در یك مطالعه مشخص شد

عصاره خرما منبع باکتری های پروبیوتیک

عصاره خرما منبع باکتری های پروبیوتیک پژوهشگران با انجام یک مطالعه بر روی سه نوع خرمای مضافتی، پیارم و زاهدی، عنوان کردند که خرما می تواند منبعی برای باکتری های پروبیوتیک باشد.



به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، پروبیوتیک ها؛ میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی، سبب سلامتی می شوند. تأثیر مفید باکتری های پروبیوتیک بر سلامت انسان و حیوان به نحو گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و در موارد مختلف تایید شده است.

پروبیوتیک ها را میتوان از منابع مختلفی مانند لبنیات و میوه ها استخراج کرد. بررسی های اولیه از آن حکایت می کند که خرما می تواند یکی از موادغذایی مهم برای دستیابی باکتری های پروبیوتیک «باسیلوس» و «اسیدلاکتیک» باشد.

بر همین اساس پژوهشگران با انجام یک مطالعه، امکان استخراج باکتری های پروبیوتیک اسید لاکتیک و باسیلوس را از عصاره آبی سه نوع خرمای «مضافتی»، «پیارم» و «زاهدی» بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه، ابتدا در آزمایشگاه عصاره آبی خرما، استخراج شد و سپس برای جداسازی باکتری ها، عصاره های استخراج شده، به محیط های کشت، انتقال داده شدند. بعد از پنج روز کشت، مشاهده شد که کلونی ها یا مجموعه های باکتریایی در محیط کشت، شکل گرفتند. با انجام بررسی های میکروسکوپی، کلونی هایی که از نظر ظاهری مشابه باکتری های مورد نظر بودند، جداسازی شدند و مورد بررسی های دقیق تر بیوشیمیایی و مولکولی قرار گرفتند.

مشاهدات این آزمایشات نشان داد که باکتری های جدا شده از عصاره خرمای مضافتی متعلق به خانواده «لوکونوستوک مزانتروئیدس»، باکتری های جدا شده از خرمای پیارم متعلق به خانواده «باسیلوس سوبتلیس» و باکتری های جداشده از خرمای زاهدی متعلق به خانواده «ﭘﺪﯾﻮﮐﻮﮐﻮس ﭘﺎرواﻟﻮس» بودند. ارزیابی های انجام شده حاکی از این بود که هر سه نوع باکتری خصوصیت های پروبیوتیک داشتند.

پژوهشگران این مطالعه با عنایت به نتایج به دست آمده می گویند: بررسی های انجام شده نشان داده است که خرما در مجموعه غذاهای پروبیوتیک قرار دارد و میتوان عصاره آبی خرما را برای غنی سازی و تهیه موادغذایی پروبیوتیک به کار برد.

به گفته این محققان؛ با عنایت به خصوصیت های باکتری های پروبیوتیک، میتوان عصاره آبی خرما و یا گوشت خرما را برای پیشگیری از بیماری ها سفارش کرد.

در انجام این تحقیق مینا سیف زاده و محمد ربانی؛ پژوهشگران گروه زیست شناسی دانشگاه اصفهان و علی اصغر خانی پور از پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی بندرانزلی با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه تابستان سالجاری به صورت مقاله علمی با عنوان «شناسایی باکتری های پروبیوتیک عصاره آبی خرماهای مضافتی، پیارم و زاهدی» در نشریه پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران) انتشار یافته است.





منبع:

1400/07/17
11:20:43
5.0 / 5
1125
تگهای خبر: بیمار , بیماری , سلامت , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما