در یك مطالعه بررسی شد

فاضلاب و باكتری های روده ای كه در آب خزر شنا می كنند

فاضلاب و باكتری های روده ای كه در آب خزر شنا می كنند مطب نما: یافته های به دست آمده از مطالعه ای یك ساله روی آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد، نشان داد كه آب این سواحل كیفیت مناسبی ندارد. حضور باكتری های روده ای در نمونه آب ها نشان دهنده ورود فاضلاب به این سواحل است.


به گزارش ایسنا، در سال های اخیر نگرانی ها در مورد آلودگی دریای خزر بیشتر شده. این دریاچه با مشکلات زیست محیطی مختلفی مثل ورود فاضلاب شهری و صنعتی روبرو است. ورود این فاضلاب ها موجب آلودگی سواحل شده و برای شناگران در این آب ها مشکلاتی به وجود می آورد.

باتوجه به اهمیت آلودگی آب و ارتباط آن با سلامت گردشگران، سیده فاطمه موسوی، هادی نیک نژاد و فتح الله غلامی بروجنی از پژوهشگران بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در مطالعه ای کیفیت آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد استان مازندران را بررسی کردند.

شهرستان محمودآباد بیشترین ساحل آزاد و قابل دسترس برای مسافرات را در میان سایر شهرهای ساحلی استان دارد و در روزهای تعطیلات مقصد مسافران زیادی از مناطق مختلف کشور است.

با بررسی میزان تراکم جمعیتی و نیز میزان استفاده گردشگران از ایستگاه های شنا در شهرستان محمودآباد، ۱۵ ایستگاه برگزیده شد و از هر ایستگاه به صورت ماهانه، در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان ۱۶۸ نمونه از عمق ۲۰ تا ۳۰ سانتی متری از سطح آب دریا برداشته شد. این نمونه گیری ها در دو شرایط آب وهوایی آرام و مواج انجام گرفت و از مناطقی بود که بیشترین تعداد شناگر را داشتند.

نمونه ها بعد از برداشت بلافاصله در شرایط استاندارد به آزمایشگاه مرکز بهداشت شهرستان محمودآباد منتقل و آزمایش های میکروبی بر روی آنها انجام می شد. بعد از انجام آزمایش های مربوطه، میانگین تعداد باکتری های کلی فرم کل و کلی فرم مدفوعی و انتروکوک های روده ای در نمونه ها مشخص شد.

باکتری های کلی فرم و انتروکوک های روده ای باکتری هایی هستند که در روده جانداران خون گرم همچون انسان زندگی می کنند و حضور آنها در محیط آبی نشان دهنده آلودگی آب با مدفوع است.

با بررسی میزان میکروارگانیسم های کلی فرم کل و انتروکوک های روده ای مشخص شد که تمام ایستگاه ها در فصل زمستان بیش ترین مقدار را داشته است و بیشترین میزان کلی فرم مدفوعی در فصل پاییز بوده است.

بگفته پژوهشگران این مطالعه، از دلیلهای احتمالی این مساله می توان به تخلیه پساب های خانگی و شهری و کشاورزی اشاره نمود که به صورت مستقیم و تصفیه نشده وارد محیط آبی می شوند. همین طور با تغییرات جوی و بارندگی های فصل پاییز و زمستان، آلودگی های باکتریایی موجود در حوزه آبریز دریا وارد سواحل شنا می شود.

بررسی مناطق مختلف نشان داد که ایستگاه طرح دریا ستاره شیلات بیش ترین میزان آلودگی باکتریایی را داشته است. بگفته پژوهشگران این مطالعه دلیلهای احتمالی این موضوع، موقعیت جغرافیایی این ساحل، دسترسی سهل و نزدیکی آن به راه اصلی و همین طور تخلیه فاضلاب رستوران های اطراف است.

برمبنای نتایج این مطالعه، بیشتر ایستگاه های شنای این شهرستان از نظر بار آلودگی نامطلوب هستند. به پیشنهاد پژوهشگران این پژوهش، برای کمک به حفظ سلامت و جلوگیری از شیوع بیماری نیاز به نظارت بیشتر بر طرح های سالم سازی دریا و نمونه برداری دائمی از آب دریا است. همین طور افزایش امکانات بهداشتی رفاهی و آگاهی شناگران و گردشگران در استفاده صحیح از آنها لازم است.

این مطالعه برمبنای طرح پژوهشی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شده و یافته های آن شهریور ماه سال جاری (۱۳۹۹) به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی کیفیت میکروبی آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد در سال ۱۳۹۸» در مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران انتشار یافته است.





منبع:

1399/06/17
19:50:42
5.0 / 5
1948
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما