انعقاد تفاهم نامه ای برای افزایش مصرف سرانه آبزیان در كشور

انعقاد تفاهم نامه ای برای افزایش مصرف سرانه آبزیان در كشور مطب نما: تفاهم نامه همكاریهای مشترك بین انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور و سازمان شیلات ایران منعقد شد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا و به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، در مراسم انعقاد این تفاهم نامه دکتر جلال الدین میرزای رزاز سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، اجرای طرح بررسی میزان مصرف مواد تغذیه ای در کشور را یکی از اقدامات انستیتو ذکر کرد که نتایج آن به منظور برنامه ریزی های لازم به سازمان ها و وزارتخانه های مربوطه ارسال می شود و اضافه کرد: پنجمین دوره طرح بزرگ بررسی مصرف هم در حال آماده سازی است که ۹۵ درصد پیشرفت داشته و امیدواریم در چهار ماهه آینده نتایج آنرا استخراج و در اختیار وزارتخانه ها قرار دهیم.
به گفته وی، در این طرح ملی جزیی ترین مسایل خوراکی و تغذیه ایرانی مورد بررسی قرار میگیرد که می تواند در تصمیم گیری ها و سیاستگذاری ها اثرگذار باشد.
دکتر رزاز با اشاره به سرانه مصرف ۲۰ تا ۲۲ کیلوگرمی آبزیان در کشورهای اروپایی، اظهار داشت: سرانه مصرف آبزیان در کشور ما پایین است البته در سالهای اخیر این میزان از ۱۰ به ۱۲ کیلوگرم رسیده که نشان داده است ریل گذاری ها در سال های گذشته به درستی انجام شده و باید به شکل انسجام یافته تری به سمت افزایش سرانه مصرف آبزیان حرکت نماییم.
به گفته وی، ایران از نظر برنامه های منطقه ای و فرامنطقه ای جزو کشورهایی است که در پایگاه تغذیه و غذا قرار گرفته و رقابت شدیدی بین ایران، عراق و عربستان وجود دارد.
دکتر رزاز، انستیتو تحقیقات تغذیه را بعنوان قدیمی ترین نهاد آموزش و پژوهش در حوزه تغذیه برشمرد که آمادگی همکاری در موضوعات علمی با شیلات را داراست و با اشاره به این قرارداد همکاری، تعیین ارزش غذایی ماهیان و سایر آبزیان را یکی از مفاد این تفاهم نامه برشمرد که در دو سال قبل در جدول ترکیبات محاسبه شده است. همینطور آلودگی آب را یکی از نگرانی های مردم ذکر کرد که این آمادگی وجود دارد تا در این مورد هم اقداماتی صورت گیرد.
در ادامه دکتر نبی اله خون میرزایی رئیس سازمان شیلات ایران نیز در این نشست از شیلات بعنوان ضلع سوم همکاری با انستیتو، دانشکده و بخش علمی و آموزشی مجموعه وزارت بهداشت نام برد و ابراز امیدواری کرد که با این تفاهم نامه این همکاری و هم افزایی توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه در آغاز انقلاب اسلامی، تولیدات شیلات حدود ۳۲ هزار تن، پرورش حدود ۳ هزار تن و صید حدود ۲۹ هزار تن بود اظهار داشت: پارسال بیشتر از ۷۵۵ هزار تن صید و بیشتر از ۵۲۵ هزار تن پرورش در کشور داشتیم.
رئیس سازمان شیلات کشور بیان داشت: تولیدات شیلات کشور پارسال از یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن فراتر رفت. به صورتی که این میزان تولید با مقدار جزیی طبق تکلیف برنامه ای ما ۱۳ کیلوگرم بود اما عملکرد ما ۱۳ کیلو و ۳۰۰ گرم رسید.
دکتر خون میرزایی در ادامه تصریح کرد: باید تلاش نماییم الگوی تغذیه را متناسب با شرایط جامعه و مسایل فنی مرتبط تنظیم و رویکرد تغذیه ای خویش را اصلاح نماییم.
وی با اشاره به روند افزایشی تولیدات شیلات کشور اظهارداشت: هم اکنون با عنایت به روندی افزایشی تولیدات شیلات و وجود زیرساخت ها و نیروی انسانی تربیت شده می توانیم با برنامه ریزی های لازم، مصرف سرانه آبزیان را در کشور بالا ببریم. این درحالی است که در گذشته به تولید فکر می کردیم و به صادرات کمتر توجه می شد.
رئیس سازمان شیلات کل کشور با اشاره به افزایش ظرفیت های تولیدی شیلات و در نتیجه ارز آوری و صادرات خوب یادآوری کرد که با به اشتراک گذاشتن توانمندی ها، تجربیات و تقویت ارتباطات می توان نقاط ضعف کار را پوشش داد.
به گفته وی، ایران در تولید ماهی قزل آلا در رتبه اول، تولید خاویار در رتبه دوم، تولید گوشت خاویاری در رتبه سوم، تولید میگو متناسب با نوسانات که در جهان رخ می دهد در حدود رتبه دهم جهانی و صید در اقیانوس هند در رتبه اول منطقه قرار دارد.




منبع:

1399/06/28
15:13:39
5.0 / 5
1789
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , تولید , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما