش، مجارستان و هلند داشتیم و فاز دوم را با ایجاد زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری برای ارتقای فنی پیش بردیم و در فاز سوم تجهیز آزمایشگاه مرجع سراسر کشور و برگزاری دوره آموزشی بین المللی را دنبال کردیم. در فاز سوم توسعه فناوری نوین برای شناسایی سریع تقلبی بودن را با کمک هوش مصنوعی آغاز کرده ایم و کمیته ملی ارزیابی خطر را راه اندازی خواهیم کرد.
دارایی اظهار داشت: در بحران های جهانی مانند جنگ و کرونا و اپیدمی می بینیم که وضعیت غذا گرفتار تغییر می شود و در لهستان دیدیم که در جنگ جهانی دوم به خاطر گندم سلامت مردم به خطر افتاد. در جهان کنونی بحران غذا پیشبینی می شود و وقتی قیمت غذا بالا می رود تقلبات افزوده می شود.
رییس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: حالا اثبات شده که ۳۰ درصد سرطان ها و ناباروی مردان به علت غذای ناسالم می باشد و سیاست کلان وزارت بهداشت هم راستا با سیاست سلامت ابلاغی رهبری و در راه عدالت و تعالی سلامت برای بهبود غذای مردم است.




منبع:

1401/03/10
09:48:14
5.0 / 5
451
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما