معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام كرد

۳۶۳ آزمایشگاه تشخیص كرونا در كشور

۳۶۳ آزمایشگاه تشخیص كرونا در كشور معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن اشاره به مشکلات ناشی از تحریم ها در مقابله با بیماری کرونا، اظهار داشت: حالا هم کشوری که واکسن تولید می کند، تحت تأثیر تحریم ها به تکنولوژی دسترسی ندارد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رییسی در هجدهمین آیین پویش ره سلامت، مراسم افتتاح پروژه ICERP تجهیزات خریداری شده از محل تسهیلات بانک جهانی، اظهار داشت: به محض اینکه بحث کووید عنوان شد، وزیر بهداشت در حوزه آزمایشگاه برای یک کمیته تکنیکال که شامل انستیتو پاستور، آزمایشگاه مرجع، هیات امنای ارزی و... است، ابلاغ زدند. زمانیکه کرونا در کشور عنوان شد، ما تحت تأثیر مشکلات و تحریم ها در تأمین کیت مشکل داشتیم و با ظرفیت ۱۰ تست در روز با روش پان کرونا در انستیتو پاستور با تجربه ای که از سارس داشتیم، کار را آغاز کردیم. پس از آن دوستان ما در انستیتو پاستور تست ها را اختصاصی تر کردند. به تدریج ظرفیت تست به ۵۰ عدد رسید و در دو آزمایشگاه انستیتو پاستور و دانشکده بهداشت، کار را پیش می بردیم. پس از آن سازمان جهانی بهداشت مقداری کمک کرد و در ۱۹ فوریه تعداد آزمایش ها به ۲۰۰ عدد رسید و به تدریج کیت فراهم کردیم و در ۱۵ می ۲۰۰۰ تا ۲۰ هزار تست که ظرفیت انجام آنرا داشتیم.
وی اضافه کرد: ما از یک آزمایشگاهی که در انستیتو پاستور راه اندازی کردیم، هم اکنون به ۳۶۳ آزمایشگاه در سطح کشور رسیدیم که ۲۲۱ آزمایشگاه در ارتباط با بخش خصوصی و ۱۰۹ آزمایشگاه هم در ارتباط با بخش دولتی و ۳۳ تا هم در سایر مراکز ما فعالیت می نمایند. ازاین رو هم اکنون در سرتاسر کشور آزمایشگاه داریم با ظرفیت بالای ۱۰۰ هزار تست در روز و می توانیم به بالای ۲۰۰ هزار تست در روز هم برسیم. حالا در زمینه تست به خودکفایی رسیدیم.
رییسی افزود: باید توجه کرد که فقط توسعه مراکز آزمایشگاهی کافی نیست و همه آزمایشگاه ها باید زیر نظر یک رهبری و با یک کیفیت و ساختار کار کنند تا از نظر کیفی و تبادل دیتا باهم کار کنند. در عین حال ما بر کیفیت تست ها تاکید کردیم. چونکه دریافتیم که مهارت نمونه گیری در انجام تست می تواند یکی از نقاط قوت یا ضعف این تست باشد. بر این اساس آموزش هایی برای افرادی که نمونه گیری می کردند، برگزار کردیم. همینطور هم در بخش خصوصی هم دولتی، در زمینه کیفیت کار نظارت بر منابع انسانی را انجام دادیم. در اوایل که همه می ترسیدند، نیروی انسانی در آزمایشگاه ها با این ویروس خطرناک کار می کردند. بر این اساس نیاز بود که پروتکل های بسیار ایمن داشته باشیم تا این افراد محافظت شوند.
وی اظهار داشت: اقدام دیگری که به صورت موازی پیش بردیم، این بود که قسمت R&D آزمایشگاه ها کار می کردند و این هم یکی از اهداف استراتژیک ما بود. در این راستا شرکتهای دانش بنیان ما هم به سمت ساخت کیت های مولکولی، انتی بادی و انتی ژن رفتند.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف ما این بود که انجام تست مان هدفمند و هوشمند باشد و شعارمان این بود که صرف انجام تست به دردمان نمیخورد، بلکه باید از نتیجه تستی که میگیریم به اهداف استراتژیک برسیم.
رییسی ضمن اشاره به چالش های موجود هم اظهار داشت: ما برای افزایش و گسترش آزمایشگاه هایمان، تحت تأثیر تحریم ها بودیم و این یکی از اشکالات ما بود. ما هنوز در زمینه دسترسی به تکنولوژی تحت تحریم هستیم. آن هم در کشوری که جزو معدود کشورهایی هستیم که واکسن می سازیم. کشوری که دارد واکسن می سازد، تحت تأثیر تحریم ها به تکنولوژی دسترسی ندارد. در حالیکه با عنایت به جهش هایی که امکان دارد ویروس داشته باشد، ما باید بتوانیم سریعا ارزیابی نماییم و بدانیم ویروس چه تغییر رفتار و ژنتیکی داشته است. با این وجود کشوری که واکسن تولید می کند، تحت تأثیر تحریم ها به تکنولوژی دسترسی ندارد.
وی افزود: بحث اتصال و دیتا بانکی که باید درست می کردیم که از چالشها بود که حل شد و هم اکنون یک کرونا هاب داریم. بحث لجستیک و مسائل مالی هم مهم می باشد که ما را گرفتار چالش می کند. ما از کره جنوبی کیت خریدیم و قرار بود از ترکیه به ایران آید که جلوی آنرا در آخرین لحظه گرفتند.
وی اظهار داشت: پروژه ICERP یکی از معدود پروژه هایی است که ظرف یکسال شروع شده و پیش رفته است که بسیار مهم می باشد. ما بر طبق این برنامه ۴۳ آزمایشگاه با تعداد انجام آزمایش متوسط به بالا را در ۳۱ استان دیدیم که در این حوزه ۴۵ pcr ستاپ، ۹۰ تست اکسترکشن، پنج میلیون و ۳۰۰ هزار کیت اکسترکشن و... داشتیم.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، هجدهمین آیین پویش ره سلامت و مراسم افتتاح پروژه ICERP و تجهیزات و ملزومات خریداری شده از محل تسهیلات بانک جهانی با حضور دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احمد المنظری رئیس منطقه ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، دکتر محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، کریستف هملمن نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران و معاونین وزارت بهداشت و روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور از راه ویدیوکنفرانش در حال برگزاری است.




منبع:

1399/11/30
21:42:39
0.0 / 5
1163
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما