رئیس سومین سمپوزیوم بین المللی سلول‏ های بنیادی و پزشكی بازساختی:

مقررات بازدارنده، مانعی برای درمان بیماریها با مشتقات سلول های بنیادی است

مقررات بازدارنده، مانعی برای درمان بیماریها با مشتقات سلول های بنیادی است به گزارش مطب نما خراسان رضوی رییس سومین سمپوزیوم بین المللی سلول‏ های بنیادی و پزشکی بازساختی اظهار داشت: حوزه نظری استفاده از سلول های بنیادی در درمان ها از بحث تکنیکی و مقررات ها جلوتر است و امروز به لحاظ تئوریک و نظری، خیلی از بیماریها را می توان با مشتقات سلول های بنیادی درمان کرد اما مقررات بازدارنده و کمبودهای در رابطه با آماده سازی های آن هنوز این اجازه را نمی دهد.


احمدرضا بهرامی در گفت و گو با ایسنا درباب مهم ترین مباحثی که در سومین سمپوزیوم بین المللی سلول‏ های بنیادی و پزشکی بازساختی عنوان شد، اظهار نمود: حوزه سلول های بنیادی، تا حالا دو دهه طلایی را سپری و الان دهه سوم را آغاز نموده است. در دهه دوم امیدها به استفاده از سلول های بنیادی در پزشکی بازساختی زیاد شده بود و ما در این دهه امیدوار بودیم که خیلی از ناهنجاری های سلامت را بوسیله پزشکی بازساختی و مهندسی بافت شناسایی و از ظرفیت سلول های بنیادی استفاده نمائیم و مورد درمان قرار دهیم.
وی ادامه داد: حالا دهه ای که آغاز نموده ایم بیشتر در این راستاست که سلول های بنیادی بعنوان جایگزین داروها ورود پیدا کنند و پیامی که می توان دراین زمینه ارائه داد این است که با بهره گیری از ظرفیت سلول های بنیادی، تحول عظیمی در استفاده از داروها برای درمان اتفاق خواهد افتاد. حوزه نظری استفاده از سلول های بنیادی در درمان ها از بحث تکنیکی و مقررات ها جلوتر است و امروز به لحاظ تئوریک و نظری، خیلی از بیماریها را می توان با مشتقات سلول های بنیادی درمان کرد اما مقررات بازدارنده و کمبودهای در رابطه با آماده سازی های آن هنوز این اجازه را نمی دهد.
رییس سومین سمپوزیوم بین المللی سلول‏ های بنیادی و پزشکی بازساختی اشاره کرد: مبحث دیگری که به کشور ما مربوط می شود و دراین زمینه نسبت به دنیا عقب هستیم، انقباضی بودن قوانین نسبت به دانشمندان این حوزه است. در کشور ما لازم است یک ماموریت ویژه برای ایجاد هم افزایی بین بخش های دانشی، مهارتی و مقرراتی تعریف و با جدیت امور در رابطه با درمان های نوین لطمه شناسی شود. این رصد و لطمه شناسی برای بهره برداری از ظرفیت های علمی و فنی اتفاق نیفتاده است.
وی عنوان کرد: باید گفت در ارائه هایی که در این سمپوزیوم بین المللی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی عنوان شد، حدودا بدون استثناء بجای این که به خود سلول های بنیادی بعنوان عوامل ترمیمی نگاه شود به مشتقات سلول های بنیادی یا حباب هایی که سلول های بنیادی می سازند (وزیکول های خارج سلولی و در بدن رها می کنند) پرداخته شد. بنابراین، دهه سوم، دهه ای است که این مساله بسیار مورد توجه قرار خواهد گرفت که بعنوان بسته های دارویی بنیادی ساخته می شوند و باید بتوانیم این ها را استخراج و در درمان استفاده نمائیم.
بهرامی بیان کرد: از سال ۲۰۱۵ به بعد، تحقیقات بصورت تصاعدی بر روی این مباحثی که عنوان شد، افزایش پیدا کرد که متاسفانه در کشور ما هنوز به اهمیت آنها پرداخته نشده است. حالا در دهه ای که قرار داریم، داروسازان و حوزه های دارویی هم به آن توجه پیدا کرده اند.
وی با اعلان اینکه بخش های در رابطه با تولیدات غذایی و تولیدات پروتئینی به حوزه های سلول های بنیادی ورود جدی پیدا کنند، افزود: بدین جهت ما باید در انتظار یک حرکت دیگر هم در زمینه سلول های بنیادی باشیم. سلول های بنیادی را می توانیم در آزمایشگاه هدایت متمایز نماییم که بطورمثال سلول انسولین ساز، عصب ساز و یا عضله ساز شود. حال چنانچه آزمایشگاه های تخصصی در کشور بر روی تولید عضله از سلول های بنیادی تمرکز کنند می توان به تولید گوشت آزمایشگاهی برای تضمین امنیت غذایی فکر کرد. حالا در کشورهای پیشرفته این رویکرد در اولویت قرار گرفته است. پس لازم است سیاست گذاران علم و فناوری خصوصاً در وزارت علوم و جهاد کشاورزی، علاوه بر ظرفیت های بالقوه حوزه سلولی در امنیت غذایی ورود پیدا کنند.
رییس سومین سمپوزیوم بین المللی سلول‏ های بنیادی و پزشکی بازساختی اظهار نمود: اگر مشکلات انحصارگری و حقوقی سخت گیرانه و مزاحم در کشور تسهیل نشود، هیچ راه دیگری نیست که متخصصان سلول های بنیادی تحقیقات خودرا ترک و به حوزه امنیت غذایی و صنعت راه پیدا کنند. پس باید در آن طرف ما آماده پشتیبانی از برنامه های جدید باشیم.
وی اظهار نمود: ترک متخصصان سلول های بنیادی می تواند منفی باشد، چونکه حدودا با ۲۰ سال فعالیت در زمینه سلامت، مجبور می شوند که آنرا کنار بگذارند و نکته مثبت آنست که می تواند ظرفیت های جدیدی ایجاد شود. یادمان نرود که سلول های بنیادی در گیاهان زودتر شناخته شده بود و سپس شروع آن هم با حیوانات بود و در کشور ما به ظرفیت سلول های بنیادی از سرشاخه به سلول های بنیادی ورود پیدا کردیم و طوری فرهنگ سازی شد که ظرفیت سلول های بنیادی فقط در زمینه انسان و سلامت است.
بهرامی بیان کرد: قریب به اتفاق ظرفیت کشور در سلول بنیادی و پزشکی متمرکز شده است. در صورتیکه سلول بنیادی در صنعت طیور، دام، ماهی و تولید لاین های مختلف ظرفیت های زیاد دارد. می توانیم با تکنیک سلول های بنیادی به مرغ ها و خروس های تراریخته دست پیدا نماییم که کارخانه های دارویی هستند.
وی ادامه داد: به هر حال لازم است ظرفیت های این کلان تکنولوژی را گروهی رصد و به لحاظ ستادی اولویت گذاری کنند و بتوانند از تمامی ظرفیت های علمی کشور استفاده و بهره برداری لازم را داشته باشند. توجه گردد که مقررات صفر و یک برای بهره برداری از حوزه های علمی زیان بار است، بعنوان مثال در ساخت و تولید علاوه بر استفاده از مهندسان، اساسا مشارکت فیزیکدان ها و ریاضی دان ها با درصدی از مشارکت مورد توجه است.
رییس سومین سمپوزیوم بین المللی سلول‏ های بنیادی و پزشکی بازساختی اذعان کرد: اما در زمینه درمان این مشارکت بین حوزه های دانشی و مهارتی شکل نگرفته است. شاهد بر این مدعا این است که در منطقه به لحاظ تولیدات علمی و انتشارات رتبه یک را کسب کرده ایم ولی در بهره برداری از آن در سطح آزمون های پزشکی رتبه پایین را داریم، حال رصد شود که مشکل از کجاست. نهادهای در رابطه با سیاستگذاری و نهادهایی که سیاست های کلان کشور را تبیین می کنند، باید ورود کنند که چرا این اتفاق نیفتاده است.




منبع:

1401/03/15
22:05:47
5.0 / 5
818
تگهای خبر: امنیت , بافت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما