معاون پژوهشی دانشكده ریاضی دانشگاه تهران مطرح كرد

علل بی انگیزگی كنكوری ها برای انتخاب رشته های علوم پایه

علل بی انگیزگی كنكوری ها برای انتخاب رشته های علوم پایه به گزارش مطب نما معاون پژوهشی و تحصیلات تكمیلی دانشكده ریاضی، آمار و علوم كامپیوتر دانشگاه تهران كاربرد رشته های علوم پایه، همچون ریاضی، را غیر مستقیم و بنیادی برشمرد و اظهار داشت: این در شرایطی است كه الان اهمیت رشته های علوم پایه، همچون ریاضی، برای مسئولان كشور به درستی محرز نشده است.


محمد گنج تابش در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: شركت معتبر آی بی ام (بزرگترین شركت كامپیوتری دنیا) در سال ۲۰۱۵ میلادی بزرگترین كارفرمای فارغ التحصیلان دكترای رشته ریاضی محض بوده و این در شرایطی است كه در ایران برای این افراد بازار كار مناسبی وجود ندارد و آنها اغلب ناگزیر به مهاجرت به كشورهای آمریكایی و اروپایی برای ادامه تحصیل یا كار هستند.
وی با تاكید مجدد بر این كه كاربرد رشته های علوم پایه اغلب غیر مستقیم بوده و صنعت كشور تنها با استفاده از این فارغ التحصیلان می تواند پیشرفت كند، اضافه كرد: در رشته های علوم پایه به موضوعات بنیادی تر پرداخته می شود و آمادگی فارغ التحصیلان آنها به لحاظ ساختار ذهنی به این مسائل بیشتر از فارغ التحصیلان رشته های مهندسی است.
معاون پژوهشی و تحصیلات تكمیلی دانشكده ریاضی، آمار و علوم كامپیوتر دانشگاه تهران با تاكید بر این كه در كشورهای اروپایی و آمریكا در مقایسه با ایران بیشتر به رشته های علوم پایه اهمیت داده می شود، تصریح كرد: برای مهم برشمردن رشته های علوم پایه در ایران حتی چشم انداز روشنی هم وجود ندارد.

مشكل كجاست؟ دانشگاه یا صنعت؟
گنج تابش از مهم ترین علل بی انگیزگی داوطلبان كنكور برای انتخاب رشته های علوم پایه را نبود بازار كار مناسب، آینده شغلی و هم مشكلات فرهنگی خانواده های ایرانی دانست و اظهار داشت: خیلی از كارشناسان بر این امر خرده می گیرند كه فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه به درد صنعت كشور نمی خورند! اما واقعاً مشكل كجاست؟ دانشگاه ها یا صنعت؟ بنده تصور می كنم مشكل اساسی متوجه صنعت باشد.
وی با بیان این كه برای به كارگیری فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه باید بستر مناسب آن در صنعت فراهم گردد، اضافه كرد: تنها در صورت خصوصی شدن صنایع به معنای واقعی صنایع برای افزایش بهره وری و بازدهی به فكر استفاده از فارغ التحصیلان علوم پایه می افتند كه برای آنها پیشرفت را به دنبال دارد.
عضو هیئت علمی گروه علوم كامپیوتر دانشكده ریاضی، آمار و علوم كامپیوتر دانشگاه تهران با اعتقاد به این كه الان فارغ التحصیلان رشته های مهندسی هم وضعیت مناسبی ندارند، اظهار داشت: برای انجام صحیح هر كاری ابتدا باید مباحث پایه ای و نظری آن كار مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته و توسعه یابد، سپس رشته های مهندسی از یافته های رشته های علوم پایه بهره برده و از آنها در چارچوب ابزارهایی برای توسعه صنعت كشور استفاده كنند.
گنج تابش با بیان این كه انتظاری وجود ندارد كه مهندسان درباره مسائل نظری و بنیادی تحقیق كنند، اضافه كرد: این فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه هستند كه به مباحث بنیادی در علم مسلط هستند و این یعنی كاربرد غیر مستقیم علوم پایه در صنعت.
وی با بیان این كه الان در كشور شركت های خصوصی هم به شكلی دولتی هستند، افزود: برای ایجاد رقابتی سالم و سازنده باید صنایع به معنای واقعی خصوصی شوند و شركت ها برای پیشرفت خود باید از فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه استفاده كنند تا به كارآیی مطلوب خود برسند.

سطح بالای تدریس ریاضی در ایران
معاون پژوهشی و تحصیلات تكمیلی دانشكده ریاضی، آمار و علوم كامپیوتر دانشگاه تهران با بیان این كه این همان مسیری است كه دنیا پیموده و به نتیجه رسیده است، اضافه كرد: الان آمار قبولی در رشته های پزشكی حدود ۲۶ درصد و در رشته های علوم پایه بیشتر از ۱۷۰ درصد است! این بدان معناست كه تنها ۲۶ درصد از كسانی كه رشته های پزشكی را صرفاً برای آینده شغلی انتخاب می كنند می توانند پذیرفته شوند و ۷۴ درصد باقیمانده به دلیل پذیرفته نشدن گرفتار نوعی سرخوردگی می شوند و این معضلی است كه سال های آینده نمود خواهد یافت.
گنج تابش سطح رشته ریاضی را در دانشگاه های برتر كشور مناسب دانست و اظهار داشت: خوشبختانه دانشگاه های كشور كیفیت تدریس را تا جای ممكن بالا نگه داشته اند.
وی با اشاره به اینكه فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه برای اشتغال اغلب جذب مؤسسات آموزشی، بانك ها، مدارس و شركت های بیمه ای می شوند، اضافه كرد: البته شمار فراوانی از آنها هم برای ادامه تحصیل و شغل به آمریكا و كشورهای اروپایی مهاجرت می كنند.
عضو هیئت علمی گروه علوم كامپیوتر دانشكده ریاضی، آمار و علوم كامپیوتر دانشگاه تهران علت ادامه تحصیل فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه را بخشی علاقه شخصی و بخشی شرایط جامعه دانست و اظهار داشت: با خصوصی شدن واقعی صنایع هم می توان از مهاجرت این افراد به آمریكا و كشورهای اروپایی جلوگیری كرد و هم می توان با به كارگیری و اشتغال این افراد صنعت پررونق تر و شكوفایی را برای كشور رقم زد.
به گفته گنج تابش، همواره در شركت های بزرگ و معتبر دنیا یك بخش تحقیقات و توسعه (R&D) وجود دارد كه در آن عمدتاً از فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه استفاده می شود كه جای خالی این واحد در صنایع كشور به چشم می خورد.



1397/12/29
14:47:09
5.0 / 5
4552
تگهای خبر: آموزش , بیمه , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما