اجرای ۴ پروژه برای تولید واكسن كرونا با بهره گیری از ویروس سرخك

اجرای ۴ پروژه برای تولید واكسن كرونا با بهره گیری از ویروس سرخك هم اکنون در پروژه های واکسن کرونا 4 پروژه اصلی در کشور در حال اجراست که از وکتور سرخک استفاده می شود که یکی از این پروژه ها در انستیتوپاستور در حال اجراست.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دکتر کیهان آزاد منش، استاد انستیتوپاستور و مدیر علمی یکی از شرکت های داروسازی در وبینار "بررسی وضعیت تولید واکسن کرونا در کشورها و ارائه توانمندی کشور ایران در تولید آن" که امروز در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، با اعلان اینکه یک چهارم واکسن های کرونا برمبنای پلت فرم های ناقل ویروسی هستند، اظهار داشت: به لحاظ تاریخی این نوع واکسن ها دارای نسل های یک تا سه است.
وی نسل اول را واکسن های "این اکتیو"، نسل دوم را "کوکسید کونژوگه" و نسل سوم را DNA و RNA ها دانست و اظهار نمود: از این نسل بودن الزاما به سبب بهتر بودن کارایی نیست، بلکه به سبب فناوری است و هم اکنون واکسن هایی در نسل اول داریم و تعداد کمی از واکسن های نوع سوم در اختیار داریم.
آزاد منش با تاکید بر اینکه در زمینه ناقل های ویروسی دو نوع کلی "تکثیر شونده" و "غیر تکثیر شونده" داریم، تصریح کرد: نوع تکثیر شونده همان است که برای تولید واکسن از آن استفاده می شود، ضمن آنکه واکسن سرخک از این نوع است.
مدیر علمی این شرکت دارو سازی با تاکید بر اینکه ما از دو پلت فرم بهره بردیم، افزود: یکی از این پلت فرم ها ویروس سرخک نوترکیب بعنوان ویروس تکثیر شونده است که ایمن بودن یکی از مزایای آن محسوب می شود، ضمن آنکه دانش فنی تولید سرخک را بیش از ۶۰ سال است که در کشور داریم.
استاد انستیتوپاستور، اشاره کرد: هم اکنون در پروژه های واکسن کرونا ۴ پروژه اصلی در کشور در حال اجراست که از وکتور سرخک استفاده می شود که یکی از آنها در انستیتوپاستور است.
وی با اشاره به مکانیزم اجرای این طرح افزود: برای سارس-کووید-۲ پروتئین اسپایک و انواع واریته های آنرا ساختیم.
آزادمنش، اظهار نمود: هم اکنون ۳ پروژه "ارزیابی میزان آنتی بادی خنثی کننده AD۵ در جمعیت ایرانی"، "ارزیابی میزان آنتی بادی ضد سویه واکسن سرخک در جمعیت ایرانی" و "ساخت سودوویروس های S جهش یافته بمنظور ارزیابی قدرت خنثی" را در دستور کار داریم.



1399/10/12
13:22:19
0.0 / 5
1367
تگهای خبر: پروتئین , پزشك , پزشكی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما