از سوی وزارت علوم انجام می شود
ایجاد گرنت خدماتی و تجهیزاتی برای آزمایشگاه ها
به گزارش مطب نما مدیركل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به اینكه حمایت مالی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم از آزمایشگاه ها، نیازمند وجود ابزارهایی همچون بانك اطلاعاتی است، از ایجاد یك گرنت (وام بلاعوض) خدماتی و تجهیزاتی به منظور استفاده در نظام رتبه بندی آزمایشگاه ها، از جانب وزارت علوم اطلاع داد.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر عبدالساده نیسی در نشست یك روزه شبكه آزمایشگاه های علمی ایران (شاعا) كه امروز (سه شنبه ۳۰ بهمن) با حضور تعدادی از مدیران و رؤسای پژوهشكده ها و آزمایشگاه های كشور در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران برگزار شد، با اشاره به اینكه یكی از مهم ترین بخش ها در دانشگاه ها و مراكز علمی وابسته به وزارت علوم، آزمایشگاه ها هستند و توجه خاصی به این بخش می شود، اظهار داشت: اگر به فلسفه تشكیل اتحادیه اروپا نگاه نماییم، درمی یابیم كه فلسفه شكل گیری و موفقیت آن، مشاركت با دیگر كشورها و انجام فعالیت های مشترك بوده است بر همین مبنا یك كشور با وجود داشتن علم و منابع مختلف، به تنهایی قادر به پیشرفت نیست.
وی با تاكید بر ضرورت انجام فعالیت های مشترك در كشور اضافه كرد: امروزه اگر در حوزه شبكه آزمایشگاهی تك رو باشیم، نمی توانیم كاری را پیش ببریم و برای نیل به اهداف و كسب موفقیت، باید یكدست و یك صدا به انجام فعالیت ها پرداخت بر همین مبنا هم اكنون وجود كاری منسجم و ایجاد بانك قوی شبكه های آزمایشگاهی، امری ضروری می باشد.
دكتر نیسی با اشاره به شبكه شاعا مطرح كرد: وجود چنین شبكه ای به آزمایشگاه های كشور هویت می دهد و ذیل آن می توان خیلی از فعالیت ها را به انجام رساند؛ بر همین مبنا هر دانشگاهی كه بخواهد نرم افزاری را در این زمینه برای خود طراحی كند، برای انجام این كار مورد حمایت وزارت علوم قرار خواهد گرفت.
مدیركل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم اظهار داشت: بودجه موجود در معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، حمایتی است كه برای تحقق، نیازمند وجود ابزارهایی همچون بانك اطلاعاتی است. بر همین مبنا ایجاد یك گرنت (وام بلاعوض) خدماتی و تجهیزاتی به منظور استفاده از آن در نظام رتبه بندی آزمایشگاه ها در دستور كار وزارت علوم قرار دارد.
وی با اشاره به اینكه در مجموعه وزارت علوم به دنبال اطلاع از این هستیم كه یك آزمایشگاه غیر از دانشگاه خود به چه بخش های دیگری كمك می نماید، عنوان كرد: هدف راه اندازی سیستم جامعی است كه از راه آن، كل آزمایشگاه ها بر نمایشگری در وزارت علوم قابل بازدید و دسترسی باشند. این امر در صورت تحقق، به شناخت آزمایشگاه ها و آشنایی با عملكرد آنها كمك بسیاری خواهد نمود.
نیسی با اشاره به وجود برخی موانع در خرید تجهیزات جدید برای آزمایشگاه ها، اظهار نمود: در شرایط فعلی كشور، خرید تجهیزات دشوار می باشد بر همین مبنا می خواهیم تا كاری صورت گیرد كه بتوان از راه آن، آماری از تجهیزات آزمایشگاه ها به دست آید و لزوم خرید تجهیزات جدید مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه آزمایشگاه ها می توانند با ایجاد یك كنسرسیوم تجهیزات خویش را با یكدیگر تبادل كنند، خاطرنشان كرد: وزارت علوم برپایه این شاخص از آزمایشگاه ها حمایت خواهد نمود یعنی اگر در یك استان آزمایشگاه های مختلف، در انجام فعالیت ها با یكدیگر مشاركت كنند، از آنها بیشترین حمایت صورت می گیرد و این فعالیت ها سبب بالا بردن رنكینگ دانشگاه ها هم می شود.
وی به مبحث HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) بعنوان یكی از محورهای حمایتی وزارت علوم اشاره نمود و اظهار داشت: بعد از اتفاقی كه در دانشگاه آزاد اسلامی رخ داد، به منظور پیشگیری از این اتفاقات، دستورالعملی كه برای تأمین ایمنی دانشگاه ها در گذشته ابلاغ گردیده بود، مجدداً برای دانشگاه ها فرستاده شد كه بر همین مبنا هر دانشگاهی كه این مورد را در دستور كار خود قرار دهد، به لحاظ مالی از جانب وزارت علوم حمایت خواهد شد.
نیسی اضافه كرد: فایننس هم یكی دیگر از موضوعاتی است كه حالا توسط وزارت علوم پیگیری و دنبال می شود و در این زمینه با بانك توسعه اسلامی به توافق رسیدیم كه در سال ۱۳۹۷، مبلغ آن ۱ میلیارد دلار تصویب گردید كه انتظار می رود در سال ۱۳۹۸ هم همین مقدار تصویب شود.
مدیركل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم در بیان مزایای طرح فایننس افزود: تصویب این طرح به این معناست كه دانشگاه برای تأمین هزینه ها پولی نمی دهد و دولت این هزینه ها را تقبل می كند و الان در این زمینه با بانك اكو صحبت هایی شده است.
نیسی با تاكید بر ضرورت شكل گیری ارتباط صنعت با آزمایشگاه ها اظهار داشت: هم اكنون، یكی از مهم ترین حمایت های وزارت علوم، تأمین مواد آزمایشگاهی است چنانچه آزمایشگاهی كه علاوه بر دانشگاه خود به دیگر بخش ها كمك می نماید، اگر در خرید مواد آزمایشگاهی با مشكل مواجه شود، مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
وی اضافه كرد: گاهی تجهیزاتی وجود دارد كه در صورت تعمیر به حالت اولیه خود باز می گردند كه این تجهیزات هم در اولویت حمایت های وزارت علوم قرار دارند بر همین مبنا آزمایشگاه هایی كه برخی تجهیزات را به عرصه تولید بازگردانند و مورد استفاده قرار دهند، نسبت به دیگر مراكز، مورد حمایت بیشتری قرار خواهند گرفت.
طبق اعلام اداره كل روابط عمومی وزارت علوم، مدیركل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم تصریح كرد: انتظار داریم تا آزمایشگاه ها بر كارهای مهمی كه در مناطق و استان ها وجود دارد متمركز شوند و اگر با فعالیت های خود منجر به حل مشكلاتی شده اند، موفقیت های خویش را به وزارت علوم گزارش دهند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب