پژوهشگران بررسی كردند
تأثیر پیلاتس و باراسل بر زنان دارای كمردرد مزمن
به گزارش مطب نما نتایج یك پژوهش نشان داده است تمرین های باراسل و پیلاتس می تواند باعث بهبود كیفیت زندگی زنان مبتلا به كمر درد مزمن شود.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، کمردرد یکی از شایع ترین مشکلات بهداشتی دنیای امروز است که سبب اختلال در انجام کار روزانه و صرف هزینه زیاد شده است. کمردرد مزمن دردی است که امکان دارد به سرعت و یا به تدریج ایجاد شود و برای مدت طولانی باقی بماند. به صورت کلی اگر کمردرد بیشتر از سه ماه طول بکشد، کمردرد مزمن نامیده می شود. محققان در پژوهشی تأثیر تمرینات باراسل و پیلاتس بر کیفیت زندگی زنان مبتلا به کمر درد مزمن را بررسی نموده اند.
در این پژوهش که توسط مارال امینی، کارشناس ارشد گروه صدمه شناسی ورزشی و حرکت اصلاحی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) و غلامعلی قاسمی، دانشیار گروه صدمه شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی دانشگاه اصفهان انجام شده، آمده است: «پژوهش حاضر با عنایت به ماهیت مبحث و شکل اجرای آن بالینی و از نوع نیمه تجربی و کاربردی و با طرح پیش آزمون، پس آزمون در سه گروه است که در آن گروه ها، شامل دو گروه تمرینی باراسل و پیلاتس و یک گروه کنترل بود.»
بر اساس داده های این مقاله، افراد تحت مطالعه، بیماران مبتلا به کمردرد مزمن با عوامل ناشناخته بودند که با تشخیص پزشک متخصص به مرکز فیزیوتراپی بیمارستان خاتم الانبیا مراجعه نموده و به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شده بودند.
نویسندگان این مقاله می گویند: «بیماران گروه های تجربی به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه ۶۰ دقیقه ای به تمرین پرداختند و گروه کنترل در خلال این زمان در هیچ گونه فعالیت درمان شرکت نداشته و به فعالیتهای عادی روزانه مشغول بودند.»
بعد از برگزاری جلسات درمانی، همه آزمودنی ها در پس آزمون شرکت کردند و شاخصهای مورد نظر اندازه گیری شد.
در این پژوهش آمده است: «بیماران گروه های مداخله، تمرینات منتخب باراسل و پیلاتس را زیر نظر مربی باراسل و پیلاتس انجام دادند. برنامه تمرینی در هر جلسه شامل سه بخش: گرم کردن، تمرینات اصلی و سرد کردن انجام شد. در این پژوهش از پرسشنامه استاندارد شده دارای فرم کوتاه ۳۶ سوالی که کیفیت زندگی فرد مبتلا به کمردرد را می سنجد، استفاده شده که این پرسشنامه با این وجود طوری طراحی شده است که می توان با آن حیطه های کیفیت زندگی را هم به صورت مجزا سنجید.»
بر اساس یافته های این تحقیق، تمرینات مداخله ای پیلاتس و باراسل سبب افزایش معنادار کیفیت زندگی در زنان مبتلا به کمر درد مزمن شده، در حالیکه در آزمودنی های گروه کنترل، تفاوت معناداری مشاهده نشد.
محققان با عنایت به یافته های این تحقیق نتیجه گیری کرده اند که تمرین های باراسل و پیلاتس می تواند باعث بهبود کیفیت زندگی زنان مبتلا به کمر درد مزمن شود، ازاین رو احیانا می تواند بعنوان یک مدالیته مفید برای توانبخشی و بالا بردن کیفیت زندگی زنان مبتلا به کمردرد مزمن سفارش شود.
این مقاله در نخستین شماره نهمین دوره فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب