رئیس مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشكی تهران بیان كرد

نتایج پژوهش های بین المللی درباره ماندگاری كرونا ویروس در هوا

نتایج پژوهش های بین المللی درباره ماندگاری كرونا ویروس در هوا به گزارش مطب نما رئیس مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشكی تهران درباره نتایج تحقیقات بین المللی پیرامون ماندگاری ویروس كرونا در هوا اظهار داشت: بتازگی پژوهشی دراین زمینه توسط پژوهشگران دانشگاه های ˮپرینستونˮ، ˮیو-سی-ال-ایˮ و موسسه ملی بهداشت آمریكا(NIH) انجام گرفت كه در 17 مارس 2020 در نشریه علمی معتبر N.E.J.M (مجله پزشكی ˮنیو انگلندˮ) به چاپ رسید. طبق این پژوهش، مدت پایداری ویروس كرونای زنده در هوا تا 3 ساعت است.


دكتر مصطفی معین در گفت و گو با ایسنا، درباره ماندگاری ویروس كرونا در هوا اظهار داشت: هنوز درباره اپیدمیولوژی پاندمی كرونا(COVID-۱۹)، ابهامات، ناشناخته ها و اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و مطالعات فزاینده ای در كشورهای مختلف دراین زمینه شروع شده است. اخیراً پژوهشی دراین زمینه توسط پژوهشگران دانشگاه های "پرینستون"، "یو-سی-ال-ای" و موسسه ملی بهداشت آمریكا(NIH) انجام گرفت كه در ۱۷ مارس ۲۰۲۰ در نشریه علمی معتبر N.E.J.M (مجله پزشكی "نیو انگلند") به چاپ رسید. طبق این پژوهش، مدت پایداری ویروس كرونای زنده در هوا تا ۳ ساعت، روی سطح مسی تا ۴ ساعت، روی سطوح كاغذیی و مقوایی تا ۲۴ ساعت و روی سطوح پلاستیكی و استیل تا ۷۲ ساعت خواهد بود.
وی درباره انتشار خبری در صداوسیما در خصوص این كه ویروس كرونا تا هشت ساعت در هوا زنده می ماند اظهار داشت: سفارش می شود صدا و سیمای ملی به سبب وابستگی به حكومت و گستردگی پوشش آن در داخل و خارج كشور، منابع اطلاعات علمی خودرا از مراجع تخصصی رسمی و معتبر انتخاب نماید. آنچه در شبكه های اجتماعی فضای مجازی و یا نشریات و روزنامه های داخلی و یا خارجی منتشر می شود چندان دقیق و روزآمد نیست و نمی تواند مورد استناد واقع شود.
رییس شورای عالی نظام پزشكی در ادامه با بیان این كه«بیش از آنكه فضای باز و یا بسته در مدت زنده ماندن ویروس كرونا و سرایت و انتقال آن از اشخاص ناقل ویروس یا بیمار به دیگران موثر باشد، نزدیك بودن افراد به یكدیگر و عدم حفظ فاصله ها موثر است.» اضافه كرد: البته كادرهای پزشكی و دندانپزشكی، پرستاری، آزمایشگاهی یا رادیولوژی به خاطر اینكه تماس بیشتر و از نزدیك با بیماران یا افراد آلوده و ناقل ویروس دارند طبیعی است كه بیش از سایر حرفه ها و گروه های اجتماعی در معرض خطر قرار بگیرند و باید ماسك و پوشش های ایمنی و محافظ داشته باشند. اگر در مورد استفاده از ماسك توسط افراد سالم در همه شرایط اختلاف نظر و یا تردید وجود دارد ولی در تماس با بیماران و یا خود افرادی كه حالت سرماخوردگی دارند(برای عدم سرایت به دیگران)، زدن ماسك الزامی است.
رئیس مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی درباب میزان ابتلای بیماران آسمی به كووید- ۱۹ اظهار داشت: آسم همچون بیماری های زمینه ای و مزمن راه های هوائی ریه است كه بیماران مبتلا به آن از نظر شدت مبتلاشدن به عفونت ویروسی كرونا و عوارض آن در معرض مخاطره بیشتری قرار دارند. بدین سبب بیمارانی كه سابقه آسم و یا بیماری های انسدادی مزمن ریه(COPD) داشته اند باید مراقبت بیشتری از نظر عدم تماس با بیماران گرفتار كرونا، رعایت سفارش های بهداشتی چون شستشوی منظم دست، حفظ فاصله فیزیكی، ماندن در منزل، خواب و استراحت كافی و تغذیه مناسب و مصرف دقیق داروهای خود داشته باشند.
وی درانتها اضافه كرد: پرهیز از مواد و عوامل آلرژی زا، دود سیگار و قلیان و آتش، گرد و غبار، بوی تند مواد شیمیائی و شوینده ها و برخی مواد غذائی و یا داروئی حساسیت زا كه پزشك معالج منع كرده است نیز ضروری می باشد. مصرف دقیق داروهای استنشاقی و یا خوراكی ضد آسم و یا آلرژی كه پزشك معالج تجویز كرده است باید ادامه یابد. حال اگر آسم و یا آلرژی بیمار تحت كنترل مطلوب است، طبق نظر پزشك معالج نیازی به آغاز مصرف مجدد دارو نخواهد بود. در هر صورت چنانچه علایم تنفسی و یا آلرژی بینی و یا پوستی(اگزما) و... رو به شدت گذاشت و با داروهای تجویز شده بر طرف نشد باید به پزشك و یا در صورت نیاز به اورژانس رجوع كرد.




منبع:

1399/01/11
21:58:54
5.0 / 5
3616
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما