معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:

در حوزه تحقیقات در بالاترین نقطه منطقه هستیم، ۸۰ درصد مرگ و میرهای كشور قابل پیشگیری است

در حوزه تحقیقات در بالاترین نقطه منطقه هستیم، ۸۰ درصد مرگ و میرهای كشور قابل پیشگیری است مطب نما: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به رتبه ایران در سطح ملی تحقیقات و همین طور رشد چشمگیر و جهش های صورت گرفته ملی طی سال های اخیر، عنوان كرد: هم اكنون در حوزه تحقیقات در بالاترین نقطه منطقه قرار داریم.



به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر رضا ملك زاده در نوزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با اشاره به اینكه در سال ۲۰۱۸ در میان كشورهای اسلامی بالاترین رتبه را در زمینه تولیدات علمی منطقه كسب كرده ایم، اظهار داشت: تولید علم كشور به دو درصد در دنیا رسیده، این در حالیست كه كشور ما یك درصد جمعیت دنیا را تشكیل می دهد.

وی با اشاره به اینكه در زمینه تولیدات علمی دنیا در رتبه پانزدهم قرار داریم، اظهار داشت: برمبنای رتبه بندی موسسه تایمز در گذشته تنها یك دانشگاه ما در این رتبه بندی قرار داشت. در صورتی كه الان ۲۹ دانشگاه كشور در رتبه بندی تایمز لحاظ میگردد.

وی با انتقاد از بودجه ناچیز پژوهشی كشور عنوان كرد: در ابتدا قرار بود سه درصد بودجه ناخالص ملی به حوزه پژوهش اختصاص پیدا كند ولی متاسفانه هم اكنون تنها ۰.۳ درصد این بودجه صرف پژوهش و توسعه علم میگردد كه رقم بسیار ناچیزی است.

ملك زاده افزود: با این وجود تلاش پژوهشگران و محققان كشور عامل دستیابی به دستاوردهای عظیم پژوهشی در سطح دنیاست به گونه ای كه تعداد محققین جوان كشور ما سه برابر كشورهای همسایه همچون تركیه، پاكستان و مصر است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینكه رشته های علوم پزشكی ۳۰ درصد تولیدات علم كشور را دارا هستند اظهار داشت: این در حالیست كه ۱۰ درصد اعضای هیات علمی كشور به دانشگاه های علوم پزشكی اختصاص دارند.

این استاد پیشكسوت دانشگاه با اشاره به رشد بالای مقالات پر استناد در سطح ملی عنوان كرد: رشد فعلی ۱۰ سال زودتر ما را به اهداف برنامه چشم انداز رسانده، به گونه ای كه ما الان رتبه اول تولید علم منطقه را دارا هستیم.

وی با اشاره به اهمیت رشد فناوری در كشور اظهار داشت: الان ۳۵۰۰ شركت دانش بنیان در كشور داریم كه ۱۱۰۰ مورد آن در حوزه سلامت فعالیت می نمایند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به تولید ۳۴۰ قلم محصول دارویی در شركت های دانش بنیان اظهار نمود: پیش بینی ما رشد مطلوب در حوزه فناوری و نوآوری كشور در آینده نزدیك است.

وی با اشاره به كسب مقام دوم تولید علم كشور توسط دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: انتظار ما رشد بیشتر دانشگاه شهید بهشتی در شاخص های كیفی است، به گونه ای كه از متوسط كشوری بالاتر روند چونكه این دانشگاه توان دستیابی به جایگاه اول كشور را داراست. بدین سبب باید در این راستا سرمایه گذاری بیشتری در حوزه نخبگان و جذب نیروهای برتر پژوهشی داشته باشیم تا به ارتقای دانشگاه در سطح بین المللی كمك كنند.

وی با اشاره به وضعیت مطلوب پژوهشی دانشكده های دانشگاه علوم پزشكی اظهار داشت: دانشكده داروسازی دانشگاه با وجود پتانسیل بالا در رتبه پنجم قرار دارد كه باید نسبت به ارتقای این رتبه اقدام نماید.

۴۷ درصد مرگ و میرهای كشور زودرس بوده است

ملك زاده در ادامه با اشاره به مشكلات فعلی كشور در حوزه بیماری های قلبی و عروقی اظهار داشت: در سال ۹۶ بیشتر از ۳۸۰ هزار مرگ و میر در ایران ثبت شده كه از این تعداد ۳۱۳ هزار نفر بر اثر بیماری های غیر واگیر بوده كه ۸۲ درصد آنرا تشكیل می دهد.

وی با اشاره به اینكه حدود ۴۷ درصد مرگ و میرها در كشور زودرس بوده است، اظهار داشت: یعنی ۴۷ درصد مرگ ها زیر ۷۰ سال رخ داده و ۲۲ درصد آن باز زیر ۵۰ سال رخ داده كه عمده آن به سبب بیماری های قلبی و عروقی بوده است.

وی كاهش این آمار را چالش اصلی كشور برای آینده عنوان نمود و اظهار داشت: برای كاهش این آمار از فعالیت محققین و مراكز تحقیقاتی فعال در این حوزه حمایت خواهیم كرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به بودجه ناچیز تخصیص یافته به حوزه پیشگیری و بیماری های غیرواگیر عنوان كرد: ۳۰ درصد ایرانی ها و نیمی از ایرانی ها بالای ۵۵ سال دارای فشار خون هستند كه اكثرا از این مسئله ناآگاه اند. بدین سبب باید در جهت آگاه سازی و افزایش سواد سلامت جامعه در این راستا اقدام گردد.

وی همین طور اضافه كرد: ۸۰ درصد مرگ و میرهای رخ داده در كشور قابل پیشگیری می باشند كه باید با انجام پژوهش و اقدامات پیشگیرانه در این راستا اقدام نماییم.

ملك زاده در ادامه با اشاره به مسئله سلامت دیجیتال اشاره نمود و اظهار داشت: باید در این زمینه و همین طور راه اندازی و استفاده از اپلیكیشن های سلامت در كشور بیشتر كار شود. این مسئله یكی از زمینه هایی است كه سرنوشت علم پزشكی در سطح دنیا را تغییر داده و شركت های بزرگی روی آن كار می كنند.

معاون وزیر بهداشت با تاكید بر استفاده از پژوهش و تكنولوژی در زمینه پیشگیری اظهار نمود: یكی از مسائل امروز دنیای پزشكی مسئله بیولوژی سینتتیك یا فناوری بنیان برافكن و تحول برانگیز است كه باید در داخل كشور روی آن بیشتر كار و پژوهش شود.

وی با اشاره به ابعاد وسیع این علم عنوان كرد: این علم آنقدر پیشرفت كرده كه می توان با استفاده از آن بدون كشتن حیوانات گوشت تولید كرد.

لزوم حركت به سمت ویرایش ژنوم

ملك زاده همین طور به فناوری ویرایش ژنوم اشاره نمود و اظهار داشت: با این روش خیلی از بیماری های لاعلاج قابل درمان است كه امروز در دنیا رشد بسیاری داشته، بدین سبب ما باز باید در دانشگاه های خود به این سمت حركت نماییم.

دكتر ملك زاده در ادامه با اشاره به هدیه معاونت تحقیقات وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: در جهت راه اندازی مركز ژن درمانی به دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی كمك خواهیم كرد. البته باید در این زمینه از كمك خیرین باز استفاده گردد.

معاون وزیر بهداشت در خاتمه به ساخت آغازین مركز جامع ژن درمانی ایران با كمك خیرین در بیمارستان شریعتی اشاره نمود و اظهار داشت: ساخت این مركز بزودی به اتمام می رسد.




1397/10/02
16:10:35
5.0 / 5
4386
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما