تأثیر ماست پروبیوتیك بر بیماران دارای سندرم متابولیك
به گزارش مطب نما نتایج یك پژوهش نشان داده است ماست پروبیوتیك می تواند اثرات مفید بیشتری در مقایسه با ماست معمولی در بیماران مبتلا به سندرم متابولیك داشته باشد.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، سندرم متابولیک مجموعه ای از شاخصهای تن سنجی و بیوشیمیایی بوده و خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی-عروقی و دیابت نوع دو را زیاد می کند.
تعدادی از محققان، مطالعه بررسی هایی در زمینه اثر ماست پروبیوتیک -حاوی L. acidophilus La۵ و B. Lactis Bb۱۲ - و ماست معمولی بر شاخصهای تن سنجی و بیوشیمیایی در افراد مبتلا به سندرم متابولیک انجام دادند.
طی این تحقیق، ۴۴ بیمار روزانه ۳۰۰ گرم ماست پروبیوتیک یا ماست معمولی – هر دو کم چرب- را به مدت هشت هفته مصرف کردند. کاهش درون گروهی فشار خون سیستولی و دیاستولی در هر دو نوع ماست دیده شد. تنها ماست پروبیوتیک سبب کاهش اشتها، وزن، شاخص توده بدنی، سطح گلوکز سرم، انسولین سرم، مقاومت انسولینی، تری گلیسرید، اسید اوریک، مولکول چسبان عروقی (sVCAM-۱) و مهار کننده فعال کننده پلاسمینوژن -۱ (PAI-۱) و افزایش HDL-C و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی(TAC) شد.
در انتهای مطالعه گلوکز سرم، اسید اوریک و sVCAM-۱ در گروه ماست پروبیوتیک از ماست معمولی کمتر بود.
بر مبنای اعلام پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور، نتایج این مطالعه نشان داد که هر دو نوع ماست معمولی و پروبیوتیک اثرات مفیدی را در افراد مبتلا به سندرم متابولیک دارند ولی اثرات مفید ماست پروبیوتیک از ماست معمولی می تواند بیشتر باشد.
مقاله حاصل از این پژوهش که توسط لیلا رضازاده، بهرام پورقاسم گرگری، محمد اصغری جعفرآبادی و بیت الله علی پور از دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شده است در شصت ونهمین شماره ی مجله ی Nutrition انتشار یافته است.
منبع: مطب نما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب