، پژوهش حلقه مفقوده رشته تربیت بدنی،

پژوهشگاه تربیت بدنی هماهنگی بین دانشگاه ها را بر عهده گیرد، درآمدزایی به هر قیمتی انجام نشود

پژوهشگاه تربیت بدنی هماهنگی بین دانشگاه ها را بر عهده گیرد، درآمدزایی به هر قیمتی انجام نشود مطب نما: استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینكه بزودی شاهد تغییر رویه در پژوهش ها و مورد توجه قرار گرفتن نیازهای جامعه و كم تر شدن مقالات بین المللی، خصوصاً در رشته های فرارشته ای، خواهیم بود، اظهار نمود: در این میان اصلی ترین وظیفه پژوهشگاه تربیت بدنی، احداث هماهنگی بین دانشگاه ها به منظور حركت در جهت خط دوم پژوهش و تعریف و نمایش طرح های پژوهشی خواهد بود.


دكتر مهدیه ملانوری شمسی در گفت و گو با ایسنا، با تاكید بر آنكه اولویت های پژوهشی رشته تربیت بدنی باید برمبنای نیازهای موجود در جامعه تعریف شود، اظهار داشت: این مساله در بسیاری گرایش های دانشگاهی محقق نشده و با عنایت به مشخص نبودن رویكرد كمی یا كیفی، در بسیاری حوزه ها تنها به افزایش كمی مقالات منجر گردیده است.
وی تصریح كرد: با عنایت به شرایط كشور به لحاظ تحریم ها و … طی ۶ ماه تا ۱ سال گذشته، به احتمال زیاد بزودی شاهد تغییر رویه در پژوهش ها، خصوصاً در رشته های فرارشته ای، خواهیم بود كه برمبنای آن اولویت ها و نیازهای جامعه مدنظر قرار می گیرند و استخراج علمی ما در چارچوب مقالات، خصوصاً در عرصه بین المللی، كمرنگ تر خواهد بود.
استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس "تربیت بدنی" را رشته ای جوان توصیف كرد و با تاكید بر آنكه باید در لبه دانش حركت نماییم، اظهار داشت: مأموریت دانشگاه ها باید برمبنای امكانات و اولویت های پژوهشی آنها تعیین شود؛ بعنوان مثال دانشگاه هایی كه ظرفیت تولید مقالات بین المللی را دارند، به این سمت حركت كنند و دانشگاه های علاقمند به برطرف نمودن نیازهای جامعه باز بر همین حوزه متمركز شوند؛ ضمن آنكه باید ارزیابی های پژوهشی در سطح وزارت علوم باز بر همین مبنا صورت گیرد.


ضرورت آموزش تكنیك های پژوهشی به اعضای هیأت علمی جوان

‏‬ پژوهشگاه طرح های پژوهشی نمایش كند
ملانوری شمسی ذیل خدمات پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در عرصه پژوهشی كشور، اظهار داشت: پژوهشگاه در چند سال اخیر قدم های خوبی برداشته است. اصل كار این است كه این نهاد وظیفه احداث هماهنگی بین دانشگاه ها را به منظور حركت در جهت خط دوم پژوهش و رفع نیازهای كشور، بر عهده گیرد و به جای عمل كننده، نقش محوری داشته باشد و طرح ها را تعریف كند.
وی با تاكید بر آنكه پژوهشگاه باید اعضای هیأت علمی جوان در دانشگاه ها را آموزش دهد، این آموزش را در زمینه تكنیك ها و نیازهای عرصه پژوهش دانست و اظهار داشت: این مساله به اولویت بندی های پژوهشی این حوزه بستگی دارد.
استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس تصریح كرد: با عنایت به ماهیت بین رشته ای تربیت بدنی، یكی از موارد پژوهش در رشته تربیت بدنی می تواند پیگیری فناوری های ورزشی و درآمدزایی باشد كه دانشجویان و اعضای هیأت علمی در صورت آموزش دیدن می توانند در این زمینه به پژوهشگاه كمك كنند.


بررسی وضعیت مكمل ها؛ حداقل كار پژوهشگاه است

ضرورت آموزش عمومی در زمینه مكمل ها
ملانوری شمسی در ارتباط با نقش پژوهشگاه در زمینه داروها و مكمل های ورزشی، اشاره كرد: این موارد وضعیت خوبی در كشور ندارد. حداقل كار پژوهشگاه در شرایط فعلی این است كه با نگاه واقع بینانه، داروها و مكمل های موجود در بازار را بررسی نموده و موارد موجود را معرفی یا رد كند. همین طور رشته فیزیولوژی ورزشی در حال انجام كارهای بنیادینی در این زمینه است كه دستاوردهای آن باید به تدریج و طی یك برنامه طولانی مدت به داروها و مكمل ها منتقل شود.
وی تصریح كرد: بعنوان مثال روی نانوذره سلنیوم در فاز حیوانی كارهایی انجام شده كه به تدریج باید وارد فاز انسانی هم بشود، و همزمان كه در بخش بالینی پیش می رود، در بخش ورزشی هم دنبال شود. پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در بلندمدت باید به فكر این باشد كه داروها و مكمل های ورزشی داخلی را معرفی نماید تا به مرور بخش واردات كم رنگ شود.
استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس در این خصوص آموزش و اطلاع رسانی عمومی در رسانه ها را مورد تاكید قرار داد و اظهار داشت: در زمینه مكمل ها و داروها این طور نیست كه یك نهاد خاص بتواند همه امور را هدایت كند؛ با وجود این ها شاید به اجبار نتوان كنترل این عرصه را به دست گرفت. افراد به علت آنكه مكمل ها در كوتاه مدت نتیجه می دهد و عوارضی برای آنها ندارد، مكمل ها را مصرف می كنند؛ پس در این زمینه آموزش عمومی هم لازم است.


تداخل وظایف بین پژوهشگاه تربیت بدنی و سایر نهادها
دكتر ملانوری شمسی با اشاره به برگزاری برخی دوره ها در پژوهشگاه، اظهار نمود: تداخل وظایف در بسیاری نهادها وجود دارد. در این میان یك نهاد هماهنگ كننده لازم است تا حوزه وظایف هر نهاد را مشخص نماید، كه این نهاد هماهنگ كننده می تواند خود پژوهشگاه یا انجمن تربیت بدنی باشد.
وی با اشاره به برگزاری دوره تربیت مربی در پژوهشگاه، توضیح داد: با عنایت به گرایش های مختلف رشته تربیت بدنی، در خیلی موارد معین نمی باشد افراد حول محور سلامت و تندرستی یا در حیطه ورزشكاران حرفه ای آموزش می بینند. پژوهشگاه می تواند نقش نظارت بر دوره هایی كه در آكادمی ملی المپیك، فدراسیون ها و… برگزار می گردد را بر عهده گیرد و مسئولیت ارگان ها در این زمینه ها را تعیین كند.
استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینكه نهادهای فوق در بسیاری موارد یكسان عمل می كنند، تصریح كرد: در مواردی شاهد می باشیم كه فدراسیون ها وارد حوزه آموزش های خاص ورزشی در دوران حاملگی شده اند. همین طور در حوزه جلوگیری از بیماری ها با وزارت بهداشت تلاقی وظایف وجود دارد. بدین سبب وظایف در رشته تربیت بدنی معین نمی باشد و هر نهادی فكر می كند بهترین كار را انجام می دهد.


درآمدزایی به هر قیمتی انجام نشود

‏‬ به یك انجمن تربیت بدنی قوی نیاز داریم
ملانوری شمسی اضافه كرد: بعضی اوقات شرایط كشور به سمتی می رود كه بعضی نهادها مجبور به درآمدزایی می شوند در حالیكه این درآمدزایی نباید به هر قیمتی صورت گیرد.
وی تصریح كرد: به یك انجمن تربیت بدنی قوی نیاز داریم. انجمن فعلی به انجمن ها در گرایش های مختلف تبدیل گشته كه این منشعب شدن خود به كاهش هماهنگی ها انجامیده است و شاید یك انجمن منسجم و قوی بتواند وظیفه هماهنگی ها در عرصه پژوهش رشته تربیت بدنی را بر عهده بگیرد.
این استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به سوژه هدایت پایان نامه و رساله ها درانتها اظهار نمود: اینكه اولویت های پژوهشی چه هستند و دانشگاه ها با پژوهشگاه هماهنگ خواهند بود یا نه، خود یك مسئله است. واقعیت این است كه خیلی از دانشگاه ها این مساله را از نظر ساختاری قبول نمی كنند كه این مشكل باید از راه آئین نامه یا اصلاحات ساختاری حل شود. پژوهشگاه هم باید قویتر از حال حاضر عمل كند. به عبارتی باید مشخص شود كه پژوهشگاه خودش مجری است یا وظیفه پیدا كردن مجریان در دانشگاه ها را بر عهده دارد.




1397/11/10
00:32:27
5.0 / 5
4484
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما