اولین مشاهده كروناویروس در شیر مادر
به گزارش مطب نما دانشمندان می گویند آزمایش كروناویروس در شیر یك مادر مبتلا به كووید-۱۹ مثبت شده است، اما هنوز معلوم نیست كه آیا این ویروس می تواند از راه شیر مادر منتقل شود یا خیر.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا و به نقل از تک تایمز، محققان آلمانی به نخستین نمونه وجود کروناویروس جدید موجود در شیر مادر رسیده اند.
محققان در یک بیمارستان آلمان، از دو زن که آزمایش کروناویروس آنها مثبت بود، نمونه شیر گرفتند. پیش از استفاده از پمپ برای جمع آوری شیر، سینه های آنان ضد عفونی شد تا از احتمال آلوده شدن شیر به کروناویروس در حین این کار، جلوگیری شود.
"یان مونیخ"، استاد مؤسسه ویروس شناسی مولکولی "اولم"(Ulm) آلمان و سرپرست این مطالعه، اظهار داشت: ما شیر را با استفاده از یک روش بسیار حساس برای تشخیص و اندازه گیری میزان ویروس در RNA یا مواد ژنتیکی مورد مطالعه قرار دادیم.
از مادر اول که مبتلا به کووید-۱۹ شده و بهبود یافته بود، بعد از بهبود یافتگی ۴ نمونه شیر گرفته شد و نتیجه آزمایش همگی منفی شد.
اما نتیجه آزمایش شیر مادر دوم در حالیکه علایم خفیف مبتلا شدن به کووید-۱۹ داشت، به مدت چهار روز متوالی مثبت شد و دو آزمایش که در ایام ابتدایی بروز علایم از وی انجام شد، منفی شده بود.
آزمایش کروناویروس فرزند مادر دوم مثبت شد، اما محققان مطمئن نیستند که نوزاد ویروس را از شیر مادر گرفته یا اینکه شیوه انتقال دیگری دخیل بوده است.
به قول محققان، این مادر از زمان شروع علایم کووید-۱۹، ماسک زده است و هنگام دست زدن و تغذیه نوزاد خود، اقدامات احتیاطی همچون تمیز و ضد عفونی کردن دست و سینه و پمپ را هم انجام داده است.
"مونیخ" تاکید کرد که این نتایج، مشاهده ای است؛ چونکه این گروه تنها نمونه های RNA ویروسی را در یک نمونه پیدا کرده است.
مطالعات بیشتری برای تجزیه و تحلیل و معین شدن جزئیات لازم است که چه تعداد از مادران دارای RNA ویروسی در شیر خود هستند و اینکه آیا ویروس عفونی است و می تواند به نوزاد منتقل شود. البته می دانیم که خیلی از ویروس ها مانند HIV-۱ از راه شیر مادر منتقل می شوند.
بعد از ظهور بیماری همه گیر کووید-۱۹ از پنج ماه پیش، یکی از نگرانی هایی که در مورد آن حل نشده، امکان انتقال ویروس از مادر به نوزاد شیرخوار است. تحقیقات انتشار یافته در مجله پزشکی New England در ماه آوریل که در آن شیر سه مادر مورد آزمایش قرار گرفت، هیچ مدرکی در خصوص وجود کروناویروس نیافت، اما اندازه این مطالعه کوچک بود.
ویروس "SARS-CoV-2" متعلق به خانواده گسترده ای از ویروس های کرونا همچون "SARS-CoV" عامل سندرم حاد تنفسی شدید یا "سارس"(SARS)، سندرم تنفسی خاورمیانه یا "مرس"(MERS) و سایر موارد است که سبب ایجاد سرماخوردگی شایع می شوند.
"مونیخ" و گروهش از پیدا کردن "SARS-CoV-2" در نمونه ها شگفت زده شدند، چونکه کروناویروس ها تابحال هیچگاه در شیر انسان دیده نشده بودند و تابحال شیر دادن مادران آلوده به کروناویروس به نوزادان خود، ایمن در نظر گرفته می شد.
اما آیا همه مادران در طول شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ باید از شیردهی به نوزاد خود خودداری کنند؟ "مونیخ" می گوید مادران بدون علامت، در شیر خود ویروس ندارند و هنوز هم می توانند به فرزند خود شیر دهند.
وی ادامه داد: برای مادران دارای علایم بیماری هم سفارش می شود پیش از شیردهی به نوزاد خود، مبادرت به جمع آوری شیر خود و آزمایش آن کنند. هرچند که یک روش جایگزین می تواند پاستوریزه کردن شیر باشد. با این وجود هنوز مشخص نشده است که آیا این کار، ویروس را غیرفعال می کند یا خیر.
مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری های آمریکا در مورد شیردهی مادران اعلام نموده است: ما نمی دانیم مادرانی که به کووید-۱۹ مبتلا هستند، می توانند ویروس را از راه شیر خود منتقل کنند یا نه، اما داده های محدود موجود نشان داده است که شیر مادر امکان دارد منبع انتقال نباشد. یک مادر مبتلا به کووید-۱۹ باید برای پیشگیری از انتقال ویروس به فرزند خود تمام اقدامات احتیاطی همچون رعایت بهداشت دست و ماسک زدن را انجام دهد.
این مطالعه در مجله The Lancet انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب