ارتباط مستقیم افزایش BMI بدن با مرگ و میر در كرونا

ارتباط مستقیم افزایش BMI بدن با مرگ و میر در كرونا به گزارش مطب نما رئیس شبكه ملی جلوگیری از بیماری های غیر واگیر و عضو ستاد ملی كرونا در  جلسه كمیته تغذیه كه در  انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور  برگزار شد، اظهار داشت:  آمارها نشان داده است بعد از بیماری های قلبی و دیابت، افزایش BMI بدن ارتباط مستقیمی با مرگ و میر در كرونا دارد كه همین مساله نشان دهنده اهمیت تغذیه سالم می باشد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا و به نقل از روابط عمومی انجمن تغذیه ایران؛ ایران و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور میزبان بعضی از ذینفعان این حوزه بود. ضمنا در این نشست مبحث نشان گرهای رنگی تغذیه هم به بحث گذاشته شد و مقدمات راه اندازی یک پویش با این مورد مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدی جلسه مبحث نشانگرهای رنگی تغذیه به بحث گذاشته شد و مقدمات راه اندازی یک پویش با این مورد مورد بررسی قرار گرفت، در این رابطه دکتر مسجدی رئیس شبکه ملی جلوگیری از بیماری های غیر واگیر با اشاره به اینکه تعداد کمی از مردم با این نشانگر آشنا هستند اظهار داشت: متاسفانه آگاهی در جامعه نسبت به نشانگرها بسیار پایین است و مردم از اهمیت ماجرا اطلاعی ندارند.
وی ادامه داد: شبکه ملی جلوگیری از بیماری های غیر واگیر بعنوان NGO از سازمان غذا و دارو در این خصوص اعتمادسازی رنگ های مندرج در نشانگرها را مطالبه می کند.
این عضو ستاد ملی کرونا اضافه کرد: آمارها نشان داده است بعد از بیماری های قلبی و دیابت، افزایش BMI بدن ارتباط مستقیمی با مرگ و میر در کرونا دارد که همین مساله نشان دهنده اهمیت تغذیه سالم می باشد. ازاین رو پیشنهاد تشکیل دبیرخانه کمیته تغذیه در انجمن وانستیتو تحقیقات تغذیه ای کشور را دارم تا بتوان قویتر از گذشته در این راه گام برداشت.
در ادامه دکتر جلال الدین میرزای رزاز رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در مورد اقداماتی که تابحال در دوران کرونا صورت پذیرفته، اظهار داشت: سالها است که اهمیت و نقش تغذیه در افزایش و توانایی عملکرد سیستم ایمنی در مقابل آلودگی ها و عفونت هایی که سلامت انسان را تهدید می کنند، اثبات شده، بنابراین از همان ابتدای ورود کووید ۱۹ به کشور اولین گایدلاین تغذیه ای بیماران کرونا در سه بخش پیشگیری، درمان و نقاهت توسط اساتید و اعضای هیات علمی سراسر کشور به همت انجمن تغذیه ایران و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور تدوین و به زبان انگلیسی و فرانسه ترجمه و در اختیار سازمان جهانی بهداشت هم قرار داده شد. لازم به ذکر است کشورهای منطقه مدیترانه شرقی (کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا) بر مبنای راهنمای بالینی ارسالی ایران به سازمان جهانی بهداشت در حال فعالیت هستند.
رئیس انجمن تغذیه ایران اضافه کرد: همینطور علاوه بر راهنماهای بالینی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در اوایل ورود کرونا، بلافاصله اپلیکیشن تاک را طراحی و به بازار عرضه کرد که مردم عزیز می توانند از این طریق با دسترسی به ۷۰۰ متخصص تغذیه به پاسخ سوالات تغذیه ای خود باموضوع کرونا دست یابند.
دکتر میرزای رزاز با اشاره به اهمیت آگاهی هرچه بیشتر مردم از نشانگر های تغذیه ای و نقش رسانه در این امر اظهار داشت: در این رابطه پیشنهاد تشکیل یک تیم رسانه ای قوی متشکل از سازمان استاندارد، سازمان غذاو دارو، شبکه ملی جلوگیری از بیماری های غیر واگیر با محوریت انجمن تغذیه ایران ارائه می شود. بدیهی است که رسانه نقش به سزایی در آگاه سازی جامعه دارد.
همینطور مهندس رضایی نماینده سازمان غذا ودارو و دبیر کمیته کشوری برچسب گذاری موادغذایی و آشامیدنی در مورد اقدامات سازمان غذا و دارو در مورد نشانگرهای رنگی و مشکلات و موانع توضیحاتی را عرضه کردند.
قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران هم با اشاره به اهمیت نقش سازمان غذا و دارو اظهار داشت: تمام تولیدکنندگان موادغذایی در کشور ملزم به دریافت تاییدیه سازمان غذا و دارو هستند بنابراین از نماینده آن سازمان تقاضا می شود با دقت بیشتر به این امر مهم بپردازند، همینطور پیشنهاد میکنم جلسات کمیته تغذیه با هدف آگاهی هر چه بیشتر مردم تشکیل گردد و مسئولین امر در این حرکت خداپسندانه که بطور قطع اجر دنیوی و اخروی را به همراه دارد آستین همت بالا بزنند.
در انتها دکتر انوشه رحمانی مدیر پژوهشگاه سازمان استاندارد اظهار داشت: ۳۰ هزار استاندارد ملی در کشور نوشته شده که حدودا ۹۰۰ استاندارد الزامی شده است، در این بین مواد غذایی جزء استانداردهای الزامی محسوب می شوند. به صورت میانگین از هر کارخانه طی یک سال، ۲ بازدید به عمل می آید و ۶ نمونه برداری از محصول صورت می پذیرد. باید بدانیم که استاندارد ملی کشور کف کیفیت است.




منبع:

1399/07/09
21:45:05
5.0 / 5
188
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما