در یك مطالعه بررسی شد

تأثیر كووید-۱۹ در راه رفتن افراد

تأثیر كووید-۱۹ در راه رفتن افراد به گزارش مطب نما پژوهشگران گروه بیومکانیک و فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی با بررسی فعالیت عضلات افراد بهبود یافته از کرونا و مقایسه آن با افراد سالم دریافتند که الگوی راه رفتن افراد بهبود یافته متفاوت از افراد سالم می باشد و این مورد احتمال صدمه و سقوط را در آنها بیشتر می کند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، بیماری کووید-۱۹ علائم مختلفی همچون تب یا لرز، سردرد، سرفه، گلودرد، انسداد بینی یا آبریزش بینی، تنگی نفس یا مشکل در تنفس، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال، سرگیجه یا درد عضلات و بدن را به همراه دارد. بررسی ها نشان داده که علایم این بیماری که دستگاه تنفسی را درگیر می کند و همینطور وجود درد عضلانی، امکان دارد راه رفتن افراد را حتی پس از بهبود تحت تأثیر قرار دهند.
باتوجه به نوپدید بودن این بیماری، مطالعه ای درباره ارتباط و تأثیر این بیماری بر روی مکانیک راه رفتن، انجام نشده است. بنا بر این پژوهشگران با انجام مطالعه ای فعالیت عضلانی افراد مبتلا به کووید-۱۹ را با همسالانشان طی راه رفتن، مقایسه کردند.
برای انجام این پژوهش ۱۵ نفر مرد مبتلا به کووید-۱۹ که بیشتر از یک ماه از زمان بهبودی و دوره انتقال آنها گذشته بود (حداقل دو ماه از زمان ابتلا) و ۱۵ مرد سالم هم مورد بررسی قرار گرفتند. با بهره گیری از دستگاه الکترومایوگرافی فعالیت عضلات درشت نی قدامی، دوقلوی داخلی، پهن داخلی، راست رانی، پهن خارجی، دو سر رانی، نیم وتری و سرینی میانی افراد شرکت کننده در پژوهش ارزیابی شد.
بررسی های این تحقیق نشان داد که عوارض حسی و حرکتی ناشی از صدمه اعصاب محیطی که به سبب کووید-۱۹ ایجاد می شود، بر عملکرد عضلات در فازهای مختلف راه رفتن تأثیر می گذارد. این مساله سبب می شود الگوی راه رفتن بیماران از نظر طیف فعالیت عضلات، متفاوت از الگوی نرمال شود و سبب افزایش فرکانس سه عضله پهن داخلی، پهن خارجی و سرینی میانی در فاز پاسخ بارگذاری راه رفتن می شود.
به قول محققان این مطالعه: کاهش ظرفیت عملکری عضلات اندام تحتانی، منجر به عدم کنترل مناسب نیروی عکس العمل زمین می شود که احتمال صدمه و سقوط را در بیماران می افزاید.
پژوهشگران این مطالعه باتوجه به نتایج به دست آمده، انجام مطالعاتی در مورد پیدا کردن شیوه های درمانی و مطالعه در مورد اثرات تمرینات توانبخشی، اُرتُز پا و همینطور کفش، بر روی مکانیک اندام تحتانی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ پس از بهبود و گذشت دو ماه از مبتلا شدن و بهبود اولیه را پیشنهاد می کنند.
در انجام این پژوهش امیرعلی جعفرنژادگرو، آیدین ولی زاده اورنج و کوثر قادری؛ محققان دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی، مشارکت داشتند.
یافته های این مطالعه بهار سالجاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «مقایسه فعالیت عضلانی در افراد مبتلا به کووید-۱۹ با همسالان سالم طی راه رفتن» در فصل نامه طب توانبخشی، زیر نظر دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، انتشار یافته است.



1400/02/12
22:59:35
5.0 / 5
948
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما