رئیس مركز تحقیقات دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی مطرح كرد

اجرای ۲ طرح ملی در حوزه حقوق سالمندان

اجرای ۲ طرح ملی در حوزه حقوق سالمندان به گزارش مطب نما، رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به این که با هماهنگی شورای ملی سالمندان و با عنایت به صندوق حمایت جمعیت سازمان ملل دو طرح ملی و تحقیقاتی در حوزه حقوق سالمندان به اجرا گذاشته شده است، اظهار داشت: فاز نخست این طرح از دیدگاه اسناد بین المللی در قوانین کشورهای مختلف و از منظر آموزه های اخلاقی و دینی اجرا می شود. در فاز دوم هم چارچوب کلی و مفهومی مبحث سالمندان در دستور کار قرار گرفته است. لایحه جامع پشتیبانی از سالمندان تهیه و تدوین شده و امید داریم مورد تصویب قرار گیرد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دکتر محمود عباسی، رئیس اندیشکده بین المللی کرامت انسانی در دهمین سلسله نشست سلامت سالمندی که به همت معاونت فرهنگی و پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین دغدغه هایی که توجه سیاست گذران کلان جوامع مختلف را به خود اختصاص داده، مسئله پیری جوامع است، اظهار داشت: کاهش زاد و ولد و افزایش سن امید به زندگی یکی از دلایلی است که باعث سالخوردگی جمعیت شده است و به جهت آن جمعیت فعال کشور گرفتار مشکل خواهد شد.
عباسی با اشاره به اینکه مسئله پیری جمعیت یکی از مباحث مهم بحران زای همه کشورها و همچون جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: این مسئله بر همه جنبه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی اثر می گذارد و از همین رو است که متفکران و صاحب نظران از رشته های مختلف علوم انسانی به این مورد پرداخته اند.
رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی با اشاره به اینکه یکی از ابعاد سالمندی بعد حقوقی زندگانی سالمندان است که از آن با اصطلاح "حقوق سالمندان" یاد می شود، توضیح داد: در همین راستا حقوق سالمندان شکل گرفته است تا زوایای مختلف زندگی سالمندان را از دیدگاه حقوق مورد رصد و پایش قرار دهند. آینده نگری در زمینه حفظ حقوق شهروندانی که در معرض صدمه و خطر هستند، اقتضا می کند که ابعاد حقوقی سالمندی مورد توجه قرار بگیرد و سازوکارهای حقوقی سالمندان قبل از بروز حوادث و مشکلات تامین گردد.
وی با اشاره به اینکه در سه دهه آینده با قشر عظیمی از سالمندان روبرو می شویم، خاطرنشان کرد: اگر چنین مسئله ای اتفاق افتد، ایران پس از ژاپن دومین کشور کهنسال جهان را تشکیل خواهد داد، بنابراین مورد توجه سیاستگذاران واقع شده است.
عباسی در ادامه اضافه کرد: اصلاح وضعیت سالمندان، حل مشکلات و مسائل آنها، اگر با روشی مناسب و مبتنی بر الگوی تحول گرایی بومی و دینی صورت پذیرد، دستاوردی شگرف برای جوامع بشری خواهد داشت.
رئیس اندیشکده بین المللی کرامت انسانی با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی ایران مسائل سالمندان گاها در قانون اساسی مورد توجه قانون گذار قرار گرفته است و برخی قوانین و مقررات عادی در جهت اجرایی کردن قانون اساسی در این حوزه گام برداشته شده است، اظهار داشت: همچون این مقررات میتوان به بند چهارم ۲۱ قانون اساسی با مبحث ایجاد بیمه خاص سالخوردگان اشاره نمود. همینطور در قانون تشکیل شورای سالمندان هم تدوین و اصلاح قوانین پشتیبانی از سالمندان بر مبنای شناخت نیازهای آنان در عرصه های مختلف، عرضه راهکارهای عملی تا رسیدن به نتایج مطلوب از آموزه های مهمی است که در فرآیند رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش بسزایی دارد.
عباسی ضمن اشاره به این که تحقق حمایت های قانونی و قضایی سالمندان نیازمند همدلی و هماهنگی قوای سه گانه دارد، در سه مرحله پیشبینی، حمایت ها، جلوگیری از صدمه ها، وضع قوانین متناسب با نیازهای سالمندان، اصلاح قوانین موجود در این حوزه و... نخستین گام در پشتیبانی از این قشر به حساب می آید، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در کشور موفق به تهیه و تدوین پیش نویس قانون پشتیبانی از سالمندان هم شده ایم که امیدواریم هر چه زودتر به شکل قانون تصویب شود. در این لایحه به همه ابعاد سالمندان از پیشگیری تا حمایت بیمه سالمندان و... پرداخته شده است.
وی با اشاره به اینکه درعرصه بین المللی بخصوص در جهت ارتقای حقوق بشر، معاهدات و کنوانسیون های بین المللی تلاش هایی در جهت پشتیبانی از حقوق سالمندان صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان داده است که باوجود وجود آموزه های اسلام بر تکریم سالمندان و اسناد ملی و بین المللی بر تکریم حقوق اجتماعی و حقوق سالمندان، قوانین ایران همگام با آموزه های اسلامی و مقررات بین المللی پیش نرفته و نتوانسته اثرگذاری لازم را داشته باشد.



1401/06/25
08:05:03
5.0 / 5
347
تگهای خبر: بیمه , پزشك , پزشكی , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما