محققان دانشگاه كاشان نانوذرات دارویی ضد سرطان تولید كردند
مطب نما: كاشان- محققان دانشگاه كاشان موفق به تولید نانوذرات دارویی (Anticancer nanoparticles) با بهره گیری از فناوری سبز سیال فوق بحرانی (Supercritical Fluid Green Technology) برای مقابله با آثار سرطان شدند.
روابط عمومی دانشگاه كاشان روز چهارشنبه به نقل از سرپرست تیم محققان دانشكده مهندسی این دانشگاه اضافه كرد: تمام مراحل تولید این نانو دارو توسط دستگاهی انجام می گردد كه در دانشگاه كاشان طراحی و تولید شده است.
غلامحسین صدیفیان بیان كرد: در این پژوهش موفقیت آمیز ذرات داروی اپراپیتنت (Aprepitant nanodrug) در عملیات انبساط سریع محلولهای دی اكسید كربن فوق بحرانی در اندازه متوسط 23 نانومتر تولید شد.
وی اضافه كرد: در این فناوری ذرات نهایی تولید شده عاری از هرگونه حلال بوده و مشكلات سمّیت احتمالی حلال یا تخریب دارو در اثر عملیات مكانیكی را به همراه ندارند.
عضو هیات علمی دانشگاه كاشان نصریح كرد: با تولید این ذرات در مقیاس نانو، سرعت انحلال و جذب آنها در بدن انسان تا هشت برابر فزایش یافته و در عمل كارایی و بازدهی دارو به نحو چشمگیری تسهیل می گردد و از طرفی دیگر، شخص بیمار مقدار كمتری از دارو مصرف می كند.
وی اظهار داشت: همچون كاربردهای این دارو برای افرادی است كه بر اثر شیمی درمانی دچار تهوع و استفراغ شدید می شوند كه بدین ترتیب استفاده از این دارو، برای مقابله با اثرهای جانبی درمان انواع سرطان ها هم بكار می رود.
صدیفیان یادآوری كرد: اطلاعات كامل و مفصل حاصل از این پژوهش در مجله معتبر و بین الملی مجله مایعات فوق بحرانی
« The Journal of Supercritical Fluids» دارای رتبه Q1 و ضریب تاثیر IF= 2.991 در اكتبر سال 2018 شماره 140C در سیزده صفحه به چاپ رسیده است.
حدود هفت هزار و 500 دانشجو در 154 رشته و گرایش دوره های كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا در دانشگاه كاشان به تحصیل اشتغال دارند.
این دانشگاه همینطور بیش از 300 نفر عضو هیات علمی دارد.
6136
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب