دردهای شدید قاعدگی را جدی بگیرید

دردهای شدید قاعدگی را جدی بگیرید به گزارش مطب نما یكی از مشكلاتی كه اغلب خانم ها با آن موجه اند، دردهای دوره‌ی قاعدگی است. اما آیا همه دردهای قاعدگی طبیعی اند یا امكان دارد علامت یك بیماری جدی زنان باشند؟


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر عاطفه گرگین - عضو تیم تخصصی كلینیك اندومتریوز ابن سینا، با اشاره به باورهای نادرست در بین زنان درباره قاعدگی اظهار داشت: متأسفانه این تصور به غلط در بین دختران و زنان كشورمان وجود دارد كه درد شدید در دوره قاعدگی طبیعی است و همه خانم ها آنرا تجربه می كنند. مادران ما این باور نادرست را به ما منتقل كرده اند و ما هم آنرا به فرزندان مان منتقل می نماییم. همین مبحث سبب می شود كه تشخیص یك بیماری مهم زنان، یعنی اندومتریوز سال ها به تعویق افتد.
گرگین در پاسخ به این پرسش كه اندومتریوز چیست، توضیح داد: اندومتریوز یعنی رشد بافت آندومتر یا همان بافت دیواره رحم در جاهای دیگر. یعنی بافتی كه قاعدتاً مختص جدار رحم است، در جاهای دیگر مثلاً لوله های رحمی، تخمدان ها یا نقاط دیگر شكم و لگن و حتی در دیگر اعضای بدن، مانند ریه، رشد می كند. این بافت ها با شروع قاعدگی، همانند دیواره رحم آغاز به خونریزی می كنند و سبب دردهای شدید می شوند. اندومتریوز می تواند با آغاز بلوغ دختران بروز كند و ازاین رو می تواند دختران نوجوان را هم درگیر كند.
عضو تیم تخصصی كلینیك اندومتریوز ابن سینا، در ادامه با اشاره به نامعلوم بودن علت بروز این بیماری اضافه كرد: هنوز معلوم نیست كه علت شكل گیری اندومتریوز چیست، اما عوارض جدی آن مثل ایجاد چسبندگی و ناباروری، به اثبات رسیده است و هرچه این بیماری دیرتر تشخیص داده شود، بیشتر گسترش پیدا می كند و نقاط بیشتری را درگیر می كند. اینجاست كه اهمیت توجه به دردهای قاعدگی آشكار می شود.
این متخصص زنان و فلوشیپ لاپاراسكوپی با اشاره به علایم اخطار دهنده اندومتریوز اظهار داشت: اندومتریوز می تواند بدون علامت باشد، اما مهم ترین علامت آن درد شدید در دوران قاعدگی است. منظور از درد شدید دردی است كه سبب شود فرد نتواند به مدرسه، دانشگاه یا سر كار برود یا كارهای روزمره اش را انجام دهد. وقتی مثلاً دخترخانمی در یكی دو روز اول قاعدگی اش به علت درد شدید نمی تواند در مدرسه حاضر شود، نباید آنرا عادی قلمداد كرد. چونكه بی توجهی به این علایم امكان دارد سبب شود كه بیماری اش دیر تشخیص داده شود و در آینده عوارض جدی مانند ناباروری به دنبال داشته باشد.
گرگین با یادآور شدن این نكته كه درد شدید قاعدگی لزوماً به مفهوم وجود اندومتریوز نیست، توضیح داد: مطرح كردن این اخطار برای این است كه والدین دختران نوجوان یا خانم های بزرگسال از كنار این علایم به سادگی عبور نكنند و حتما برای انجام بررسی های لازم به متخصصان این حوزه رجوع كنند. آمارها نشان می دهند كه دست كم دو میلیون نفر در كشور مبتلا به این بیماری اند و احتمالاً تعداد مبتلایانی كه بیماری شان تشخیص داده نشده، بسیار بیشتر است.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا تنها علامت اندومتریوز، دردهای شدید قاعدگی است، اظهار داشت: شدید بودن خونریزی قاعدگی، درد مزمن لگنی و ناباروری از دیگر علایم این بیماری اند، اما هیچ كدام علامت اختصاصی اندومتریوز نیستند و فقط می توانند شك وجود این بیماری را مطرح كنند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان در ادامه با اشاره به روند تشخیص این بیماری در كلینیك اندومتریوز ابن سینا توضیح داد: كار ما با گرفتن یك شرح حال دقیق و مفصل از بیمار آغاز می شود. این شرح حال، شامل اطلاعات كلی مربوط به سلامت، جزئیات مربوط به سیكل های قاعدگی بیمار و … است. در مرحله بعد سونوگرافی و آزمایش های هورمونی انجام می شود. اما در نهایت تنها راه قطعی تشخیص و درمان اندومتریوز، لاپاراسكوپی است.
بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه ابن سینا، گرگین با اشاره به اینكه كلینیك اندومتریوز ابن سینا تنها كلینیك فوق تخصصی اندومتریوز در كشور است، تصریح كرد: خوشبختانه حالا جراحی های پیشرفته لاپاراسكوپی برای برداشتن بافت های اندومتریوز با موفقیت در كلینیك ما انجام می شود و تعداد، كیفیت و دقت جراحی های انجام شده توسط متخصصان و جراحان كلینیك ابن سینا هم طراز بهترین مراكز جراحی جهان است. همچنین، چون در موارد پیشرفته، بیماری امكان دارد اندام های داخلی، مانند روده و مجرای حالب را هم درگیر كرده باشد، جراحی ها به صورت تیمی و با همكاری متخصصان و جراحان داخلی، اورولوژی و دیگر تخصص های مرتبط انجام می شود.
این جراح و فلوشیپ زنان، ناباروری و لاپاراسكوپی در انتها بر نقش سیستم درمانی و رسانه ها در آگاهی بخشی در این زمینه تصریح كرد و خاطرنشان كرد: برای تشخیص زودهنگام بیماری آندومتریوز هم لازم است آگاهی عمومی درباره این بیماری و علایم آن ارتقا یابد.



1398/02/29
15:35:40
5.0 / 5
5001
تگهای خبر: بافت , بیمار , بیماری , جراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما