جای خالی پیوند قلب مصنوعی در درمان بیماران قلبی

جای خالی پیوند قلب مصنوعی در درمان بیماران قلبی مطب نما: تهران- پیوند قلب مصنوعی سالهاست درعرصه جراحی قلب دنیا بعنوان جایگزین پیوند قلب مطرح است و در كشورما هم دانش و تكنولوژی آن همپای كشورهای پیشرفته وجود دارد؛ اما جای آن در درمان بیماران قلبی خالی است چراكه به قول رییس انجمن نارسایی قلب ایران، این درمان موثر پوشش بیمه ای ندارد.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر احمد امین روز چهارشنبه در نشست خبری ششمین كنگره مشترك قلب و عروق ایران درمورد مزایای استفاده از این تكنولوژی و موانع موجود اظهار نمود: جراحی پیوند قلب مصنوعی هزینه بالایی دارد و تیم های فوق تخصصی زیادی باید در این زمینه همكاری داشته باشند اما با این حال با یك محاسبه ساده می توان به این نتیجه رسید كه هزینه نهایی استفاده از این روش، از هزینه پیمودن پروسه پیوند قلب و مراقبت های قبل و پس از آن بسیار كمتر است.
وی اظهار داشت: بیماران قلبی زیادی در كشور می باشند كه در فهرست انتظار پیوند قلب قرار دارند كه خیلی از آنها سالانه به علت نبود دهنده مناسب جان خویش را از دست می دهند. همینطور در صورت وجود دهنده قلب، دو مشكل وجود دارد كه یكی تطابق خونی و هورمونی (تطابق ایمونولوژیك) دهنده و گیرنده قلب است و دیگری امكان پس زدن قلب پس از جراحی است.
امین اظهار نمود: قلب مصنوعی هم می تواند پس زده شود اما مساله این است كه برای هر پیوند قلب طبیعی نیاز به یك مرگ مغزی است كه آن هم در شهرهای بزرگ مانند تهران خانواده ها معمولا رضایت به اهدا می دهند و در شهرهای كوچك تر این امكان چندان مهیا نیست و سبب از دست رفتن جان خیلی از بیماران كه درصد زیادی از آنها را كودكان و جوانان تشكیل می دهند، می گردد.
رییس انجمن نارسایی قلب ایران، تصریح كرد: تنها در صورت عرضه خدمات بیمه ای می توان از این روش پیشرفته در درمان بیماران نیازمند پیوند قلب بهره برد؛ از این رو امیدواریم بزودی سازمان های بیمه گر در این زمینه دست یاری به پزشكان دهند و موجبات نجات جان خیلی از بیماران نیازمند پیوند بخصوص با عنایت به شمار بالای این بیماران را در كشور فراهم نمایند.

** كاربرد سلول های بنیادی همچنان در مرحله تحقیقات
رئیس انجمن نارسایی قلب ایران، درمورد كاربرد سلول های بنیادی در درمان بیماران قلبی اظهار داشت: استفاده از سلول های بنیادی در درمان بیماری های قلبی با وجود افق های روشن، همچنان در مرحله تحقیقات است.
امین، اضافه كرد: نكته ای كه مرتبط با سلول های بنیادی باید به آن توجه گردد، احتیاط در اطلاع رسانی عمومی در این زمینه است تا توقع نابه جایی در بیماران تولید نشود كه در نهایت به ناامیدی آنها منجر شود؛ در ایران هم مانند همه كشورهای دنیا استفاده از این روش درحد تحقیقات است و نباید در رسانه ها به گونه ای مطرح شود كه نتوانیم پاسخگوی تقاضای بیماران باشیم.
وی توضیح داد: ما دست اندركاران انجمن های در رابطه با بیماری های قلبی از سال ها پیش همكاری نزدیكی با پژوهشگاه رویان در این زمینه آغاز كردیم؛ در قالب این همكاری، كار جداسازی سلول های بنیادی در این پژوهشگاه انجام می گردد و متخصصان قلب فعال در این زمینه، این سلول ها را به قلب بیماران مبتلا به نارسایی قلبی تزریق می كنند.
رییس انجمن نارسایی قلب ایران اظهار داشت: تابحال این روش روی 140 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی انجام شده و نتایج آن درحال بررسی های علمی است.

** انجام سالانه 180 پیوند قلب در كشور
دكتر فریدون نوحی رییس انجمن قلب و عروق ایران هم در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد تعداد جراحی ها و پیوندهای قلب در كشور و دستاوردهای جدید در این حوزه، از انجام سالانه 160 تا 180 پیوند قلب اطلاع داد و اظهار داشت: دستاورد جدیدی كه سال قبل در این زمینه داشتیم، پیوند قلب در كودكان بود كه تنها در بیمارستان قلب رجایی 30 پیوند از این نوع انجام شد و نتایج بسیار موفقیت آمیزی هم به همراه داشت.
وی اظهار نمود: هزینه پیوند قلب در كشور ما بین 150 تا 200 میلیون تومان با تعرفه دولتی است به صورتی كه بیماران هیچ هزینه ای پرداخت نمی كنند و در مقابل با عنایت به پیشرفت های علمی و ارتقای سطح دانش متخصصان این حوزه نتایج بسیار موفقیت آمیز و مثبتی هم دریافت می كنند.
نوحی، شمار جراحی های قلب در كشور را هم سالانه حدود 70 هزار مورد عنوان نمود و اظهار داشت: تنها در بیمارستان رجایی سالانه 6 هزار جراحی قلب انجام می گردد.
رییس انجمن قلب و عروق ایران، همینطور انجام جراحی قلب به روش بسته و با استفاده از پوست را از دیگر دستاوردهای نوین این حوزه دانست و اضافه كرد: امروزه به كمك روش های نوین جراحی قلب می توان خیلی از جراحی هایی كه در گذشته به صورت قلب باز انجام می شد، به صورت بسته انجام داد؛ بعنوان مثال در گذشته برای رفع حفره (سوراخ) قلب كه یك بیماری مادرزادی است و سبب اختلال جریان طبیعی خون در قلب می شود، از روش جراحی قلب باز استفاده می شد اما اكنون رفع این عارضه به روش قلب بسته انجام می گردد.
وی اظهار داشت: همینطور انجام انواع مختلف مداخلات پزشكی مانند آنژیوگرافی، ما را از انجام جراحی های قلب باز بی نیاز كرده است.

** برگزاری ششمین كنگره قلب و عروق
ششمین كنگره مشترك قلب و عروق از هشتم تا یازدهم اسفندماه در مركز همایش های بیمارستان قلب رجایی در تهران برگزار می گردد.
دكتر محمدمهدی پیغمبری دبیر كنگره ششم قلب ایران در مورد چگونگی برگزاری این كنگره در این نشست توضیح داد: این كنگره با مشاركت 10 انجمن در رابطه با بیماری های قلبی ایران همچون انجمن های جراحی قلب، قلب و عروق، بیهوشی قلب، پرستاری قلب، نارسایی قلبی و اكوكاردیوگرافی برگزار می گردد.
وی اضافه كرد: در این كنگره میهمانانی از كشورهای آمریكایی، اروپایی و آسیایی داریم كه 30 نفر از آنها به ایراد سخنرانی می پردازند و همینطور 20 نفر از متخصصان برجسته ایرانی مقیم خارج از كشور در این كنگره سخنرانی دارند.
پیغمبری، اظهار داشت: حدود 200 مقاله به دبیرخانه این كنگره ارسال شده است كه حدود 70 مقاله به صورت سخنرانی و مابقی به صورت پوستر عرضه می گردد.
علمی**1834**2017


1396/12/03
15:02:52
5.0 / 5
5186
تگهای خبر: بیمار , بیمارستان , بیماری , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما