مخالفت ستاد كرونا با اجرای طرح ترافیك در تهران

اجرای گام دوم فاصله گذاری اجتماعی با ثبت نام مالكان صنایع از فردا

اجرای گام دوم فاصله گذاری اجتماعی با ثبت نام مالكان صنایع از فردا مطب نما: معاون فنی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت شروط و الزامات شروع به كار صنوف و صنایع كم خطر در استانها از فردا و تهران از ۳۰ فروردین ماه را اعلام نمود.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، مهندس محسن فرهادی در ارتباطی ویدیو كنفرانسی با خبرنگاران درباره اجرای گام دوم طرح فاصله گذاری هوشمند از روز شنبه ۲۳ فروردین ماه، اظهار داشت: از فردا در كلیه استان های كشور گام دوم فاصله گذاری اجتماعی با رعایت الزامات سلامت محیط و كار در واحدهای صنفی و صنعتی به مرحله اجرا در می آید، اما در پایتخت و در شهر تهران به علت شرایط خاص وجود جمعیت و شاهراه بودن اقتصادی _ اجتماعی این طرح از روز 30 فروردین ماه اجرا خواهد شد.
وی اظهار داشت: ازاین رو كلیه مالكان، مدیران و متصدیان واحدهای صنفی و صنعتی و نه كسانی كه در این واحد ها شاغل هستند، باید به سایت وزارت بهداشت با رفتن به آدرس salamat.gov.ir ثبت نام كنند. در این سایت یك سری اطلاعات كلی از افراد پرسیده شده و افراد اطلاعات خود نظیر كد ملی، آدرس و مشخصات واحد صنفی و صنعتی را بارگذاری می كنند و در آنجا اعلام می كنند كه به مقررات بهداشتی پایبند بوده و با رعایت این مقررات می توانند فعالیت واحد صنفی و صنعتی خویش را با شرایط پاندمی ویروس كرونا منطبق كنند.
فرهادی اضافه كرد: فاصله گذاری اجتماعی به معنای آن است كه واحد صنفی و صنعتی عرضه دهنده خدمت در جهت عرضه خدمت هم باید سلامت خود و سلامت مشتریانش را تأمین كند و هم از نظر اقتصادی به فعالیت بپردازد. فاصله گذاری اجتماعی زمانی موفق می شود كه تمام كسانی كه ذینفع هستند یعنی عرضه ارائه دهنده خدمت، گیرنده خدمت و آحاد مردم در آن مشاركت داشته باشند.
وی افزود: نكته دیگر آن است كه كلیه دستگاههای دولتی و بخش خصوصی برای تدوین این پروتكل ها با یكدیگر همكاری داشتند و امیدواریم این تعامل در جهت اجرای این برنامه هم ادامه داشته باشد. این طرح با مشاركت اتاق اصناف ایران و اتاق اصناف تمام صنف ها برگزار می گردد و خوشبختانه آنها در كنار همكاران ما در وزارت بهداشت در سطح اول قرار خواهند گرفت. سازمان تعزیرات و نیروی انتظامی و سایر دستگاه های ذیربط هم مشاركت دارند. البته واقعیت آن است كه شرط اساسی این برنامه در گرو همكاری واحدهای صنفی و صنعتی است.
وی تصریح كرد: افرادی كه به سامانه مذكور رجوع نكرده و ثبت نام نكنند در راه صدور مجوز فعالیت قرار نخواهند گرفت. امیدواریم با اجرای گام دوم فاصله گذاری اجتماعی و با رعایت الزامات سلامت محیط و كار بتوانیم در مقابله با ویروس كرونا موفق باشیم.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره ضمانت اجرایی گام دوم فاصله گذاری اجتماعی افزود: در بحث ضمانت نمی خواهیم با زبان زور صحبت نماییم اما مصوبه در اینباره می گوید كه اگر كسی در سامانه مربوطه ثبت نام كرد، از كارش ممانعت شده و واحد مربوطه پلمب و تعطیل شود.
پلمب و تعطیلی واحدهای متخلف
به گفته معاون فنی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، در اجرای این برنامه علاوه بر بازرسان وزارت بهداشت، نیروی انتظامی و اماكن را هم در كنار خود داریم. همینطور كلیه بازرسان اتاق اصناف و دفاتر خدمات سلامت و بخش دولتی حضور خواهند داشت. در مجموع كلیه بازرسان بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای وزارت بهداشت با حداكثر توان خود در این اجرای این برنامه حضور خواهند داشت و امیدواریم كه تخلفی در این حوزه شاهد نباشیم تا منجر به تعطیلی و پلمب جایی هم نشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینكه اگر كارفرما در اجرای پروتكل ها همكاری نكرد، كارگران چگونه موارد را منعكس كنند، اضافه كرد: كارفرمایی كه در سامانه ثبت نام می كند، نسبت به انجام یك سری اقدامات تعهداتی را می دهد. در تمام راهنماها هم كلیه كارگران باید فرم اظهارنامه را پر می كنند و به كارفرما دهند. اگر كارفرما رعایت نكرد، برخورد قانونی لازم صورت خواهد گرفت.
مخالفت ستاد ملی كرونا با اجرای طرح ترافیك در تهران
فرهادی در پاسخ به سوالی درباره احتمال طرح ترافیك در تهران از فردا اظهار داشت: ستاد ملی كرونا در جلسات مخالف انجام طرح ترافیك در تهران است؛ چون كه با اجرای آن یا باید از تاكسی استفاده گردد یا مترو و اتوبوس.
وی اضافه كرد: البته به تاكسی ها اعلام شده كه طبق راهنمای تدوین شده، در صندلی عقب خودرو تنها دو مسافر سوار شوند، در اتوبوس ها هم با 50 درصد ظرفیت و در مترو هم اعلام شده كه مسافر ایستاده ممنوع بوده و نصف ظرفیت واگن ها مسافرگیری شود طبیعتا این مورد ایجاد صف خواهد نمود. ازاین رو پیشنهاد ما این بوده كه شهرداری تهران طرح ترافیك را به عقب اندازد. البته اجرای گام دوم فاصله گذاری اجتماعی در تهران از 30 فروردین ماه اجرایی می شود.
فرهادی اظهار داشت: در راهنمای بازگشت شاغلین به كار پیشبینی كردیم كه در صورت ابتلا، افراد چه كنند. همینطور در صورت مبتلا شدن و گذراندن دوران نقاهت و با رفتن به پزشكان طب كار، می تواند گواهی آغاز به كار را دریافت نمایند.
زباله گردی متوقف شود
فرهادی در پاسخ به سوالی درباره اینكه آیا زباله های خانگی عامل انتقال ویروس هستند یا خیر؟ و همینطور گزارش احتمالی از ابتلای زباله گردها به این ویروس اظهار داشت: در همان ابتدای بحث تایید كرونا در كشور نامه مكتوبی را به شهردار و سازمان محیط زیست زدیم و درخواست كردیم از زباله گردی جلوگیری شود؛ زباله گردها از افرادی هستند كه سنین پایینی دارند و عملا آنها را به انجام این كارها وادار می كنند و بدون شك خطر انتقال ویروس آنها را تهدید می كند. مسئولیت این مورد با متولیان این امر است و درخواستم آن است كه زباله گردی با هر تمهیدی كه امكانپذیر است متوقف شود.
با پسماندهای خانگی با احتیاط برخورد كنید
فرهادی افزود: اما اینكه زباله ها در شهرها در وضعیت اپیدمی كرونا چطور باید تلقی شوند، باید بگویم كه همه زباله ها عفونی تلقی می شوند. در بیمارستان ها هم پسماندها در محل بیمارستان بی خطر شده و تحویل متولیان قرار می گیرد. در شهرها هم از مردم می خواهیم با پسماند تولیدی خود با احتیاط بیشتری برخورد كنند و آنرا در سطل های زباله قرار دهند. در یكی از راهنماهای تدوین شده، نحوه برخورد با این پسماندها به دقت نوشته شده است.
وی باردیگر تصریح كرد كه زباله گردی و تماس مستقیم با پسماند در تمام شهرها و روستاها ممنوع می باشد و اضافه كرد: بدین سان بازیافت دستی و جداسازی دستی كاملا ممنوع می باشد و این كار باید با متدها و فناوری های نوین صورت گیرد.
انتقال كرونا در حیوانات در ایران نداشتیم
فرهادی در پاسخ به سوالی درباره انتقال كرونا از راه حیوانات در ایران، اظهار داشت: این مورد در حد نظریه های علمی است و در هیچ تكستی رسما تایید نشده است سازمان دامپزشكی ایران هم اعلام نموده كه مورد انتقال این بیماری از حیوان را نداشته ایم.
وی درباره مشكوك بودن سگ هایی در اطراف یكی از مراكز و جمع آوری این سگ ها اظهار داشت: این موارد مشكوك بوده و هیچ چیز قطعی نشده است و تا زمانی كه قطعی نشده، نمی توانیم آنرا اعلام نماییم. در مجموع خوشبختانه تا كنون انتقال این بیماری از حیوانات را نداشته ایم. احتمال انتقال كرونا از هوا وجود ندارد.
فرهادی در پاسخ به سوال دیگر درباره احتمال انتقال ویروس از هوا و همینطور سرویسهای بهداشتی اظهار داشت: ویروس كرونا در هوا منتشر نمی گردد اما از راه ذرات در سطوح می نشیند پس بطور قطع دستگیره ها، روشویی و تمام سطوح سرویسهای بهداشتی می توانند آلوده باشند. از طرفی ویروس از راه ادرار و مدفوع مبتلایان دفع می شود. بدین سان كل محیط سرویس بهداشتی می تواند آلوده باشد اما سرویسهای بهداشتی از حساسیت كمتری در مقابل گندزدا برخورداند. بدین سان اگر سیستم تهویه خوبی وجود دارد می توان از آب ژاول برای گندزدایی این سطوح بهره برد.
ادامه دارد



منبع:

1399/01/22
13:27:37
5.0 / 5
2815
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما