معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت:

مصرف خودسرانه ریتالین عوارض روانی دارد

مصرف خودسرانه ریتالین عوارض روانی دارد مطب نما: تهران - معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اظهار داشت: مصرف خودسرانه ریتالین به بهانه امتحان توجیه علمی ندارد و منجر به ایجاد عوارض جسمانی و روانی می گردد.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت بهداشت، علی اسدی اضافه كرد: عدم تعادل روحی و روانی و حالات زودگذر عاطفی از عوارض كوتاه مدت این گونه مواد و داروها ست ازاین رو داروی ریتالین، حتما باید با تشخیص پزشك متخصص، تجویز و مصرف شود.
وی ادامه داد: این دارو معمولا برای بیماران مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)، تجویز می گردد. مصرف قرص ریتالین مانند تمام داروها، دارای عوارض است و این عوارض در دانش آموزان و دانشجویان كه در روزهای امتحانات از دارو استفاده می نمایند، شدیدتر است، چراكه ترك و مصرف ریتالین به تناوب، افراد را دچار اعتیاد به مصرف آن می كند.
وی تصریح كرد: دانش آموزان و دانشجویان نباید به بهانه امتحان و افزایش هوشیاری به مصرف دارو و موادی از این دست، رو بیاورند چراكه اگر دوز مصرف ریتالین كم و زیاد شود بر سلامت جسمانی و روانی فرد صدمه وارد می نماید.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت تصریح كرد: اینگونه داروها برای درمان اختلالات شدید «توجه و تمركز» تجویز می گردد ازاین رو دارای تركیبات قوی است؛ مصرف و قطع خودسرانه آن به افسردگی و پرخاشگری فرد منجر می شود، ازاین رو مصرف ریتالین به بهانه امتحان توجیه علمی ندارد.
اسدی با اشاره به عوارض كوتاه مدت و بلند مدت ریتالین اظهار داشت: اختلالات روانی، خلقی، رفتاری و تكانه ای، انجام رفتارهای بی پروا و بی محابا مانند رانندگی های شبانه برخی جوانان در اتوبان ها، بی توجهی به اطرافیان، سرخوشی، عدم تمركز، پرش افكار، بی خوابی كه منجر به خستگی و خماری می شود، همینطور افسردگی بعد از اتمام دوره مصرف، افكار پارانوئید و سوء ظن نسبت به دوستان، اطرافیان و خانواده و پرخاشگری فیزیكی از مهم ترین عوارض دراز مدت مصرف این مواد است.
اسدی درباره راهكارهای مطالعه موثر در روزهای امتحانات اظهار داشت: بعضی از دانش آموزان و دانشجویان در طول ترم، دروس و مطالب امتحانی را مطالعه نمی كنند و در شب امتحان به یكباره با حجم وسیعی از مطالب خوانده نشده، روبرو می شوند كه این روند اشتباهی است.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اضافه كرد: این افراد باید توجه داشته باشند كه از روش های مطالعه علمی استفاده كنند و در ابتدا به صورت كلی مطالعه ای داشته باشند، مطالب را دسته بندی كنند و در مرحله بعد نكات كلیدی را مرور و حین مطالعه هم یادداشت برداری كنند.
اسدی بر استراحت های چند دقیقه ای و كوتاه بین مطالعه دروس تصریح كرد و همینطور اظهارداشت: تغذیه مناسب و دوش آب ولرم می تواند بر شادابی و كسب انرژی فرد برای داشتن تمركز حین مطالعه تاثیر زیادی داشته باشد.
اجتمام**9185** 1776


1397/03/17
21:25:57
5.0 / 5
4913
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما