یافته های یك پژوهش داخلی نشان داد

ناآگاهی والدین از اهمیت حفظ دندان های شیری

ناآگاهی والدین از اهمیت حفظ دندان های شیری مطب نما: نتایج یك پژوهش انجام شده توسط پژوهشگران كشور نشان میدهد كه میزان آگاهی والدین از اهمیت حفظ دندان های شیری فرزندان بالا نیست و باید در این خصوص كاری كرد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دندان های شیری از شش ماهگی آغاز به رویش می کنند و دندان های آسیاب دائمی نیز از شش سالگی رویش می یابند. بااین حال دندان های آسیاب شیری تا سن ۱۱-۱۲ سالگی در دهان کودک باقی می مانند و در جویدن و حفظ فضای دندان های دائمی جایگزینشان نقش مهمی دارند. متأسفانه خیلی از کودکان جامعه ما به پوسیدگی دندانی مبتلا می شوند. همین طور برمبنای مطالعات انجام شده شیوع پوسیدگی دندان های شیری و دائمی در کودکان ایرانی حدود ۶۳ و ۷۹ درصد گزارش شده است.
طبق نظر متخصصان، کودکان گرفتار پوسیدگی های دندانی، کیفیت زندگی پایین تری از کودکان هم سن خود با دندان های سالم دارند و همین طور گرفتار عفونت و درد که منجر به بروز اشکال در خوردن و خوابیدن می شود، هستند. کمبود آگاهی والدین از اهمیت دندان های شیری، ترس والدین و باورهای غلط جامعه درباب درمان دندان های شیری ازجمله موانع درمان زودهنگام و پیشگیرانه پوسیدگی دندان در کودکان هستند که منجر به غیر قابل درمان شدن برخی دندان های شیری و کشیده شدن و مشکلات متعاقب آن می شود و بنا بر این لازم است در این خصوص تلاش هایی صورت گیرد.
در این راستا، پژوهشگران دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مطالعه ای را انجام داده اند که در آن میزان آگاهی و عملکرد والدین کودکان سه تا ۹ساله از اهمیت حفظ دندان های شیری کودکان مورد ارزیابی واقع شده است.
در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، ۱۷۶ نفر از والدین مراجعه کننده به بخش کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مشارکت داشتند و به کمک پرسشنامه خاص تهیه شده توسط پژوهشگران، اطلاعات مورد نیاز را ارائه دادند. این اطلاعات سپس با بهره گیری از روش های آماری و به کمک کامپیوتر، مورد تجزیه وتحلیل واقع شدند.
نتایج این مطالعه وضعیت متوسطی را در آگاهی و عملکرد والدین برای حفظ دندان های شیری فرزندانشان نشان داد. این درحالی است که باتوجه به نقش دندان های شیری در سلامت کودکان و مسئولیت والدین در پیشگیری و درمان کودکان، بالا بردن سطح آگاهی و به دنبال آن بهبود عملکرد آنان درباب اهمیت دندان های شیری لزوم دارد.
شیرین طراوتی، متخصص دندانپزشکی کودکان و استادیار بخش دندانپزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و همکارش در این رابطه می گویند: «در تحقیق ما، میانگین آگاهی والدین ۵۷ از ۷۵ بود و میانگین عملکرد آنها نیز ۹ از ۱۲ ارزیابی شد. همین طور بررسی ها نشان داد که در این خصوص بین سن و جنس والدین با آگاهی و عملکردشان، ارتباطی دیده نمی شود».
آنها می افزایند: «بر اساس این یافته ها، والدینی که دارای سابقه مراجعه به دندان پزشک، تعداد فرزندان کمتر، تحصیلات بالاتر و درآمد بیشتر بودند، هم آگاهی بیشتر و هم عملکرد بهتری درباب دندان های شیری فرزندانشان داشتند. ضمناً، با افزایش میزان آگاهی والدین، عملکرد آنها نیز بهبود می یافت».
این یافته های علمی پژوهشی که در نشریه ای موسوم به «مجله دندانپزشکی» متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران انتشار یافته اند، از اهمیت بالای آگاه کردن والدین نسبت به حفظ دندان های شیری فرزندان خبر می دهند و لازم است متولیان امر در این رابطه، اقدامات آموزشی مناسبی انجام دهند.




منبع:

1399/04/08
23:46:07
5.0 / 5
2614
تگهای خبر: آموزش , پزشك , پزشكی , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما