ختم آنلاین و الزامات سوگ ناشی از كرونا

ختم آنلاین و الزامات سوگ ناشی از كرونا به گزارش مطب نما كردستان رئیس دانشگاه علوم پزشكی كردستان با تاكید بر استفاده خانواده های متوفی از امكانات و ارتباطات مجازی در چارچوب صوتی و تصویری با اقوام و آشنایان به صورت روزانه، اظهار داشت: نوشتن افكار و احساسات مختلف در مورد فرد از دست رفته و خاطرات وی در كنار تمرین های آرام سازی در تسهیل روند سوگواری كمك كننده است.


فرزین رضاعی در برنامه پزشک شما که از شبکه استانی سیمای کردستان پخش گردید به بایدها و نبایدها و مراسم سوگواری در خانواده هایی که بستگان خودرا به سبب بیماری کرونا از دست داده اند و نمی توانند برای متوفی خود مراسم مرسوم برگزار کنند اشاره نمود.
وی با اعلان اینکه در روزهای شیوع ویروس کرونا خانواده های داغدار محدودیت هایی همچون ترس از انتشار ویروس به سبب تجمع افراد دارند که سبب محدودیت در پروسه تدفین و خداحافظی با فرد از دست رفته می شود، اضافه کرد: از آنجایی که هیجانات دردناک باید توسط روان انسان حل و فصل شود در صورتیکه شرایط هضم این هیجانات فراهم نباشد زمینه برای سوگ پیچیده یا ابراز نشده فراهم خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه اصل فاصله گذاری فیزیکی که امروز به اشتباه با عنوان فاصله گذاری اجتماعی از آن یاد می شود امکان برگزاری مراسم سوگواری معمول و جمع شدن افراد دوستان و نزدیکان را از بین برده است افزود: در شرایط فعلی مابا سوگوارانی مواجه هستیم که هنوز واقعیت از دست دادن عزیزانشان را نپذیرفته اند و فرصت رویارویی با احساسات خودرا کسب نکرده اند، علاوه بر پذیرش سخت مرگ ناگهانی عزیزان عدم برگزاری مراسم سوگواری سرکوب احساسات را به همراه دارد.
رضاعی مهیا کردن شرایطی برای حمایت های روانی، اجتماعی و دوستانه از خانواده متوفی به صورت آنلاین توسط کانال های مجازی را مهم عنوان نمود و اظهار داشت: برگزاری آداب سوگ حتی به صورت مجازی، شوک از دست دادن عزیزان را می کاهد چونکه در مراسم سوگواری افراد سوگوار از حمایت عاطفی نزدیکان خود برخوردار می شوند.
وی با تاکید بر استفاده خانواده های متوفی از امکانات و ارتباطات مجازی در چارچوب صوتی و تصویری با اقوام و آشنایان به صورت روزانه، اظهار داشت: نوشتن افکار و احساسات مختلف در مورد فرد از دست رفته و خاطرات وی در کنار تمرین های آرام سازی در تسهیل روند سوگواری کمک کننده است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان برقراری تماس تلفنی و تصویری آنلاین جهت تسلیت گفتن به خانواده های داغدار که نمی توان در این شرایط حضوری کنارشان بود را امری مهم در تسلی خاطر این عزیزان عنوان نمود و اضافه کرد: اگر کسی از دوستان و بستگان ما عزیزی از دست داده نه به صورت حضوری بلکه بوسیله تلفن و فضای مجازی این امکان مهیا می شود که برای ابراز همدردی حضور داشته باشید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، با اعلان اینکه سوگ فرآیندی جهان شمول انسانی است که در آن شوک، خشم، احساس اندوه و حسرت است که باید یکی یکی طی شود عنوان کرد: ابراز احساسات را سرکوب نکنید گاهی باید بپذیریم که در راه دردناک کنار بستگان و شخصی که بستگانش را از دست داده، هستیم.
وی با اعلان اینکه تجربه سوگ در هر انسانی طیف رنگین کمانی ویژه خودرا دارد اشاره کرد: در سوگواری احساسات افراد متفاوت می باشد و نمی توان آنرا باهم مقایسه کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اعلان اینکه اطرافیان نباید مانع از گریه کردن فرد سوگوار شوند، اضافه کرد: باید پروسه سوگواری را برای فرد سوگوار تسهیل نماییم تا سوگواری کامل صورت گیرد، برای اینکه در صورت انجام نشدن برون ریزی احساسات منفی، فرد از نظر جسمانی و روانی گرفتار مشکل می شود.
رضاعی نصیحت کردن فرد سوگوار را ناکارآمد دانست و افزود: جملاتی مانند «همه ما یک روز می میریم» مانع از برون ریزی عواطف و احساسات منفی می شود در مقابل فرد سوگوار همدلی بهتر از هم دردی است، برای اینکه هم دردی کلامی است، اما هم دلی تنظیم احساسات ما با طرف مقابل است و در هم دلی ها برون ریزی احساسات آسان تر اتفاق می افتد.
وی، فضای مجازی را فرصتی برای سوگواری در روزهای کرونا دانست و افزود: تشکیل گروهی از خویشاوندان و بارگذاری عکس ها و فیلم ها و خاطره گویی و حتی برقراری تماس تصویری به فرد سوگوار کمک می نماید تا بازمانده از سوگ نباشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به پروسه سوگواری اذعان کرد: از مراسم خاکسپاری می توان عکس و فیلم گرفت ولی در شبکه های مجازی فیلم خاکسپاری و مراسم خصوصی سوگواری بستگان را پخش نکنید چونکه به هیچ وجه این حریم نباید شکسته شود و به شدت برای خانواده داغدار لطمه زا است.
رضاعی با اعلان اینکه به هر روشی که سنت خانوادگی اجازه می دهد به صورت آنلاین مراسم عزاداری اجرا شود و این جزو الزامات سوگ است اشاره کرد: بهترین کار در مواجهه با سوگ در این ایام این است که به فرد سوگوار و اطرافیانش اجازه داد تا سوگ را آنگونه که احساس می کنند، بپذیرند و قبول نماییم که احساس غم، خشم، دلتنگی یا فقدان شدید داشته باشند.




منبع:

1399/04/04
17:50:59
5.0 / 5
2595
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پذیرش , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما